Ex-Vega Sicilia oenoloog pakt 95/100 Parker punten met eigen wijn

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze artikels toevoegen aan uw huidige bestelling?

Ex-Vega Sicilia oenoloog pakt 95/100 Parker punten met eigen wijn

De Catalaan Xavier Ausàs was van 1998 tot 2015 de chef oenoloog van het prestigieuze Vega Sicilia. Vanaf 2015 werkt hij als zelfstandig wijnmaker-consultant én hij heeft met veel succes een eigen kleine Bodega, genaamd Ausàs, in Ribera del Duero opgericht. 

Door Xavier’s goede connecties uit de tijd dat hij bij Vega Sicilia in dienst was, slaagde hij erin om de allerbeste wijngaarden van de streek voor zijn project te vinden. Deze zijn gelegen in Pesquera, Nava de Roa, Gumiel de Mercado, Roa en Moradillo de Roa op een hoogte tot 920 meter. De oudste tempranillo-stokken hebben de respectabele leeftijd van 95 jaar bereikt. 

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.6 uit 5 op basis van 193 reviews
Xavier Ausas in wijngaard
Oude wijnstokken AusasOude wijnstokken Ausas

De wijn die Xavier met ingang van het oogstjaar 2016 maakt, is gedoopt Ausàs Interpretación: een 100% Tempranillo (Tinto Fino) die 16 maanden in vaten van 225 en 500 liter van Frans eikenhout oudert. Ausàs Interpretación is een opvallende Ribera die - geheel in lijn met onze smaak - veel power en concentratie bezit en toch niet ‘bombastisch’ is, maar eerder elegant werkt. 

Met de eerste jaargang 2016 gooit Xavier direct hoge ogen bij onder meer Robert Parker’s Wine Advocate die deze nieuwe Ribera-cultwijn beloonde met de hoge rating 95/100. Een perfecte afspiegeling van de kwaliteit van deze wijnmaker en diens wijn!

Vandaag bieden wij u de kans om in te schrijven op de jaargang 2018 die óók beloond werd met 95/100 Parker:

Ausàs Interpretación 2018 - Ribera del Duero

Ausàs Interpretación 2018 | ColarisAusàs Interpretación 2018 | Colaris
Robert Parker, The Wine Advocate: 95/100 punten

He only produces one wine, of which I tasted the 2018 Interpretación, a classical, ripe and generously oaked Tinto Fino for the long haul. It was produced the same way as in previous years—fermented with indigenous yeasts and matured in 225- and 500-liter oak barrels, 35% of them new, for 16 months. It's a combination of power and elegance, ripeness and balance, still very young with marked oak and plenty of tannins. It's full-bodied with deep, ripe flavors and a dry finish.”

Decanter (Tim Atkin MW): 96/100 punten

“Ribera benefited from regular seasons and a very cold winter in 2018, according to Xavier Ausàs, which is why he's such a fan of the vintage. This is the third release of this excellent, pan-Rioja blend from Vega Sicilia's long-term former winemaker and is his best yet. Combining Tinto Fino grapes from five villages between 780 and 900m, it's a subtle, refined red that carries its 15% alcohol with ease, showing chalky minerality, scented 35% new wood, tobacco and red berry fruit flavours and a long, stylish, lightly balsamic finish.” 


De Spaanse ‘wijnbijbels’ Guía Peñín en Guía Proensa beloonden deze 2018 met 95/100 respectievelijk 98/100 punten. 


Intekenprijs
: € 49,50 per fles (normaal € 59,50)
In doosjes van 6 flessen verpakt

Optimaal tussen 2022-2028

 

Mijn advies

Deze Ribera is een opvallende verschijning in het Ribera del Duero-spectrum. Het label mag dan wel nieuw zijn, maar de man achter het label is dat zeker niet. Xavier Ausàs kan bogen op heel veel kennis en ervaring en maakt hier op kleinschalige wijze een wijn van ongekende klasse met een geheel eigen karakter, waarbij power en elegantie hand in hand gaan.
We gaan in de toekomst zeker nog meer horen van deze getalenteerde wijnmaker.
Deze Ribera-cultwijn is uniek in zijn soort en absoluut een waardevolle aanvulling van uw wijncollectie. En het mooie is dat de wijn voor zijn klasse nu nog heel betaalbaar is.

Wij hebben een kleine allocatie van deze wijn weten te bemachtigen en mijn advies is om bij belangstelling snel in te schrijven via het onderstaande formulier.

Met vineuze groet,

Steven Goossens
Spanje en Portugal specialist én liefhebber

 

 

Steven Goossens ColarisSteven Goossens Colaris

Inschrijfformulier