El Paixar: 96/100 Parker punten en nog heel bescheiden geprijsd

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze artikels toevoegen aan uw huidige bestelling?

el Paixar

Bierzo icoon (laatste flessen)

Een magnifieke wijn beloond met maar liefst 96 punten door Robert Parker’s Wine Advocate en ook nog heel betaalbaar. Dat is el Paixar uit Bierzo, Spanje. Het enige nadeel: we hebben nog maar een paar dozen op voorraad.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.6 uit 5 op basis van 193 reviews

Bierzo

Bierzo is een regio in het noordwesten van Spanje, in het gedeelte wat boven Portugal ligt. Dichtbij de Atlantische oceaan, dus koeler dan in de rest van Spanje. Het gebied wordt begrensd door een bergrug die enigszins beschermt tegen de koude en natte invloeden.

Steile hellingen en terrassen

De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen. De wijngaarden voor deze wijn liggen op een hoogte van 700 tot 950 meter, op steile hellingen voorzien van terrassen zoals in de Moezel in Duitsland.

De druif: mencía

Bierzo is het gebied van de mencíadruif, een autochtone druif die eigenlijk alleen hier voorkomt.  De mencíadruiven afkomstig van oude stokken geven complexe wijnen van hoge kwaliteit. Wanneer de druiven goed rijp zijn, ontstaan sappige, bijzonder evenwichtige wijnen met een enorme diepgang. Doet eerder denken aan Pinot Noir dan aan Tempranillo.

De wijn: el Paixar

Dé Mencía van de afgelopen jaren is el Paixar van Alejandro Luna. Hij maakt deze wijn samen met de bekende wijnmaker Mariano García, bekend van grootheden als Bodegas Aalto, Mauro en Vega Sicilia. Samen laten zij zien dat het gebied Bierzo en de druif mencía een enorme potentie hebben voor het maken van topwijnen.

Robert Parker heeft de laatste oogsten met 94 of 95 beoordeeld, maar deze nieuwe 2018 oogst is beloond met maar liefst 96 punten. En dat voor een nog bijzonder interessante prijs! 
Direct naar: Het inschrijfformulier

el Paixar | Colaris

El Paixar 2018

Robert Parker: 96/100 punten! Bravo!
The 2018 Paixar is all violets, wild berries and raspberry leaves, a captivating, aromatic, floral and elegant expression of old-vine Mencía from the slate soils of Dragonte (Corullón) at 700 to 950 meters in altitude. It fermented in stainless steel with indigenous yeasts and matured in 225- and 500-liter French oak barrels for 14 months. It's all very classic, but the wine has a very modern and clean profile, a change that perhaps started with the also cooler 2016 vintage. The wine is still powerful and has energy, but there is a level of sophistication, elegance and nuance I hadn't seen before. It's clean and floral and has depth and nuance. But it's on the palate and the beautifully textured mouthfeel that you see the greatness of this wine, which has all the ingredients to develop for a long time in bottle. I think this is the finest vintage of Paixar to date. 12,500 bottles produced. It was bottled in March 2020. Bravo!

Beschikbaarheid en prijs
Zoals met vele topwijnen is ook deze wijn schaars. Er worden slechts 12.500 flessen van gemaakt en we konden daarom maar een kleine allocatie krijgen. Het mooie is dat de wijn voor zijn klasse nog heel betaalbaar is, dat maakt het nog interessanter om een doosje te kopen en de ontwikkeling te volgen.

Speciale intekenprijs voor de laatste flessen: € 29,95 per fles
Nog maar 21 doosjes beschikbaar!
(per zes flessen verpakt, maximaal 24 per klant)

Optimaal tussen 2024-2030

U kunt via het onderstaande formulier op de laatste doosjes van deze magnifieke wijn intekenen:

Inschrijfformulier