Teken vandaag nog in op de schaarse wijnen van Château Giscours. Naar het intekenformulier.
Wenst u een persoonlijk advies, neem vrijblijvend contact met ons op.
‘11, ‘16 & ‘19: wijnen die overdonderen
Het hele jaar door kijken wij reikhalzend uit naar de jaarlijkse Bordeaux En Primeur Week. Afgelopen april was het zo ver. Samen met wijnadviseurs Remy Wowor, Pim Hens en Jesse Lemmens vertrok ik naar het Bordelaise wijnwalhalla om daar de vatmonsters van het geweldige oogstjaar 2022 En Primeur te proeven. Elk jaar vormt Château Giscours in Margaux het hoogtepunt van deze reis. Niet alleen omdat wij al decennialang warme banden koesteren met de Nederlandse familie Albada-Jelgersma en ieder jaar hartelijk ontvangen worden door General Manager Alexander van Beek, maar ook omdat wij ieder jaar opnieuw overdonderd worden door de kwaliteit van deze prachtige Margaux wijnen.
Enorme groei in kwaliteit
De wijnen van Giscours behaalden een reeks opmerkelijke successen in de jaren 70 en begin jaren 80. Daarna bleef het stil. Het grote aandeel cabernet sauvignon in de voorgaande wijnjaren gaf geleidelijk terrein prijs aan merlot en de reputatie van Giscours liep terug. Ondernemer Eric Albada Jelgersma (uiteindelijk later ook eigenaar van Château du Tertre) nam het Château in 1995 over en sindsdien werd een totaal andere weg ingeslagen en de weg omhoog gevonden. Meer dan 140.000 wijnstokken werden vervangen, de wijngaarden werden heringericht en de verwaarloosde wijnmakerij werd nieuw leven ingeblazen.
Tijdens een presentatie, voorafgaand aan de proeverij die wij bezochten, benadrukte Alexander dat ‘kwaliteit in de wijngaard’ wordt gemaakt. Deze filosofie verklaart waarom Giscours de afgelopen jaren zulke grote stappen voorwaarts maakt en groeit in kwaliteit. Het château volgt daarbij een meticuleuze aanpak in de wijngaarden - van leeftijd-analyses per druivenstok tot uitgekiend waterbeleid. En, hoewel Giscours niet biologisch gecertificeerd is, werkt het tegenwoordig volgens de wetten van de biologische wijnbouw. General Manager Alexander van Beek was al bij de eerste oogst in 1995 aanwezig en sinds die dag zijn de resultaten meer dan opwindend te noemen en wedijveren met de absolute top van Margaux.
Een unieke kans voor u
Wij kwamen niet onbeslagen ten ijs aan in Bordeaux en proefden verschillende back-vintages Giscours uit onze kelder in Weert om ons voor te bereiden. Wederom werden wij omver geblazen door de kwaliteit van oogstjaren 2011 (nu écht perfect op dronk), 2016 (hoge scores, op dronk, maar is ook zeker nog een lang leven beschoren) én 2019 (gelauwerd door de internationale wijnpers). Opvolgend hebben wij nog een kleine allocatie van deze wijnen los weten te peuteren, zodat wij u een unieke trilogie kunnen aanbieden en deelgenoot kunt worden van deze bijzondere wijnen. Bij dezen!
Château Giscours 2011 Margaux 3e Grand Cru Classé
Wine Enthusiast
94/100 punten
Power and ripeness walk hand-in-hand with this major player. The wine is opulent and extracted with flavors of rich blackberry fruits, but shows a firmness in tannins and dense texture. Drink from 2018 and it's sure to be a great success.
James Suckling
92/100 punten
This is so beautiful now. It's full-bodied with tight and compressed tannins and fruit. Long and intentional. Savory and juicy finish. Drink or hold.
Robert Parker’s Wine Advocate
90/100 punten
Tasted at the Château Giscours vertical, the 2011 Château Giscours is a blend of 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot and 5% Petit Verdot, picked between September 8 and October 1. It offers more fruit intensity than the 2012 and I find more Margaux florality here. It would benefit from more delineation, but there is decent delineation here. The palate is medium-bodied with supple ripe tannin on the entry, red cherry and raspberry fruit intermingling with cedar and tobacco notes. It feels a little conservative on the finish and needs more finesse, but it is a commendable contribution to the vintage.
Intekenprijs: € 55,95 per fles
Gelimiteerd beschikbaar. Leverbaar in originele châteaukisten van 12 flessen (maar desgewenst ook per fles te bestellen)
Max. 1 kist per klant
Château Giscours 2016 Margaux 3e Grand Cru Classé
Wine Enthusiast
96/100 punten
This nearly 200-acre estate lies in the south of the Margaux appellation. The wine is another great success in a series of superb years. It is rich but the structure and finely textured fruit give it style and longevity. Drink the wine from 2026
James Suckling
96/100 punten
This has attractive, glossy, ripe red-plum and licorice aromas with cedar, flowers and red berries, as well as a stony edge. A very fragrant, cabernet-driven nose. The palate has elegance and grace with sleek and charming, balanced style and a discreet tannin structure that holds the finish long and fresh. A blend of 81 per cent cabernet sauvignon and 19 per cent merlot. Try from 2023
Jeff Leve (The Wine Cellar Insider)
95/100 punten
Ruby gem in color, the wine is floral, with hints of licorice, cocoa, crème de cassis and tobacco in the perfume. Vibrant, silky, sensuous and energetic, the fruit offers its sweet, juicy sensations with ease. The finish, with its length, purity and poise makes you want to take another sip, just for the pleasure.
Robert Parker’s Wine Advocate
93/100 punten
Deep garnet-purple colored, the 2016 Giscours gives up aromas of cassis, chocolate, earth, tar, pepper and hoisin with touches of flowers and a meaty nuance. The palate is medium to full-bodied, firm and grainy with a great core and a long finish.
Intekenprijs: € 79,95 per fles
Gelimiteerd beschikbaar. Leverbaar in originele châteaukisten van 12 flessen (maar desgewenst ook per fles te bestellen)
Max. 1 kist per klant
Château Giscours 2019 Margaux 3e Grand Cru Classé
Robert Parker’s Wine Advocate
95/100 punten
The 2019 Giscours has turned out very well in bottle, wafting from the glass with aromas of sweet berries, cherries, burning embers, lilac and violets framed by a discreet patina of new oak. Full-bodied, layered and concentrated, it's polished and perfumed, with a velvety, seamless profile and bright animating acids, concluding with a long, resonant finish. Alexandre Van Beek and his team are taking this estate to heights it hasn't hit since the 1970s, and this is another of the great bargains of the 2019 en primeur campaign.
James Suckling
97/100 punten
A ripe and layered red with lots of currant and chocolate character, as well as some walnut and cocoa powder. Crushed stones, too. It’s full and layered with round tannins and a juicy and plush texture. Crushed velvet that turns to silk. Very cool and long. Plenty going on here. Give it three to four years to come together. But will age beautifully for years to come. A blend of 65% cabernet sauvignon and 35% merlot.
Jeff Leve (The Wine Cellar Insider)
96/100 punten
Freshness and purity is the hallmark of this wine. The intensity of the perfume, with all of its violets, lilacs, and roses, along with tobacco leaf, black and red fruits, wet earth, spice, and smoke are attention-grabbing. But I love the silky palate textures with all of its depth and richness, purity of fruity, vibrancy, and length. This is the best vintage produced in the long history of Chateau Giscours. It will age effortlessly for 2 -3 decades.
Intekenprijs: € 69,95 per fles
Gelimiteerd beschikbaar. Leverbaar in originele châteaukisten van 12 flessen (maar desgewenst ook per fles te bestellen)
Max. 1 kist per klant
Mijn advies
Doen! Maak gebruik van deze unieke kans om drie verschillende back vintages van Château Giscours, Margaux 3e Grand Cru Classé, te bemachtigen. Teken het liefst vandaag nog in op deze waanzinnige wijnen via ons intekenformulier. Bijkomend voordeel: uw geduld wordt niet op de proef gesteld. Deze jaargangen zijn direct uit onze voorraad leverbaar en zijn -of komen binnenkort- al geweldig op dronk.
NB De wijnliefhebber die bedeeld is met iets meer geduld kan via deze link ook de machtig mooie, onlangs vrijgegeven Château Giscours 2022 En Primeur met (97-98)/100 punten James Suckling, vinden.
Met hartelijke groet,
De wijnliefhebbers van Colaris
Inschrijfformulier
Teken vandaag nog in op deze schaarse wijn van Château Giscours.