Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Kaapse pionier: Scions of Sinai
Deze actie is helaas verlopen. Schrijf u nu in op onze icoonwijn-mailinglijst om op de hoogte te blijven van het actuele aanbod intekenwijnen of bekijk onderaan deze pagina ons totale aanbod.
Meld u kosteloos aan voor de icoonwijn-mailinglijst

Indien u interesse heeft in deze wereldklasse wijnen, kunt u zich hieronder aanmelden voor de speciale 'icoonwijnen' mailinglijst van Colaris en sturen wij u vrijblijvend enkele keren per week een aanbod van deze uitzonderlijke wijnen.  U kunt zich desgewenst op ieder moment weer uitschrijven. Lees hier alles over het intekenen op icoonwijnen.

Door uw e-mailadres achter te laten geeft u Colaris toestemming om u e-mailberichten te sturen. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacy Verklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. 

Teken vandaag nog in op de schaarse wijnen van Scions of Sinai. Naar het intekenformulier.

Wenst u een persoonlijk advies, neem vrijblijvend contact met ons op.

Scions of Sinai: Dé moderne pionier van Zuid-Afrika

Onlangs mochten wij één van de absolute hoofdrolspelers van de moderne wijnbouw in Zuid-Afrika bij ons in de proefkamer ontvangen. Bernhard Bredell van Scions of Sinai is een ware pionier en Young Winemaker of the Year in Tim Atkin’s South Africa 2019 Special Report. Onder zijn bezielende begeleiding proefden wij zijn meer dan bijzondere terroir-wijnen. Wij werden werkelijk omver geblazen door 5 single vineyard wijnen die wij in ons glas kregen en wij hebben direct de rol van ambassadeur op ons genomen.

Young Winemaker of the Year in Tim Atkin’s South Africa 2019 Special Report.


Dé pionier van Zuid-Afrika
Bredell is de zevende generatie van een familie wijnmakers. Nadat het landgoed van handen wisselde in 2012, besloot Bredell om kleine wijngaarden met oude wijnstokken weer terug te pachten - sommige ranken van die wijngaarden werden nog door zijn grootvader aangeplant. Hij bouwt op die manier het wijnbedrijf opnieuw op, maar wel naar geheel eigen inzicht. Bredells idee van de wereld van wijn in de eenentwintigste eeuw is weloverwogen en duurzaam; het resoneert daarin ook met de aanpak van zijn eigen wijnbedrijf: één jaar uitbreiden, één jaar stabiliseren, in een constante cyclus, een duurzaam project gemaakt voor de lange termijn.

Dat Bredell oog heeft voor het grotere plaatje, blijkt ook uit het initiatief met andere wijnmakers om de typiciteit van Stellenbosch bloot te leggen. Er worden geografische kaarten van de regio ontwikkeld op basis van onderscheid in terroir en wijngaarden - naar het voorbeeld van de Bourgogne. Het doel is niet zozeer om appellaties en stijlen te onderscheiden, als wel om individuele lieu-dits te identificeren, door bodemonderzoek en geografische ligging. Deze aanpak zal bijdragen aan een kwaliteitsimpuls voor de gehele wijnregio.  

Het bijzondere terroir van Stellenbosch  
Stellenbosch is opgedeeld in zogeheten wards - microklimaten. Scions of Sinai ligt op drieënhalve kilometer van False Bay en in het midden van drie afzonderlijke granieten heuvels. Eén daarvan is de Helderberg, ook bekend als de Sinai. De Bijbelse benaming ervan berust op een vergelijking die in het gebied vaker opgaat; die van vegetatieve weelde. Dat heeft veel te maken met het unieke microklimaat, waarin de Atlantische Oceaan een grote rol speelt. Verkoelende oceaanwinden maken het doorgaans warme en zonnige Zuid-Afrikaanse klimaat milder en brengen vochtigheid mee, die goed is voor (druiven)groei. Dichter bij de oceaan hebben de bodems bovendien een hoger gehalte silex: vuursteen. Het draagt bij aan het kenmerkende rokerige aroma in de wijn en omdat de bodems met silex over het algemeen goed water doorlaten, rijpen de druiven er ook eenvoudiger. Die omstandigheden zijn essentiële onderdelen van de uniciteit van de wijnen van Bredell. Het zijn de kwaliteit van zijn druiven en het terroir, die het namelijk mogelijk maken om wijn te maken in de stijl die hij voor ogen heeft.  

Old bush vines
Bij het eigen wijngaardbeleid is niemand minder dan Rosa Kruger betrokken. Zij is een sleutelfiguur in het Zuid-Afrikaanse wijnlandschap, voornamelijk bekend van haar werk in het behoud van old bush vines. Dat is niet geheel toevallig: Bredell neemt naburige wijngaarden met oude wijnstokken over - waarvan sommige voormalig familiebezit - om die stokken te gebruiken in zijn eigen wijnplan. Dat is gedeeltelijk om het plaatselijke erfgoed te preserveren. Het gebruik van oude wijnstokken, die opgeleid worden in de vorm van struikgewas, brengt namelijk behalve typiciteit ook een vergroting van de kwaliteit met zich mee. Kwetsbare druiventrossen worden door het overhangende bladerdek beschermd tegen verbranding in de verzengende zuiderzon. Daarnaast leveren oude stokken vaak kleiner fruit op; suikers, zuren en aroma’s met minder sap en dus van grotere concentratie. Het vereist bovendien handmatige pluk, wat een eerste selectie en kwaliteitscontrole in de wijngaarden mogelijk maakt: de productie wordt laag gehouden en daarmee winnen de resterende druiven aan intensiteit.

Met die druiven maakt hij wijnen die blijven verrassen en verwonderen. Ze zijn even eigenzinnig als elegant en schuren aan de kwalitatieve biodynamische wijnen van Europa - op bezoek bij Colaris, maakt Bredell tijdens het proeven van zijn Pinotage veelzeggend de vergelijking met de Morgon van Foillard. De cuvée Feniks is dan ook een wijn die, in tegenstelling tot het heersende idee van Pinotage, bijzonder licht en elegant is. Het vindt daarmee aansluiting bij de rest van zijn portfolio: Bredell is op zoek naar elegante en verleidelijke wijnen met een aangenaam laag alcoholpercentage, met structuur en een authentiek karakter. Zijn wijnen komen vroeg op dronk én zijn lang te bewaren. Want, zoals Bredell zelf zegt: ‘Goede wijn om te ouderen is óók goede jonge wijn’.

Wijngaard en kelder: technisch vernuft
Om dat te bereiken maakt hij onder andere gebruik van regeneratief wijngaardbeleid en non-invasieve vinificatie-technieken. Het groeien van kleine gewassen en kruiden tussen de wijnranken heeft bijvoorbeeld invloed op de gezondheid van de wijngaard; van grotere biodiversiteit tot natuurlijke competitie om de voedingsstoffen in de bodem. Cap management is daarin een ander goed voorbeeld. De ‘hoed’ (het drijvende gedeelte schillen en stokjes boven op de wijn in een vat) geeft smaak, kleur en structuur af aan het sap eronder. De manier waarop die hoed bewerkt wordt, kan de wijn dus erg beïnvloeden. Het onderdompelen van die hoed, door ontsteelde druiventrossen boven op de hoed te leggen, is een zeer subtiele manier om de smaken en aroma’s uit de hoed te onttrekken. 

Toch maakt hij slechts minimaal gebruik van zulke ‘ingrepen’. Zijn aanpak is non-invasief en van interventie is er, zowel in de wijngaarden als in de wijnkelders, nauwelijks sprake. Toch schuwt Bredell hard werken niet; er moet veel gebeuren aan het onderhoud van de wijnstokken, het nauwlettend in de gaten houden van de gezondheid van stok, druif en wijn. Bovendien moet er zorgvuldig gewerkt worden tijdens persing, fermentatie en rijping in de kelder. De wijnen worden spontaan vergist, zijn ongefilterd, ongeklaard en worden tenslotte handmatig gebotteld. Het resultaat mag er echter zijn: het levert heerlijke wijnen op in een pure stijl die spreken van terroir en de karakteristieken van de druiven zelf. 

Swanesang Single Vineyard Syrah 2021

Swanesang Single Vineyard Syrah

Syrah van een kleine single vineyard (slechts 0,7 ha), in ‘treinspoor’ aangeplant (dicht op elkaar, hoge plantdichtheid) in het zuiden van Stellenbosch. Deze wijngaard is aangeplant op een afgebroken granieten duplex bodem met een onderliggende ‘koffie-steen’ (donkere lijsteen). Het is een Syrah waarvan de ranken dagelijks van de koele zeelucht van False Bay genieten. De rijping op de fijne droesem vindt gedurende 12 maanden plaats in oudere 400 en 225 liter vaten.

Lees hier de proefnotities van wijncritici

Neal Martin (Vinous)
97/100 punten
The 2021 Swanesang includes 85% stem addition, higher than the 2019, with 11 months of the lees. It was the first vintage where Bredell had to do some suckering. I had to wait two or three minutes because of the reduction, but wow, it is worth the wait. It unfurls with exquisite red fruit, a hint of blueberry, pressed violet and light garrigues scents. There is something sensual about the aromatics here. The palate is medium-bodied with fine tannines, pure black and red fruit, an insistent grip with a complex white pepper and thyme infused finish. You will find it difficult to find a more soulful and importantly delicious Syrah from the Cape.

Christian Eedes (Wine Magazine)
96/100 punten
Grapes from bush vines planted in the late 1990s. 80% whole-bunch fermentation. Haunting aromatics of red and black berries, lilies and fynbos, plus subtle notes of licorice, pepper and spice. The palate is medium bodied with concentrated fruit, lemon-like acidity and wonderfully fine-grained tannins, the finish super-dry. Once again, this wine impresses with how absolutely seamless it is.

Jamie Goode (The Wine Anorak)
94/100 punten
This is Bernhard’s top single vineyard Syrah. The élevage is solely in older oak barrels of 400L and some 225L sizes right up to bottling after 11 months on the fine lees in barrel. So fresh, supple and bright with raspberry and cherry fruit. Very pure and expressive: direct and vivid with nice grip. So lovely, fresh and grainy with crunchy tannin acting as a foil to the fruit.

Speciale intekenprijs: € 36,95 per fles
(Hierna € 39,95 maar wij vermoeden dat de wijn niet meer verkrijgbaar zal zijn)

Maximaal 6 flessen per klant

 

Féniks Single Vineyard Pinotage 2021

F niks Single Vineyard PinotageF niks Single Vineyard Pinotage

De wijngaarden met oude ‘dry-farmed bushvines’ (geen irrigatie, wijnranken groeien als een soort struik) zijn al aangeplant in 1976. De Pinotageranken zijn geworteld in grove zanderige afgebroken granietbodems met een hoog siliciumgehalte. Dit is toevallig ook de pinotage-aanplant die het dichtst bij de oceaan staat aan de voet van Sinai Hill, in het zuiden van Stellenbosch. De wijnranken hebben kleine druiventrossen en een lage opbrengst. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in oude 400 liter vaten ‘sur lie’.

Leer hier de proefnotities van wijncritici

Neal Martin (vinous)
93/100 punten
From vines planted in 1976, the 2021 Féniks includes 60% whole bunch with the rest of the whole berries under a submerged cap, aged on the lees for 11 months. This has a more articulate and complex bouquet than the 2019 with refined red berry fruit, wilted rose petal, and potpourri. Superb transparency. The palate is medium-bodied with edgy tannins, slightly chalky in texture, fresh and sapid with dark berry fruit laced with white pepper. This is a level up from the 2019, and it will drink beautifully over the next decade.

Christian Eedes (Wine Magazine)
93/100 punten
From Stellenbosch grapes. 60% whole-bunch fermentation. Again, exceptionally fragrant with notes of floral perfume, cherries, plums, herbs and spice while the palate is light bodied with vibrant acidity and fine tannins, the finish long and dry. Proof that Pinotage can be pretty.

Speciale intekenprijs: € 36,95
(Hierna € 39,95 maar wij vermoeden dat de wijn niet meer verkrijgbaar zal zijn)

Maximaal 12 flessen per klant

Gramadoelas Single Vineyard Grenache Blanc 2021

Gramadoelas Single Vineyard Grenache Blanc 2021 editGramadoelas Single Vineyard Grenache Blanc 2021 edit

Een single vineyard Grenache Blanc van wijngaarden die in 2009 werd aangeplant op schist en leisteen bodems in Klein Karoo (vlak bij Meiringspoort). De wijngaarden liggen op de glooiende heuvels met een continentaal droog klimaat op 450 m hoogte. Rijping op fijne droesem gedurende 9 maanden in oudere vaten van 228 en 400 liter.

Leer hier de proefnotities van wijncritici

Jamie Goode (The Wine Anorak)
95/100 punten
Much darker than the Anthem Pinot 2018. The fruit is also darker and more savoury but still with Pinot’s unmistakable perfume: dark-red fruits and a non-sweet floral fragrance – not really what I expected from the colour. There’s a Morey-St-Denis-like floral spice. Concentrated but not in the least heavy. Plenty of tannins considering it was only the free-run juice but they are polished and fine. Polar opposite to the Anthem 2019 and shows the range of terroirs and styles in Central Otago. Firm, gently chewy, with terrific density but all lithe and full of energy. Not quite ready yet though hard to resist.

Christian Eedes (Wine Magazine)
95/100 punten
From Klein Karoo grapes. Fragrant aromatics of pear, white peach, citrus, flowers, herbs and ginger while the palate is especially vivid – pure fruit and vibrant acidity before a salty finish. A wine of both elegance and charm.

Speciale intekenprijs: € 36,95 per fles
(Hierna € 39,95 maar wij vermoeden dat de wijn niet meer verkrijgbaar zal zijn)

Maximaal 12 flessen per klant

 

Granietsteen Single Vineyard Chenin Blanc 2021

Granietsteen Single Vineyard Chenin BlancGranietsteen Single Vineyard Chenin Blanc

Deze 2021 Granietsteen komt van een single vineyard waar de Chenin Blanc in 1978 is aangeplant. Dit is de eerste jaargang waarbij de nadruk ligt op rijping op beton, niet zo zeer op hout. Neal Martin: ‘Highly recommended if you can track down one of the 1,950 bottles’

Leer hier de proefnotities van wijncritici

Christian Eedes (Wine Magazine)
94/100 punten
From Stellenbosch grapes. 50% left on the skins for 48 hours. The nose shows a little reduction before peach, naartjie and herbs while the palate shows great depth of fruit plus nicely integrated acidity, just the right amount of bitterness to the finish. Good detail and balance

Jamie Goode (The Wine Anorak)
94/100 punten
From a vineyard planted on granite soils in 1978, with a maritime climate. These low-yielding old bush vines have produced a lovely focused wine. Taut, compressed nose is quite mineral and leads to a focused palate with pear and citrus fruit, as well as some green apple. Some structure, and also good acidity

Neal Martin (Vinous)
93/100 punten
From Sinai Hill, southern Stellenbosch. An old Chenin blanc single vineyard from 1978. Planted on South-East facing contours as dry-farmed bushvines rooted on weathered in-situ granite soils. Overlooking the shores of False Bay a mere 3.5km away. Aged in a larger format concrete egg-shaped vessel on its fermented fine lees for 9 months.vely nose with pressed yellow flowers, pithy pear, lanolin and a very subtle, flor-like scent. The palate is beautifully balanced with a fine bead of acidity, harmonious with yellow plum and nectarine, though it is the texture that really defines this Chenin Blanc. Highly recommended if you can track down one of the 1,950 bottles.

Speciale intekenprijs: € 36,95 per fles
(Hierna € 39,95 maar wij vermoeden dat de wijn niet meer verkrijgbaar zal zijn)

Maximaal 12 flessen per klant

 

Heldervallei Single Vineyard Cinsault 2021

Heldervallei Single Vineyard Cinsault 2021 editHeldervallei Single Vineyard Cinsault 2021 edit

De wijngaarden met oude ‘dry-farmed bushvines’ (geen irrigatie, wijnranken groeien als een soort struik) zijn al aangeplant in 1988. De cinsaultranken zijn geworteld in granietbodems met een hoog kwartsgehalte, op de koelere zuidoostelijke helling van Sinai Hill. De rijping op de fijne droesem vindt gedurende 11 maanden plaats in oudere vaten van 225 en 400 liter. Geen nieuwe eik.

Leer hier de proefnotities van wijncritici

Neal Martin (Vinous)
95/100 punten
The 2021 Heldervallei is pure Cinsault that lies adjacent to the parcel of Chenin Blanc on Sinai Hill from vines planted in 1988, although the original vineyard is 20 years older and some of those vines are extant. Blended with 30% whole clusters with 10 months on the lees, it has a powerful, delineated bouquet with red berry fruit, wild mint and fennel, a slight tang of marmalade. The palate is medium-bodied with supple tannines, very smooth and pliant, perfect balance and purity, gentle grip with mineral-rich red red berry fruit. Simple one of the finest Cinsault wines you will find anywhere.

Christian Eedes (Wine Magazine)
93/100 punten
From Stellenbosch grapes. 30% whole-bunch fermentation. Enticing aromatics of rosemary, blueberry and black cherry while the palate is medium bodied with good fruit definition, fresh acidity and tannins that are firm but fine. Nicely structured – tightly wound and not at all frivolous.

Speciale intekenprijs: € 36,95 per fles
(Hierna € 39,95 maar wij vermoeden dat de wijn niet meer verkrijgbaar zal zijn)

Maximaal 12 flessen per klant

 

Ons advies

Mis deze boot niet! Van elk van deze wijnen hebben wij slechts een kleine oplage (60 tot 90 flessen). De verwachting is dat de voorraden snel opraken en het zal minstens weer een jaar duren voordat wij Bernhards nieuwe oogst binnenkrijgen.

Met vineuze groet,

De wijnliefhebbers van Colaris

Wijnliefhebbers kleinWijnliefhebbers klein

Inschrijfformulier

Teken vandaag nog in op deze schaarse wijnen van Scions of Sinai .

Service & contact

AccountpaginaAccountpagina

Uw account

Via uw account kunt u bestellingen volgen, uw eerdere bestellingen inzien en uw voorkeuren wijzigen. Ook is het mogelijk om wijnen uit uw kelder in te zien en af te roepen.

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragen

Persoonlijk wijnadvies

Heeft u een vraag over ons mooie aanbod intekenwijnen? Ons team van wijnadviseurs maakt graag tijd voor u vrij. Zij helpen u om de juiste keuze te maken, geheel toegesneden op uw persoonlijke voorkeuren en hebben een grote wijn-expertise en jarenlange ervaring.

Neem vrijblijvend contact op via wijn@colaris.nl of bel 0495 53 24 62 voor meer informatie.

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragen

Persoonlijk wijnadvies

Onze wijnadviseurs staan voor u klaar. Ook voor specifieke aanvragen zoals bijvoorbeeld de opbouw van een kelder met uitsluitend biologische wijnen, een kelder die volledig focust op de parels uit één specifieke wijnregio of daarentegen de samenstelling van een gebalanceerde collectie van alles wat de nieuwe en oude wijnwereld te bieden heeft. Ontdek wat Colaris ook voor u kan betekenen en neem vrijblijvend contact met ons op via wijn@colaris.nl of bel 0495 53 24 62

 

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.3 uit 5 op basis van 514 reviews