Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

De topwijnen van Italië voor u verzameld: Suadela – Collezione degli Enologi
Deze actie is helaas verlopen. Schrijf u nu in op onze icoonwijn-mailinglijst om op de hoogte te blijven van het actuele aanbod intekenwijnen of bekijk onderaan deze pagina ons totale aanbod.
Meld u kosteloos aan voor de icoonwijn-mailinglijst

Indien u interesse heeft in deze wereldklasse wijnen, kunt u zich hieronder aanmelden voor de speciale 'icoonwijnen' mailinglijst van Colaris en sturen wij u vrijblijvend enkele keren per week een aanbod van deze uitzonderlijke wijnen.  U kunt zich desgewenst op ieder moment weer uitschrijven. Lees hier alles over het intekenen op icoonwijnen.

Door uw e-mailadres achter te laten geeft u Colaris toestemming om u e-mailberichten te sturen. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacy Verklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. 

Teken vandaag nog in op de schaarse wijnen van het project met vooraanstaande Italiaanse wijnmakers: Suadela – Collezione degli Enologi. Naar het intekenformulier.

Wenst u een persoonlijk advies, neem vrijblijvend contact met ons op.

Onlangs verscheen er op de website van Jancis Robinson MW een gedenkwaardig artikel. De immer kritische wijnschrijfster schreef de wijnen van Suadela – Collezione degli Enologi de hemel in. Al enige tijd geleden lanceerden wij dit bijzondere project van de beste wijnmakers van Italië en wij kunnen u nu verklappen: wij hebben nog een kleine allocatie flessen weten te bemachtigen én we kunnen nog een beperkt aantal felbegeerde limited editions kisten beschikbaar stellen.

“The six oenologists behind the selection are a roll-call of some of the most famous in Italy.” Aldus Robinson. Deze vooraanstaande wijnmakers komen uit zes verschillende gebieden in Italië. Het bijzondere eindresultaat bottelen ze onder eigen naam - een garantie voor de hoogst mogelijke kwaliteit - in een gelimiteerde oplage van slechts 2.500 flessen. In elke afzonderlijke wijn komt de geheel persoonlijke visie van de wijnmaker op de regio, wijngaard, druiven, en natuurlijk het werk in de kelder, in optima forma tot uitdrukking. Vijf van deze zes wijnen zijn momenteel nog los verkrijgbaar. Van de limited edition kisten - waarin alle zes wijnen verzameld zijn - hebben we er nog slechts 16 op voorraad.

Noot: u vindt een video van elke wijnmaker op de website van Suadela 

Barolo 2016 by Giuseppe Caviola

F63293 suadela barolo liggend
Jancis Robinson 17++/20 punten | James Suckling 94/100 punten

Jancis Robinson
17++/20 punten
Oenologist Giuseppe Caviola is considered a ‘modernist’ by some but this Barolo was aged in large oak casks only. Nebbiolo from Novello grown at 420 m above sea level on sandy clay rich in chalk. Total skin contact 25–30 days. Aged for 24 months in big barrels followed by 12 months in concrete tanks.

Just mid ruby. Still quite tight and dusty on the nose but with a sense of salinity. It may be big barrel but there seems to be a whisper of new oak. Lots of sour-cherry and raspberry fruit and with plenty of stuffing on the palate. Understated, long-lasting, sandpapery tannins. Elegant and yet quite embracing. Drink 2022 – 2034

James Suckling
94/100 punten
Delightful nose of oranges, sour cherries, peach pits, wild raspberries and sandalwood. Full-bodied, with firm, tightly-knit tannins. Lots of flavor and power. Coming together beautifully. Better from 2024.

Robert Parker
92/100 punten
Signed by enologist Giuseppe Caviola, the Suadela Collezione degli Enologi 2016 Barolo sources its Nebbiolo from sandy clay soils at 420 meters in elevation in the township of Novello. It ages in concrete vats for 12 months and botte grande for two years. The results are linear and tight, reflecting the personality of Nebbiolo and the classic 2016 growing season. After a few moments in the glass, the wine becomes more expansive and fleshed out, showing tar, purple fruit, dried ginger and pressed rose. Production is 2,000 bottles.

Speciale intekenprijs: € 65,00 per fles
Per klant max. 12 flessen, beperkt beschikbaar

Rapsodia in Rosso 2017 by Riccardo Cotarella

F63298 suadela rapsodia in rosso vindo liggendF63298 suadela rapsodia in rosso vindo liggend
Jancis Robinson 16/20 punten

Jancis Robinson
16/20 punten
Oenologist is Riccardo Cotarella. 50% Syrah sourced from Lazio, 30% Merlot from Umbria and 20% Sangiovese from Tuscany. Fermented in stainless steel and aged for 12 months in new French oak barriques.

Deep ruby. The most international nose of this set of six. Dark and red fruit with a lick of oak. Richness of fruit on the plate. Very polished and slick but with plenty of acidity. Smooth, rich and international, but well balanced. 

Drink 2022 – 2028

Speciale intekenprijs: € 59,95 per fles
Per klant max. 12 flessen, beperkt beschikbaar

Montecucco Sangiovese Riserva 2015 by Paolo Vagaggini

F63295 suadela montecucco sangiovese riserva liggendF63295 suadela montecucco sangiovese riserva liggend
Robert Parker 92/100 punten | Jancis Robinson 17,5/20 punten

Jancis Robinson
17,5/20 punten
Oenologist Paolo Vagaggini has a long track record of consulting, especially in Montalcino. 100% Sangiovese from a single vineyard called Montegiovi at 357 m above sea level and facing north-east, planted at a density of 7,800 vines/ha. Fermentation in stainless steel at 30–32 °C, with total skin contact of 4 weeks with submerged cap. It was aged for 30 months in French oak tonneaux.

Concentrated mid ruby. A hint of oak but great purity of fruit and with dark, peppery notes hovering over the dark sour-cherry fruit. Perfumed almost. Lots of lively, vivid cherry fruit with plenty of acidity and an almost vibrant finish with long, sandy tannins. 

Drink 2022 – 2032

James Suckling
92/100 punten
Aromas of coffee, currants, dried cherries, chocolate and mahogany. Medium-bodied with tangy acidity and firm, lightly grainy tannins. Juicy fruit with flavorful, woody and earthy undertones. 100% sangiovese. Drink now or hold.

Robert Parker
92/100 punten
Signed by enologist Paolo Vagaggini, the Suadela Collezione degli Enologi 2015 Montecucco Sangiovese Riserva sees fruit sourced from a 1.5-hectare plot with clay soils mixed with rocks. Only 2,400 bottles were made. The wine opens to dark saturation and concentration that is richer compared to your standard Sangiovese. The Montecucco appellation near the Tuscan Coast enjoys plenty of warmth and sunshine to produce wines of thick textural fiber. You get ripe cherries and blackcurrants, and the bouquet is also redolent of tertiary aromas that recall tar and campfire smoke. This wine should hold until the 10-year mark.

Speciale intekenprijs: € 44,50 per fles
Per klant max. 12 flessen, beperkt beschikbaar

Cannonau di Sardegna 2015 by Lorenzo Landi

F63297 suadela cannonau di sardegna liggendF63297 suadela cannonau di sardegna liggend
Jancis Robinson 17,5/20 punten

Jancis Robinson
17,5/20 punten
Oenologist is Lorenzo Landi. 100% Cannonau grown in Oliena at 320 m above sea level. Fermented in stainless steel with 30 days of skin contact. Aged for 18 months in large oak casks.

Barely mid ruby. At first a little leathery on the nose and then iodine, but with a sweet, mellow undertow and a hint of liquorice. Savoury strawberry palate with a good dose of integrated acidity. Salty, full fruit, but not heavy. The fruit wraps up the grainy tannins on the finish. Great balance. 

Drink 2022 – 2032

Speciale intekenprijs: € 27,50 per fles
Per klant max. 12 flessen, beperkt beschikbaar

Toscana IGT 2016 by Umberto Trombelli

F63294 suadela toscana rosso igt liggendF63294 suadela toscana rosso igt liggend
Robert Parker 93/100 punten | Jancis Robinson 17+/20 punten

Jancis Robinson
17+/20 punten
In the past, Umberto Trombelli worked with Giacomo Tachis, who used to called himself not a winemaker but a ‘blender’. 50% Sangiovese, 50% Merlot from a single vineyard, called Chiusino Nuovo, in Montepulciano at 300–400 m above sea level. Fermented in stainless steel and aged for 24 months in tonneaux and 12 months in 10-hl barrels.
Deep ruby. A pretty nose of leafy cherry with a hint of tobacco leaf and with Merlot’s richness underneath. Hints of oak, but really subtly done. Sappy and rich at the same time followed by a long acidic nerve filled out with plenty of ripe fruit and soft, gritty tannins. Hedonistic and stylish. 

Drink 2022 – 2030

Robert Parker
93/100 punten
Signed by enologist Umberto Trombelli, the Suadela Collezione degli Enologi 2016 Toscana is a blend of equal parts Sangiovese and Merlot from the Chiusino Nuovo vineyard in Montepulciano, Tuscany. The site is located at a breezy 300 to 400 meters in elevation with sandy soils and well-draining sedimentary rock that is perfect for achieving freshness in both varieties. This is a richly concentrated expression from a terrific vintage. It shows balanced aromas of blackberry, plum, potting soil and cured leather. Of the six wines in this collection, this is the most contemporary or international in personality. Only 2,000 bottles were produced.

James Suckling
92/100 punten
Sweet berries and cherries with some sandalwood and lavender. Full-bodied with firm tannins and a juicy finish. Still a little tight. Decant before serving. 50% sangiovese and 50% merlot. Unfiltered. Drink or hold.

Speciale intekenprijs: € 39,95 per fles
Per klant max. 12 flessen, beperkt beschikbaar

Friuli Colli Orientali Bianco 2016 by Gianni Menotti (alleen beschikbaar in de gelimiteerde verzamelkist)

F63296 suadela friuli colli orientali bianco liggendF63296 suadela friuli colli orientali bianco liggend
Robert Parker 91/100 punten | Jancis Robinson 17+/20 punten

Jancis Robinson
17+/20 punten
Wine made by oenologist Gianni Menotti, who also consults at Villa Russiz, but this was made in the cellars of Scubla in Udine. 40% Pinot Bianco, 30% Sauvignon Blanc, 28% Friulano, 2% Riesling Renano. Prior to fermentation the Riesling grapes were dried for two months. Fermented in stainless steel and aged in oak barrels except for the Sauvignon Blanc, which was aged in stainless steel.

Pale straw with green tinges. Still-youthful nose of white fruit with a spicy hint of Sauvignon Blanc and a white-peppery note. A sense of sweetness on the palate and then a dry finish which comes as a surprise. Fullness of fruit, but with a lemony twist on the finish.

Drink 2022 – 2028

James Suckling
92/100 punten
Almonds, chamomile, beeswax and dried grapefruit. Nutty and oily, with a full body and layered, lengthy finish. Ageing nicely. 40% pinot bianco, 30% sauvignon blanc, 28% friulano and 2% riesling renano. Drink now.

Robert Parker
91/100 punten
Signed by enologist Gianni Menotti, the Suadela Collezione degli Enologi 2016 Friuli Colli Orientali is a blend of 28% Friulano, 30% Sauvignon Blanc, 40% Pinot Bianco and 2% Riesling Renano. With only 2,000 bottles produced from 45-year-old vines, the wine is crisp and bright with a delineated style that is pleasantly reinforced by mineral tones and crushed limestone. At its core, it delivers white peach, apple and honey over a lean, crisp mouthfeel.

Mijn advies

Vaak blijven wijnmakers, stil en toegewijd aan hun wijngaarden, kelders en wijnen, wat op de achtergrond. Deze collectie zet echter zes van de beste wijnmakers van Italië nadrukkelijk voor het voetlicht. Met hun kennis, expertise en toewijding maakten ze de mooiste wijnen die u niet mag missen. Monica Larner van Robert Parkers Wine Advocate formuleerde het treffend: “These wines are released in small quantities, and it would be fun to collect all six.” Dit is dus dé uitgelezen kans om één of meerdere topwijnen uit uw favoriete Italiaanse wijnstreken te ontdekken, óf juist de gelimiteerde wijnkist met alle zes de wijnen te bemachtigen.


Met hartelijke groet,

De wijnliefhebbers van Colaris

Clement portret deskClement portret desk

Inschrijfformulier

Teken vandaag nog in op een van deze schaarse wijnen van het legendarische italiaanse wijnhuis Suadela.

Service & contact

AccountpaginaAccountpagina

Uw account

Via uw account kunt u bestellingen volgen, uw eerdere bestellingen inzien en uw voorkeuren wijzigen. Ook is het mogelijk om wijnen uit uw kelder in te zien en af te roepen.

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragen

Persoonlijk wijnadvies

Heeft u een vraag over ons mooie aanbod intekenwijnen? Ons team van wijnadviseurs maakt graag tijd voor u vrij. Zij helpen u om de juiste keuze te maken, geheel toegesneden op uw persoonlijke voorkeuren en hebben een grote wijn-expertise en jarenlange ervaring.

Neem vrijblijvend contact op via wijn@colaris.nl of bel 0495 53 24 62 voor meer informatie.

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragen

Persoonlijk wijnadvies

Onze wijnadviseurs staan voor u klaar. Ook voor specifieke aanvragen zoals bijvoorbeeld de opbouw van een kelder met uitsluitend biologische wijnen, een kelder die volledig focust op de parels uit één specifieke wijnregio of daarentegen de samenstelling van een gebalanceerde collectie van alles wat de nieuwe en oude wijnwereld te bieden heeft. Ontdek wat Colaris ook voor u kan betekenen en neem vrijblijvend contact met ons op via wijn@colaris.nl of bel 0495 53 24 62

 

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.4 uit 5 op basis van 592 reviews