
Deze wijn is beperkt leverbaar. Teken vandaag nog in op deze geweldige wijn van Alexander Vik via het inschrijfformulier. Mocht het onverhoopt niet lukken met het inschrijven? Wij helpen u graag persoonlijk! Bel ons op 0495 - 53 24 62 (NL) of 078 - 489 983 (BE). Via e-mail kan ook naar klantenservice@colaris.nl (NL) of klantendienst@colaris.com (BE)
Deze intekening is verlopen.
U kunt zich intekenen op onze actuele icoonwijnen via het inschrijfformulier
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de meest actuele icoonwijnen, meldt u dan kosteloos aan voor onze icoon-emaillijst.
Wenst u graag een persoonlijk advies? Bel ons op 0495 - 53 24 62 (NL) of 078 - 489 983 (BE). Via e-mail kan ook naar klantenservice@colaris.nl (NL) of klantendienst@colaris.com (BE)
Viña Vik: wijn van een andere planeet (98/100 punten)
Op slechts twee uur rijden van de Chileense hoofdstad Santiago ligt het meer dan succesvolle wijnbouwproject van de Noorse kunstverzamelaar en hotelier Alexander Vik. Twee jaar lang zocht hij naar het allerbeste terroir en vond dit in Millahue in de Cachapaol Valley. Wanneer u de vallei zou betreden, waant u zich op een andere planeet. Niet alleen vanwege het dorre berglandschap, maar ook vanwege Alexander Viks futuristische Bodega en dito hotel. Samen met wijnconsultant Patrick Valette (ex Château Pavie) en wijnmaker Cristián Vallejo creëerde Vik een eigen wijnbiotoop waarin natuurbehoud, biodiversiteit en eigen groene energiebronnen centraal staan.

Viña Vik in het Chileense maanlandschap
Men past een holistische filosofie toe. Op Viña Vik wordt namelijk gezocht naar een perfecte combinatie tussen mens en natuur. Zo wordt de biodiversiteit bevorderd door middel van inheemse bodembedekkers die tussen de wijnranken mogen groeien en bloeien en leeft er een grote diversiteit aan wilde dieren (zelfs poema’s). De wijngaarden zijn overigens omgeven door zo’n 10.000 hectare bos. Met een eigen waterzuiveringsinstallatie irrigeert men de wijngaarden en de state-of-the-art winery is zeer duurzaam te noemen met natuurlijk koelwater, natuurlijke isolatie en zonnepanelen. In 2019 werd Viña Vik zelfs beloond met de titel ‘Best Winery Experience’ van Wine Enthusiast als erkenning voor het duurzame werk en de minimale impact op hun omgeving waar ze in blijven investeren.
Onlangs is het ‘Barroir-project’ gestart. Alexander en zijn team geloven in de kracht van lokaal eikenhout om hun wijnen in te laten rijpen. Zo rijpt de VIK 2019 20 maanden in Frans eiken plus 6 maanden in lokaal eiken. Een vernieuwend concept dat een interessante extra dimensie aan het terroir-principe verleent.
Het eindresultaat is de legendarische icoonwijn VIK 2019. Een expressieve blend van cabernet sauvignon en cabernet franc waarin aroma’s van vijgen, kersen en bosbessen te vinden zijn. Bovendien ook zeer kruidig met geuren van eucalyptus, lichte vanilletonen, tabak en olijf. In de mond is de wijn puur en rijp, met een zuren- en tannine structuur die de wijn een lang leven beloven.


Hotel Vik - misschien wel nóg futuristischer
VIK 2019


James Suckling
98/100 punten
Complex and deep with blackcurrants, voluptuous sweet berries, olives, cocoa powder and cigar box. This is not shy of Chile cabernet’s signature gooseberry, racy tomato-leaf and red chili-pepper notes, too. Still quite nuanced, with a medium to full body, filled with juicy, silky tannins. Extremely refined and long with some truffles and creamy, dark chocolate in the finish, which lasts over a minute. 78% cabernet sauvignon and 22% cabernet franc. Already deliciously drinkable now, but can hold.
Colin Hay van The Drinks Business
95/100 punten
Limpid, quite viscous and impressively translucent in the glass, this is immediately lifted and quite aerial on the nose with an enticing floral and herbal element, then tobacco, tapenade, sweet baking spices and a touch of vanilla pod accompanying the dark stone fruits, sultana and fig. Svelte on the attack with fine-grained tannins slowly building in presence in the mouth and outlining the impressive structure as they do so. Eucalyptus and menthol coolness combine with the saline minerality on the long finish. The oak needs time to incorporate but the quality of the tannins and the component elements here are very impressive.
Speciale intekenprijs: 120,- per fles (na release 135,-)
Verpakt per 6 flessen in originele kisten
Max 12 flessen per klant


Mijn advies
Alexander Vik’s Viña Vik is relatief gezien een debutant die zich nog maar sinds kort tussen de grote namen mag scharen. Zo net na de release is dit het beste moment om uw interesse kenbaar te maken. Deze wijn speelt zich nu in de kijker bij het grote publiek en zal hierna alleen maar schaarser en kostbaarder worden. Dit is daarom hét perfecte moment om in te tekenen op deze fantastische wijn.
Met hartelijke groet,
Ruud Heuvelmans
Wijnspecialist én liefhebber


Inschrijfformulier
Deze wijn is beperkt leverbaar, teken vandaag nog in via het inschrijfformulier.
Dan laten wij spoedig weten wat wij van uw inschrijving kunnen leveren.