Multi-inzetbare prijs-kwaliteit-topper. Fruitig, kruidig en elegant. 

Geschatte winkelwaarde De Wijngids 2020: € 17,00 (!)

Land Spanje
Regio Cariñena
Wijnmaker Bodega Pago de Aylés
Oogstjaar 2017
€ 6,95 € 8,75 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Garnacha / Grenache
Op dronk van 2019 tot 2022
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 14,5 %
Flessluiting Schroefdop
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij barbecue, gegrilde groenten, gegrild vlees, pizza en tapas.

Bodega Pago de Aylés

Bodega Pago de Aylés is een wijnbedrijf uit Cariñena, gelegen ten zuiden van Zaragoza. Het landschap is imponerend, onaangetast en uitgestrekt. De wijngaarden van Aylés liggen op 600 meter hoogte met uitstekende bodems voor de wijnstok: veel kalksteen, leisteen en kiezels. Sinds 2010 heeft het bedrijf de 'pago' status: het is de hoogste status die je als wijnbedrijf in Spanje kunt behalen.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Wederom een fraai staaltje vakmanschap van de wijnmakers van Pago Aylés die het allerbeste uit de garnachadruif weten te halen. Het resultaat is een elegante, fruitgedreven wijn met een kruidige toets. Rijp rood fruit is te herkennen in zowel geur als smaak, waarbij tonen van kruidig zwart fruit body en structuur aan de wijn geven. Kortom, veel nuance die leidt tot een multi-inzetbare prijs-kwaliteit-topper.

Aldeya de Aylés Garnacha 2017 DOP Cariñena 8,5 puntn Hamersma, 9- De Wijngids

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

Maandvondst juni 2019:

Binnen de immense bezitting Pago Aylés, in het Noord-Spaanse, binnen Aragón gesitueerde Cariñena, zijn 70 hectare met druiven beplant. Een daar geboren, fris te schenken zomerwijn is de rode, stoere Aldeya Garnacha. Deze trakteert op zondoorstoofd fruit van vooral zwarte vruchten die even geweekt lijken in laurierdrop. Bovendien zijn een subtiele rokerigheid en een vleugje vanille waar te nemen, wat duidt op enig houtcontact. Amigo van o.a. barbecue- en Mexicaanse gerechten.

Perswijn

3e Plaats Perswijn Wijnconcours Najaar& Winter 2018

Perwijn Wijnconcours najaar & winter 2018 3e plaats

De Wijngids

Frank Smulders (MW): ‘Aldeya de Aylés, Garnacha Bodega Pago de Aylés ligt in Cariñena, ten zuiden van Zaragoza, aan de oevers van de rivier Huerva. Het landschap is imposant, onaangetast en uitgestrekt. De wijngaarden liggen op 600 meter met kalk- en leisteen en kiezels. Het klimaat is continentaal met warme zomers en ijskoude winters. De eerste geschriften waarin Aylés wordt genoemd dateren uit 1165, in de laatste geschriften in 2010 ontvangen ze de ‘pago’ status, zeg maar Grand Cru. Aylés is nog altijd slechts een van de zeventien in heel Spanje. Alle druiven komen derhalve van de eigen wijngaarden, met volledige controle over kwaliteit, van bodem tot aan botteling. Frank was erg enthousiast: intense geur met het hout op de voorgrond maar ook een zekere frisheid en tonen van rijp rood en zwart fruit (kersen, bramen, blauwe bessen). Krachtige structuur, wijn met veel, maar fijne tannine, goed houtgebruik, lichtjes drogend (heeft tijd nodig), veel fruit en sap ook. Lange afdronk.’

DGH | De Grote Hamersma

8,5
Bodega Pago de Aylés, een 'pago', de hoogst haalbare duiding in het Spaanse wijnlandschap. Echter, objectiviteit valt ver te zoeken. Wat te denken van het feit dat de allerbeste, allerberoemdste en meest kostbare domeinen die status niet hebben? Enfin, echte missers zitten er niet tussen. Deze Aldeya biedt zelfs erg veel garnacha voor zijn geld. Frambozen en een licht roostertoontje. Een fijne smokeyness. Rijpe pruim en aardbei. Subtiele tannines.

De Wijngids 2020 Masters of Wine

Bodega Pago de Aylés ligt in Cariñena, ten zuiden van Zaragoza, aan de oevers van de rivier Huerva. Het landschap is imposant, onaangetast en uitgestrekt. De wijngaarden liggen op 600 meter met kalk- en leisteen en kiezels. Het klimaat is continentaal met warme zomers en ijskoude winters. De eerste geschriften waarin Aylés wordt genoemd dateren uit 1165, in de laatste geschriften in 2010 ontvangen ze de ‘pago’ status, zeg maar Grand Cru. Aylés is nog altijd slechts een van de zeventien in heel Spanje. Alle druiven komen derhalve van de eigen wijngaarden, met volledige controle over kwaliteit, van bodem tot aan botteling. Frank was erg enthousiast: intense geur met het hout op de voorgrond maar ook een zekere frisheid en tonen van rijp rood en zwart fruit (kersen, bramen, blauwe bessen). Krachtige structuur, wijn met veel, maar fijne tannine, goed houtgebruik, lichtjes drogend (heeft tijd nodig), veel fruit en sap ook. Lange afdronk.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473