2017 | Italië | Brunello di Montalcino
Altesino Brunello di Montalcino 2017
95/100 Parker-30 maanden rijping Slavonisch eiken vaten. Elegant, vol, warm, mooi in balans, heerlijk fruit, licht kruidig, met een lange afdronk met fluweelzachte tannines. Verder lezen
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSangiovese
- Land & RegioItalië, Brunello di Montalcino
54,95
/ prijs per fles
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
Brunello di Montalcino 2017 - Altesino - 95/100 punten Suckling - 94/100 punten Parker
Heldere Robijnrode wijn met granaatachtige tinten. In de neus is de wijn fris, heerlijk fruit, frambozen, zoete kruiden, tabak, viooltjes en bosgrond. De smaak is elegant, vol, warm, mooi in balans, heerlijk fruit, licht kruidig, met een lange afdronk met fluweelzachte tannines.
Traditioneel gemaakte Brunello van 100% Sangiovese Grosso druiven. Totaal beschikt Altesino over zo'n 100 ha aan land, waarvan 49 ha is aangeplant als wijngaarden. De wijngaarden zijn verspreid over verschillende locaties binnen de Brunello di Montalcino DOCG. Het meest noordelijk van het stadje Montalcino de wijngaarden Altesino. Tussen de wijngaarden Altesino en het stadje Montalcino liggen nog de wijngaarden Macina, Cerbaia en Montosoli (De wijngaard van de Montesoli Cru van Altesino, altijd beroemd om hun elegante Brunello's). Verder heeft het bedrijf nog wijngaarden in het zuidelijke deel van de Montalcino DOCG, Sant'Angelo in Colle - Pianezzine en, ten slotte, in Castelnuovo dell'Abate.
De pluk van de druiven geschiedt eind augustus tot half september met de hand. Na de pluk van de druiven worden deze zorgvuldig op de beste kwaliteit geselecteerd. De vergisting geschiedt in grote stalen vaten. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 30 maanden in grote Slavonisch eiken vaten van 50 en 100hl.
Hierna wordt de wijn gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn nog minimaal 12 maanden in de kelders van het domein.
De Brunello di Montalcino 2017 van Altesino begint langzaam "op dronk" te komen in 2024. Hierna kun je nog zeker tot 2040 genieten van deze fantastische Brunello uit het vier sterren oogstjaar 2017. Het advies is om de Brunello te decanteren, om zo optimaal van deze prachtige wijn te genieten.
Brunello di Montalcino Altesino wijn/spijs combinatie: perfect bij gebraden rundvlees met paddenstoelen saus.
Robert Parker: 94/100 punten
The Altesino 2017 Brunello di Montalcino is ripe and round with lots of pretty textural richness and juicy fruit flavors. These qualities tie in nicely with the character of the vintage that saw long and hot summer days. Dark fruit, plum and blackcurrant pave the way for savory spice, tobacco and limestone. The effect is soothing and rich, and the wine remains perfumed and silky to the end. The tannins are well managed in this hot-vintage wine. Fruit is sourced over 25 hectares of vines with tufo soils and alberese rock.
James Suckling: 95/100 punten
A concentrated bead of blackberries and minerals pervades the nose and palate. Medium-to full-bodied with well-integrated tannins and a balanced finish. Tight and very focused. Classic Brunello for the vintage. Best from 2023.
Over Altesino:
De 49 hectare wijngaarden die samen het wijnbedrijf Altesino vormen is voor het grootste deel aangeplant met Sangiovese druiven. Het bedrijf is opgericht in 1972 en is, sedert 2002, in eigendom van Elisabetta Gnudi Angelini. Het historische, vijftiende-eeuwse Palazzo Altesi, gebouwd door de familie Tricerchi, is hun parel.I n het noordoostelijke deel van de Brunello DOCG bevindt zicht de Montesoli wijngaard, het juweel van het bedrijf. In 1975 introduceerde Altesino als eerste Brunello producent een Brunello Cru, de Montesoli.
Heldere Robijnrode wijn met granaatachtige tinten. In de neus is de wijn fris, heerlijk fruit, frambozen, zoete kruiden, tabak, viooltjes en bosgrond. De smaak is elegant, vol, warm, mooi in balans, heerlijk fruit, licht kruidig, met een lange afdronk met fluweelzachte tannines.
Traditioneel gemaakte Brunello van 100% Sangiovese Grosso druiven. Totaal beschikt Altesino over zo'n 100 ha aan land, waarvan 49 ha is aangeplant als wijngaarden. De wijngaarden zijn verspreid over verschillende locaties binnen de Brunello di Montalcino DOCG. Het meest noordelijk van het stadje Montalcino de wijngaarden Altesino. Tussen de wijngaarden Altesino en het stadje Montalcino liggen nog de wijngaarden Macina, Cerbaia en Montosoli (De wijngaard van de Montesoli Cru van Altesino, altijd beroemd om hun elegante Brunello's). Verder heeft het bedrijf nog wijngaarden in het zuidelijke deel van de Montalcino DOCG, Sant'Angelo in Colle - Pianezzine en, ten slotte, in Castelnuovo dell'Abate.
De pluk van de druiven geschiedt eind augustus tot half september met de hand. Na de pluk van de druiven worden deze zorgvuldig op de beste kwaliteit geselecteerd. De vergisting geschiedt in grote stalen vaten. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 30 maanden in grote Slavonisch eiken vaten van 50 en 100hl.
Hierna wordt de wijn gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn nog minimaal 12 maanden in de kelders van het domein.
De Brunello di Montalcino 2017 van Altesino begint langzaam "op dronk" te komen in 2024. Hierna kun je nog zeker tot 2040 genieten van deze fantastische Brunello uit het vier sterren oogstjaar 2017. Het advies is om de Brunello te decanteren, om zo optimaal van deze prachtige wijn te genieten.
Brunello di Montalcino Altesino wijn/spijs combinatie: perfect bij gebraden rundvlees met paddenstoelen saus.
Robert Parker: 94/100 punten
The Altesino 2017 Brunello di Montalcino is ripe and round with lots of pretty textural richness and juicy fruit flavors. These qualities tie in nicely with the character of the vintage that saw long and hot summer days. Dark fruit, plum and blackcurrant pave the way for savory spice, tobacco and limestone. The effect is soothing and rich, and the wine remains perfumed and silky to the end. The tannins are well managed in this hot-vintage wine. Fruit is sourced over 25 hectares of vines with tufo soils and alberese rock.
James Suckling: 95/100 punten
A concentrated bead of blackberries and minerals pervades the nose and palate. Medium-to full-bodied with well-integrated tannins and a balanced finish. Tight and very focused. Classic Brunello for the vintage. Best from 2023.
Over Altesino:
De 49 hectare wijngaarden die samen het wijnbedrijf Altesino vormen is voor het grootste deel aangeplant met Sangiovese druiven. Het bedrijf is opgericht in 1972 en is, sedert 2002, in eigendom van Elisabetta Gnudi Angelini. Het historische, vijftiende-eeuwse Palazzo Altesi, gebouwd door de familie Tricerchi, is hun parel.I n het noordoostelijke deel van de Brunello DOCG bevindt zicht de Montesoli wijngaard, het juweel van het bedrijf. In 1975 introduceerde Altesino als eerste Brunello producent een Brunello Cru, de Montesoli.
Specificaties