Amarone producent Ca Rugate

Amarone della Valpolicella zijn prestigieuze Italiaanse wijnen van absolute topklasse. Zeer robuust en vlezige rode wijn met unieke smaken als kerst, rozijnen, specerijen en rozenblaadjes. Een wijn die zowel kracht als finesse combineert.

De wortels van Amarone liggen in de heuvels van Verona, dichtbij het Gardameer en is nu vooral bekend van Valpolicella DOC. Amarone maken is hier een traditie die nog uit de Byzantijnse tijd stamt.

Het drogen van Amarone druiven

Na de oogst worden de druiven minsten drie maanden op pallets gelegd om te drogen. Vooraf worden alle onrijpe en beschadigde druiven weggegooid om de perfecte smaak te behalen. Om schimmel tegen te gaan is er in de droogruimte vaak airconditioning aanwezig. De half gedroogde druiven zullen vervolgens worden geperst en zal er prachtige wijn van gemaakt worden. Doordat de druiven gedroogd zijn is het sap geconcentreerder met meer aroma’s en een hoger alcoholpercentage dat tussen 14 en 16 procent ligt. Drie druivenrassen zijn hier van belang, de lokale druiven corvina, rondinella en molinera. Amarone wordt minimaal twee jaar na de oogst op de markt gebracht. De wijn kan dan direct gedronken worden, maar zal na een aantal jaren op fles nog verbeteren.

Hier onder treft u de in ons assortiment aanwezige top amarone van producent Ca Rugate.

Drogen van Amarone druiven Wijngaard in Veneto
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473