Argentinie wijngaard

Wijn uit Argentinië

Argentinië is een met zijn 200.00 hectare een grote wijnproducent. Het klimaat en de ligging van de wijngaarden zijn uitermate geschikt om goede wijnen te verbouwen. Het is droog en zonnig en bevinden zich op grote hoogte tot wel 1000 meter boven zeeniveau aan de voet van de Andes. Hierdoor zijn de nachten koel, wat bevorderlijk voor de aroma’s en de zuren van de druif. Een serieus gevaar is de hagel, veel nieuwe wijngaarden worden daarom voorzien van netten op palen.

De historie van Argentijnse wijn

In de 16e eeuw zijn de Spanjaarden begonnen met het verbouwen van wijn in Argentinië. De grote doorbraak kwam toe veel kolonisten uit onder andere Italië en Duitsland, ze namen veel druivenrassen mee vanuit Europa. Afgelopen eeuw heeft de wijnbouw in Argentinië zich enorm ontwikkeld, wat voornamelijk voor consumptie van de bevolking zal was. Nadat er in 1989 een veranderende democratische economie kwam ging de bevolking aanzienlijk minder drinken , het gevolg hiervan was dat de kwaliteit van de wijn hoger werd, dit ook om te kunnen concurreren met de internationale markten. Argentinië heeft verschillende wijngebieden waarvan Mendoza verreweg de grootste is. Dit gebied is net zo groot als Spanje en ligt aan de voet van de Andesgebergte dit gebied produceert driekwart van de Argentijnse wijnen. Anderen wijngebieden zijn La Rioja, San Juan, Rio Negro en Salta.

Druivenrassen uit Argentinië

De meest aangeplante druif in de Mendoza zijn criolla en malbec. criolla is een inheemse druif die voornamelijk gebruikt wordt voor lokale consumptie. Malbec kan u zien al de ‘nationale’ druif van Argentinië De oorsprong van deze druif ligt in Frankrijk, daar de druif het een stuk moeilijker heeft. De smaak van de Argentijnse malbec wijnen zijn ronder voller en zachter. De geur van de malbec is te herkennen aan bramen pruimen, zwarte bessen en kersen en soms wat chocola. Het is een tanninerijke wijn maar de smaak zal verzachten als de wijn houtrijping krijgt. In Salta worden stevige cabernet sauvignons gemaakt. De syrah, merlot en barbera druiven worden ook in Argentinië verbouwd. De meest voorkomende witte druiven zijn chardonnay, torrontés, sauvignon en chenin blanc.

Geselecteerde Argentijnse wijnen

Bent u benieuwd naar de smaak van een Argentijnse wijn? We hebben een aantal wijnen uit Argentinië voor u geselecteerd die u kunt bestellen voor een aantrekkelijke prijs.
Argentinië Clos de los Siete

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473