100% syrah met kwalitatieve houtlagering (Frans eiken). Complexe, rijke en volle wijn. 100% syrah met kwalitatieve houtlagering (Frans eiken). Complexe, rijke en volle wijn.

Land Spanje
Regio Calatayud
Wijnmaker Ludovico Vano
Oogstjaar 2013
€ 15,75 € 18,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven 1005 Syrah
Op dronk van 2015 tot 2021
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij barbecue, biefstuk , gegrild vlees, rood vlees, stoofschotels en wildgerechten.

Ludovico Vano

Bijzondere wijnen komen van de hand van Fransman Ludovic Vano, die meerdere jaren bij grootmacht Francois Lurton wijnen heeft gevinifieerd. Hij wilde echter heel graag in eigen beheer wijnen maken van de bijzondere terroirs van de Calatayud en de Alaviana 2011 was zijn allereerste oogst.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

De topwijn van Ludovic Vano is gemaakt van 100% syrah met een lagering van 6 maanden op deels nieuw Frans eiken. Het resultaat is een dijk van een wijn! Donkere, diepe rode kleur met een paarse rand. Het aroma is complex met veel zwart fruit, kruidigheid en wat peper. De aanzet is zwoel en rijk met tonen van chocola en vanille maar heeft ook een mooie frisheid wat het geheel erg spannend houdt. Tevens in de smaak het zwarte fruit gevolgd door een rijke lange afdronk.

Atractylis 2013 Syrah DOP Calatayud

Beoordelingen

Wine Advocate
robertparker.com
Score: 90

The 2013 Atractylis is produced exclusively with Syrah from 10-12 year old vines in the village of Villarroya de la Sierra at 950 meters altitude. It fermented in concrete vats. 2013 was a cooler year, and the aging in barrel was extended to some 13 months. It took time to open up in the glass to reveal aromas of asphalt, black olives and violets, with a touch of tar, graphite and shoe polish. It developed a faint animal character with time in the glass. This is more structured than the Garnacha with chewy fruit and some dusty tannins. It finishes with clean, tasty flavors. A nice Syrah. 2,500 bottles were filled unfiltered and unfined in December 2014.

Jancis Robinson

17 punten:
Winemaker Ludovic Vano. 100% Syrah grown at 800-1,000 metres. Fermented in open-topped concrete, then 15 months in French oak, with malo in barrel. No fining or filtration.
Deep, dark but bright cherry red. So peppery on the nose it made me smile at first sniff. Wonderfully peppery Syrah, unimpeded by the oak in terms of aroma. Lots of black fruit under that peppery, crunchy first impression. There's also a rocky quality similar to that on the Alaviana 2013 that makes it more complex. A light floral note too. On the palate, much darker and more meaty/savoury, and the oak a little more evident but not intrusive. Darkly fragrant, serious but not heavy or overextracted. Very well balanced so that the fruit still shines. Tension and freshness and length. If I had to make a comparison, I would say more northern than southern Rhône.

Guide Péñin

92 punten:
Colour: Bright cherry.
Nose: wild herbs, balsamic herbs, spicy, toasty, floral.
Palate: round, good acidity, ripe fruit, long, mineral.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473