2019 | Italië | Barolo
Barolo Conca 2019 Fratelli Revello DOCG
- Een elegante en krachtige rode wijn uit Barolo, gemaakt van Nebbiolo-druiven.
- Intense aroma's van rood fruit, kruiden en specerijen, met een vleugje vanille.
- Een klassieke Barolo op moderne wijze gemaakt
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasNebbiolo
- Land & RegioItalië, Barolo
Normale prijs: 55,00 Speciale prijs: 44,43
/ prijs per fles
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Awards
Proefnotitie
Fratelli Revello is een familiebedrijf dat al sinds 1880 wijn produceert in de regio Barolo in Italië. Het domein is gevestigd in Annunziata, een dorpje in de buurt van Alba.
De Barolo-wijnen van Fratelli Revello worden gemaakt van 100% Nebbiolo-druiven. Nebbiolo is een inheemse druivensoort uit Piemonte die wijnen met veel tannines en complexiteit geeft. De nebbiolo-druivenstokken staan aangeplant op zuidoost- en zuidwestelijke heuvels nabij Annunziata, ten oosten van La Morra.
De druiven ondergaan fermentatie in hypermoderne 'rotofermenters' voor 6 à 8 dagen, de alcoholische fermentatie voor 10 tot 15 dagen, gevolgd door de malolactische omzetting. De wijn wordt tenslotte 24 maanden op Franse barrique opgevoed, waarvan 20% nieuw hout en 80% eerder gebruikt.
Deze wijn kenmerkt zich door een zachte floraliteit en rijk fruit, van zowel rode als donkere aard: aardbeien, bosvruchten en pruimen. Een aroma van leer en cederhout, kruidnagel en een toets van balsamico en munt geven een kruidige diepgang aan de wijn. De aangename zuren en zachte tannine zijn elegant verweven met de wijn.
James Suckling: " It’s medium-bodied with appealing flavors of berries and subtle cedar tones with some bitter orange and spices."
De Barolo-wijnen van Fratelli Revello worden gemaakt van 100% Nebbiolo-druiven. Nebbiolo is een inheemse druivensoort uit Piemonte die wijnen met veel tannines en complexiteit geeft. De nebbiolo-druivenstokken staan aangeplant op zuidoost- en zuidwestelijke heuvels nabij Annunziata, ten oosten van La Morra.
De druiven ondergaan fermentatie in hypermoderne 'rotofermenters' voor 6 à 8 dagen, de alcoholische fermentatie voor 10 tot 15 dagen, gevolgd door de malolactische omzetting. De wijn wordt tenslotte 24 maanden op Franse barrique opgevoed, waarvan 20% nieuw hout en 80% eerder gebruikt.
Deze wijn kenmerkt zich door een zachte floraliteit en rijk fruit, van zowel rode als donkere aard: aardbeien, bosvruchten en pruimen. Een aroma van leer en cederhout, kruidnagel en een toets van balsamico en munt geven een kruidige diepgang aan de wijn. De aangename zuren en zachte tannine zijn elegant verweven met de wijn.
James Suckling: " It’s medium-bodied with appealing flavors of berries and subtle cedar tones with some bitter orange and spices."
Specificaties
Awards
James Suckling
93/100 punten
Well-structured Barolo with a firm and linear character. It showcases fine tannins with an elegant, lingering finish. It’s medium-bodied with appealing flavors of berries and subtle cedar tones with some bitter orange and spices. Try after 2025.