2018 | Italië | Barolo
Barolo Giachini 2018 Fratelli Revello DOCG
Een oud familie-landhuis bij de Giachini-wijngaard kijkt uit over het dorp Annunziata en de omringende heuvels. Giachini kan in één adem vernoemd worden met de top-cru van Fratelli Revello (Rocche dell'Annunziata), zij het iets lager op de heuvel, gericht op het zuidoosten.
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasNebbiolo
- Land & RegioItalië, Barolo
46,50
/ prijs per fles
Niet op voorraad
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
"Dé uitdrukking van Barolo gemaakt in La Morra: complex, rijk en uitgebalanceerd"
In de neus rood en zwart fruit in zowel frisse als rijpe uitwassing: frambozencompôte en cranberryjam, maar ook zwart bessen en bramen. De wijn heeft een gesofisticeerd bouquet van viooltjes, mokka en koffie, tabaksbladeren, cederhout en zoethout. Levendige tannine complementeert de lange, aanhoudende afdronk. Een oud familie-landhuis bij de Giachini-wijngaard kijkt uit over het dorp Annunziata en de omringende heuvels. Giachini kan in één adem vernoemd worden met de top-cru van Fratelli Revello (Rocche dell'Annunziata), zij het iets lager op de heuvel, gericht op het zuidoosten. Van Giachini komt een wijn van dezelfde finesse en structuur. In 1994 zag Giachini haar eerste jaargang. De druiven worden na de pluk voor 6 tot 8 dagen geweekt op de schillen in hypermoderne horizontale 'rotofermenters' voor optimale extractie. Dan volgt een alcoholische fermentatie voor 10 tot 15 dagen, eveneens op roestvrij staal. Daarna doet het hout zijn intrede: malolactische omzetting op barrique en een rijping van 24 maanden op Frans eikenhout - daarvan is 40% nieuw hout en 60% van eerder gebruik.
- Varkenshaas
- Risotto met Truffel
- Grana Padano
- Brokkelkaas
Specificaties