Béard La Chapelle Saint Emilion Grand Cru

In de lijst ‘Kelderrestanten’ staan altijd een aantal wijnen die snel zijn uitverkocht. In overleg met eigenaar Franck Moreau, hebben we van één van de meest fantastische Saint Emilion Grand Crus uit het evenzo prachtige oogstjaar 2010 op de kop weten te tikken: Château Béard La Chapelle.

De wijn won ondermeer goud bij het toonaangevende Gilbert & Gaillard, zilver in Bruxelles en brons bij de Decanter World Wine Awards. Grijp uw kans dus!

Château Béard La Chapelle 2010
Saint Emilion Grand Cru

De wijngaarden (18 hectare) van Château Béard La Chapelle liggen in het hart van de Saint-Émilion, in Saint-Laurent-des-Combes. Daar liggen ze ingeklemd tussen Château Tertre-Roteboeuf (€ 180,00 p/fles), Larcis Ducasse (€ 95,00 p/fles) and Bellefont-Belcier (€ 50,00 p/fles). Qua terroir (klei en mergel op de heuvels en diep zand aan de voet ervan) doet het domein niet onder voor zijn beroemde buren en de gemiddelde leeftijd van de stokken is ruim 40 jaar! Mede daardoor oogst men niet meer dan 49 hectoliter per hectare hetgeen tot de laagste rendementen van heel Bordeaux behoort.

Het Grand Cru domein is sinds negen generaties in handen van de familie Moreau! In 1980 bouwde Richard, de vader van Franck die momenteel aan het roer staat, een hypermoderne kelder aan de wijngaard Béard, vernoemd naar een zeer oude kapel. In 2006 verwisselde de sympathieke Franck zijn journalistenpen voor een pipette. Sinds die tijd is het met de kwaliteit nóg een trede hoger gegaan.

De jaargang 2010 is het topresultaat van al die inspanningen; nog nooit werden rijpheid en fraicheur zo gecombineerd als in dat jaar. De blend bestaat voor 90% uit merlot (met soepele tannines en een florale, expressieve geur), 7% cabernet franc (die vooral een kruidige toets geeft) en 3% cabernet sauvignon (voor de ruggengraat van de wijn).

Een uniek aanbod voor deze fantastische rode bewaarwijn
voor jaren drinkplezier!

Druiven van Château Béard La Chapelle Domein Béard La Chapelle
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473