Drinkt u liever wijn in de wetenschap dat er in de wijngaarden en wijnkelders is gewerkt naar een biologische of biodynamische standaard? Daar hebben wij alle begrip voor, dus hebben wij een selectie voor u gemaakt van ons bio-aanbod. Bent u benieuwd naar wat die benaderingen precies inhouden? Lees dan hier over de verschillende manieren van wijnmaken.
Drinkt u het liefste wijn in de wetenschap dat er in de wijngaarden en wijnkelders is gewerkt volgens de biologische standaard? Dan selecteerden wij speciaal voor u onze beste, en best beoordeelde, biologische wijnen voor dit wijnpakket. Ontdek zelf hoe goed de natuur smaakt met 4 witte en 2 rode biologische wijnen!
Al meerdere jaren op rij onze meest verkochte rode huiswijn. Gemaakt door de wijnmakers van de beroemde Pago Aylés die het allerbeste uit de garnachadruiven, afkomstig van oude stokken, weten te halen. Met als resultaat een verleidelijke smaak van pruim, vijg en tabak en een fruitintense, warme finale. Een wijn met een hoge fruitfactor die tevens veel nuance biedt. Kortom, een echte allemansvriend én een echte prijs-kwaliteit-topper. Of zoals De Grote Hamersma stelt: "Zoveel wijn voor zo weinig geld".
Een 'gewone' Côtes-du-Rhône met Châteauneuf-du-Pape allure! “Rijk bouquet van kersen, frambozen en bramen, kruidigheid en een pepertje. Vol van smaak, full-bodied, met zwoele, rijpe tannine en toch elegant met een mooie fraîcheur in de afdronk. Een absolute klassewijn die Châteauneuf-waardig is.”
Onze populaire biologische Wagram Terrassen van de jaargang 2022. Lekkere 'doordrinker' op niveau, met licht minerale tonen, sappig fruit en een subtiele kruidigheid.
Biologische wijn uit het uiterste zuiden van de Rhône Vallei. Deze SyrahMarselan is niet alleen zorgvuldig gemaakt, maar smaakt ook zo: heerlijk rood fruit, zwarte bessen, zoethout en viooltjes.
Saint Cosme heeft de wijngaard het afgelopen decennium herplant met frisse druivenrassen en dat merk je aan alles in deze 2022: elegante zuren, gedroogde abrikoos, kruiden en bloesems
Zeer succesvolle Côtes du Rhône gemaakt door ‘one of the highest quality estates of the Southern Rhone’ (Robert Parker Wine Advocate). Alain Jaume Réserve Grand Veneur Côtes du Rhône is vol van smaak en bulkt van het rijpe donkere fruit en het zo kenmerkende pepertje. De afdronk is lang en vol-fris.
Odyssée van Château Rives-Blanques in het Zuid-Franse Limoux is hét perfecte alternatief voor veel duurdere witte Bourgogne. Deze cuvée werd eerder door kenner Hubrecht Duijker verheven tot ‘Meursault van het Zuiden’ en Master of Wine Jancis Robinson schreef heel treffend: ‘You'd quite happily pay twice as much if it said Puligny on the label’.
Dit is de nieuwe jaargang. De voorgaande jaren waren schaars en in een mum van tijd uitverkocht…
Ca' Rugate behoort tot de top van de regio. Het bedrijf wordt ondertussen geleid door de derde generatie. Perfecte uitvoering van een Soave Classico door. Frisse, fruitige en mineraal verfijnde wijn de garganegadruif, met een alcoholpercentage van slechts 12%.
Bij de vorige jaargangen betitelden we de Rosso nog als het ‘kleine broertje’ van de Vino Nobile, máár dat gaat uiteindelijk bij deze nieuwe jaargang echt niet meer op. Dit gaat qua intensiteit oprecht een héél eind richting Vino Nobile.
Blend van verschillende percelen in de gemeente Menetou-Salon van de gelijknamige Loire appellation die weliswaar minder bekend is dan Sancerre, maar ontzettend de moeite waard is.
Fluwelige smaak met massa’s rood en paars fruit (kirsch en zwarte bessen), harmonieuze tannine, mooie fraîcheur en daardoor ongekende elegantie en lengte.
Mas de Jules is een dynamisch Zuid-Franse biologische wijngaard. Deze wijn is fruitig, zacht en rond, met een overvloed aan complexiteit en karakter voor een kleine prijs.
Nauwkeurige selectie van de beste Chardonnay druiven gelegen op het hoogste punt van het landgoed. Na rijping in het vat, heeft deze wijn een stevige structuur en body met een smaakvol culinair karakter.
De groeiende roep om duurzaamheid en biologische producten ontgaat ook de wijnwereld niet. Wijnboeren moeten aan een eisenpakket voldoen, om in aanmerking komen voor het keurmerk ‘biologisch’. Er moet in de wijngaarden volledig worden gewerkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest en met zo min mogelijk onnatuurlijke middelen. Het materiaal dat in de wijngaarden wordt gebruikt is dus organisch. Het staat in biologische wijnbouw centraal dat er milieuvriendelijk wordt geproduceerd en daarom wordt er vaak toevlucht gezocht tot het gebruik van ‘natuurlijke vijanden’ voor de bestrijding van plagen en ziekten. Om in aanmerking te komen voor het Europese keurmerk voor biologische wijn, moeten wijnboeren laten zien de standaard minstens drie jaar te kunnen handhaven. Het nadeel is dus een grote kostenpost voor rekening van de wijnboer, voordat het wijnhuis gecertificeerd biologisch is.