Drinkt u liever wijn in de wetenschap dat er in de wijngaarden en wijnkelders is gewerkt naar een biologische of biodynamische standaard? Daar hebben wij alle begrip voor, dus hebben wij een selectie voor u gemaakt van ons bio-aanbod. Bent u benieuwd naar wat die benaderingen precies inhouden? Lees dan hier over de verschillende manieren van wijnmaken.
Al meerdere jaren op rij onze meest verkochte rode huiswijn. Gemaakt door de wijnmakers van de beroemde Pago Aylés die het allerbeste uit de garnachadruiven, afkomstig van oude stokken, weten te halen. Met als resultaat een verleidelijke smaak van pruim, vijg en tabak en een fruitintense, warme finale. Een wijn met een hoge fruitfactor die tevens veel nuance biedt. Kortom, een echte allemansvriend én een echte prijs-kwaliteit-topper.
Zeer succesvolle Côtes du Rhône gemaakt door ‘one of the highest quality estates of the Southern Rhone’ (Robert Parker Wine Advocate). Alain Jaume Réserve Grand Veneur Côtes du Rhône is vol van smaak en bulkt van het rijpe donkere fruit en het zo kenmerkende pepertje. De afdronk is lang en vol-fris.
Jaargang 2021 werd door de strenge jury van Perswijn verkozen tot allerbeste rode wijn onder de 10 euro in Nederland!
Een ‘gewone’ Côtes-du-Rhône met de uitstraling van een Châteauneuf-du-Pape! “Een weelderig bouquet van kersen, frambozen en bramen, met een hint van kruiden en een vleugje peper. De wijn is rijk en vol van smaak, met zachte, rijpe tannines, en behoudt een elegante frisheid in de afdronk. Een klassewijn die moeiteloos de vergelijking met Châteauneuf-du-Pape doorstaat.”
Een super elegante Cahors met sappige tonen van bosaarbeien, frambozen en kersen, ondersteund door zijdezachte tannines en een Beaujolais-achtige lichtheid.
Een krachtige en diepe Cahors Malbec met tonen van tabak, kaneel, steranijs en rijp zwart fruit. Stevige tannines in een fluwelen omhulsel, perfect voor decanteren en gastronomische diners.
Mas de Jules is een dynamisch Zuid-Franse biologische wijngaard. Deze wijn is fruitig, zacht en rond, met een overvloed aan complexiteit en karakter voor een kleine prijs.
Wijnen met de herkomstbenaming Coteaux du Pont du Gard mogen gemaakt worden van druiven uit een scala van gemeenten in de Gard waaronder ook Lirac en Tavel. Deze fruitsoepele baby-Châteauneuf van Richard Maby, Wijnmaker van het Jaar voor de Rhône bij Guide Hachette 2021, is zeer de moeite waard. Kleine oplage: slechts 10.000 flessen van gemaakt.
(Organic) Côtes du Rhône Les Deux Albion Saint Cosme 2022 biedt een krachtige en complexe smaakervaring met tonen van rijp donker fruit, kruiden en een minerale ondertoon, ondersteund door goed geïntegreerde tannines en een lange, verfijnde afdronk.
De Côte du Rhône 2023 van Domaine de l’Amandine biedt verfijnde aroma’s van rood fruit en cacao, met een zijdezacht mondgevoel en een frisse, energieke afdronk die de unieke terroir-invloed weerspiegelt.
Een wijn met een ongeëvenaarde concentratie en zijdezachte tannines. Waar veel Châteauneufs leunen op hun bombastische stijl, bezit deze juist een verfijnde structuur.
De Cru La Grande Garrique ligt vlak naast Gigondas. ‘Garrigue’ laat zich vertalen als de geur van de kruiden uit de streek (tijm, rozemarijn, lavendel). Die zijn dan ook te ontdekken in deze wijn.
(Organic) Cinsault C'est dans ma Nature Vin Nature 2023 biedt een lichte en levendige smaakervaring met tonen van sappig rood fruit en mediterrane kruiden, ondersteund door een verfrissende zuurgraad en een soepele structuur.
Domaine Bellefontaine is gelegen in het zuidelijke puntje van de Rhône-vallei. De wijngaarden liggen nabij de meren van de Camargue en de Middellandse Zee; een bevoorrecht terroir waar de Mistral voor extra verkoeling en voor de gezonde rijping van de druiven zorgt. Wij selecteerden deze fraaie syrah-marselan blend van de ‘Parcelles Bio’ van het domein.
Deze wijn vestig de naam van Gigondas als topgebied in de Rhône. De wijn heeft het typerend aroma van zoethout en specerijen, zwarte bessen, bramen en vijgen. Het hout voegt kruidigheid en een rokerige toets toe, maar brengt ook extra textuur.
De topcuvée gemaakt van druiven van ‘vieilles vignes’. De opbrengst van deze oudste stokken van Grand Veneur mag dan laag zijn, maar het weinige fruit dat geoogst wordt is ongelofelijk geconcentreerd!
Chinon 'Le Domaine' Bernard Baudry 2022 biedt een elegante en verfrissende smaakervaring met tonen van sappig rood fruit, viooltjes en een minerale ondertoon, ondersteund door soepele tannines en een frisse zuurgraad.
De groeiende roep om duurzaamheid en biologische producten ontgaat ook de wijnwereld niet. Wijnboeren moeten aan een eisenpakket voldoen, om in aanmerking komen voor het keurmerk ‘biologisch’. Er moet in de wijngaarden volledig worden gewerkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest en met zo min mogelijk onnatuurlijke middelen. Het materiaal dat in de wijngaarden wordt gebruikt is dus organisch. Het staat in biologische wijnbouw centraal dat er milieuvriendelijk wordt geproduceerd en daarom wordt er vaak toevlucht gezocht tot het gebruik van ‘natuurlijke vijanden’ voor de bestrijding van plagen en ziekten. Om in aanmerking te komen voor het Europese keurmerk voor biologische wijn, moeten wijnboeren laten zien de standaard minstens drie jaar te kunnen handhaven. Het nadeel is dus een grote kostenpost voor rekening van de wijnboer, voordat het wijnhuis gecertificeerd biologisch is.