Drinkt u liever wijn in de wetenschap dat er in de wijngaarden en wijnkelders is gewerkt naar een biologische of biodynamische standaard? Daar hebben wij alle begrip voor, dus hebben wij een selectie voor u gemaakt van ons bio-aanbod. Bent u benieuwd naar wat die benaderingen precies inhouden? Lees dan hier over de verschillende manieren van wijnmaken.
Heerlijk fris en kruidig met tonen van peer, meloen en abrikoos. Mooie citrustoets, sappige grapefruit en de typische, levendige noot van witte peper. Rijk maar toch elegant verfijnd, met typische geuren en smaken voor het ras. Heerlijk in combinatie met Limburgse asperges.
Odyssée van Château Rives-Blanques in het Zuid-Franse Limoux is hét perfecte alternatief voor veel duurdere witte Bourgogne. Deze cuvée werd eerder door kenner Hubrecht Duijker verheven tot ‘Meursault van het Zuiden’ en Master of Wine Jancis Robinson schreef heel treffend: ‘You'd quite happily pay twice as much if it said Puligny on the label’.
Dit is de nieuwe jaargang. De voorgaande jaren waren schaars en in een mum van tijd uitverkocht…
Al jaren is de Aldeya Garnacha één van onze best verkochte rode wijnen. Reden te meer om ook de Chardonnay van diezelfde makelij te introduceren. Chardonnay uit Spanje is namelijk zéér bijzonder. Vanwege het extreme continentale microklimaat in het Spaanse Cariñena met hoge temperaturen ontstaat een unieke stijl Chardonnay: rijp en rijk. Toch bezit deze wijn ook veel spannende fraîcheur doordat de wijngaarden op 650 meter hoogte zijn aangeplant én de oogst ’s nachts plaatsvindt. Voor de liefhebbers van piekfijne Chardonnay een absolute must.
Deze 100% Viognier is afkomstig van een wijngaard met een bodem van kalk en zanderige klei die direct grenst aan het zuidelijke deel van ‘Les Champauvins’.
Ca' Rugate behoort tot de top van de regio. Het bedrijf wordt ondertussen geleid door de derde generatie. Perfecte uitvoering van een Soave Classico door. Frisse, fruitige en mineraal verfijnde wijn de garganegadruif, met een alcoholpercentage van slechts 12%.
Prachtige witte van sauvignon blanc en vermentino. 'Vermentino, dat is toch Italiaans?' Horen wij u denken. In het zuiden van Frankrijk noemen ze deze populaire druif al eeuwen 'rolle', en hier geeft hij precies diezelfde frisheid. Mooie fruitexpressie met aroma’s van passievrucht en limoen aangevuld door een vleugje florale tonen.
Nauwkeurige selectie van de beste Chardonnay druiven gelegen op het hoogste punt van het landgoed. Na rijping in het vat, heeft deze wijn een stevige structuur en body met een smaakvol culinair karakter.
Aroma's van rijp fruit als witte perzik en appel, een rijk mondgevoel, mineralig en een onmiskenbare kern van gedroogde kruiden. Een natuurgrenache met oog voor het milieu.
Saint Cosme heeft de wijngaard het afgelopen decennium herplant met frisse druivenrassen en dat merk je aan alles in deze 2022: elegante zuren, gedroogde abrikoos, kruiden en bloesems
Grenache Blanc en viognier gevinifieerd en gerijpt in nieuwe vaten geven de typische krachtige aroma's van fruit (abrikoos, perzik, peer) en witte bloemen. Een verfijnde neus en vol in de mond met tonen van amandelen en vers fruit.
Hét bewijs dat Soave best wat houtrijping kan gebruiken. Niet veel overigens, maar heel subtiel. Het resultaat? Mineraal en frivool met een rijke structuur.
Dat Katharina Tinnacher geweldige wijnen kan maken in de Oostenrijkse Steiermark, was ons allang duidelijk. In de samenwerking met de talentvolle jonge wijnmaker Cristoph Neumeister blijkt sprake van kruisbestuiving: de eigen hang naar delicate terroirwijnen enerzijds en het frivole van een moderne natuurwijn anderzijds. Het resultaat is een pure, fijne Sauvignon Blanc.
De groeiende roep om duurzaamheid en biologische producten ontgaat ook de wijnwereld niet. Wijnboeren moeten aan een eisenpakket voldoen, om in aanmerking komen voor het keurmerk ‘biologisch’. Er moet in de wijngaarden volledig worden gewerkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest en met zo min mogelijk onnatuurlijke middelen. Het materiaal dat in de wijngaarden wordt gebruikt is dus organisch. Het staat in biologische wijnbouw centraal dat er milieuvriendelijk wordt geproduceerd en daarom wordt er vaak toevlucht gezocht tot het gebruik van ‘natuurlijke vijanden’ voor de bestrijding van plagen en ziekten. Om in aanmerking te komen voor het Europese keurmerk voor biologische wijn, moeten wijnboeren laten zien de standaard minstens drie jaar te kunnen handhaven. Het nadeel is dus een grote kostenpost voor rekening van de wijnboer, voordat het wijnhuis gecertificeerd biologisch is.