Drinkt u liever wijn in de wetenschap dat er in de wijngaarden en wijnkelders is gewerkt naar een biologische of biodynamische standaard? Daar hebben wij alle begrip voor, dus hebben wij een selectie voor u gemaakt van ons bio-aanbod. Bent u benieuwd naar wat die benaderingen precies inhouden? Lees dan hier over de verschillende manieren van wijnmaken.
Onze populaire biologische Wagram Terrassen van de jaargang 2022. Lekkere 'doordrinker' op niveau, met licht minerale tonen, sappig fruit en een subtiele kruidigheid.
Odyssée van Château Rives-Blanques in het Zuid-Franse Limoux is hét perfecte alternatief voor veel duurdere witte Bourgogne. Deze cuvée werd eerder door kenner Hubrecht Duijker verheven tot ‘Meursault van het Zuiden’ en Master of Wine Jancis Robinson schreef heel treffend: ‘You'd quite happily pay twice as much if it said Puligny on the label’.
Dit is de nieuwe jaargang. De voorgaande jaren waren schaars en in een mum van tijd uitverkocht…
Ca' Rugate behoort tot de top van de regio. Het bedrijf wordt ondertussen geleid door de derde generatie. Perfecte uitvoering van een Soave Classico door. Frisse, fruitige en mineraal verfijnde wijn de garganegadruif, met een alcoholpercentage van slechts 12%.
Blend van verschillende percelen in de gemeente Menetou-Salon van de gelijknamige Loire appellation die weliswaar minder bekend is dan Sancerre, maar ontzettend de moeite waard is.
Nauwkeurige selectie van de beste Chardonnay druiven gelegen op het hoogste punt van het landgoed. Na rijping in het vat, heeft deze wijn een stevige structuur en body met een smaakvol culinair karakter.
Heerlijke bio-wijn met oog voor de natuur. In het glas spelen grenache blanc, roussanne en viognier ieder een eigen rol; van zachte structuur, tot citrusfraîcheur en het aroma van bloemen en steenfruit.
Domaine Pellé is vooral bekend van zijn fantastische Menetou-Salons, maar beschikt tevens over wijngaarden in Sancerre. Dit top exemplaar van het oogstjaar 2022 beschikt over een perfecte balans tussen fraîcheur en fruitdikte.
Morillon is een synoniem voor chardonnay. Dit druivenras staat al meer dan 200 jaar in Südsteiermark. Deze afkomstig van de Ried Eckberg gemaakt door Weingut Lackner Tinnacher is een prachtige, hele eigen, minerale stijl Chardonnay.
Menetou-Salon gemaakt van druiven afkomstig van de zeven hoogstgelegen percelen van de appellatie die gesitueerd zijn in het dorp Morogues, de thuishaven van Domaine Pellé. Een Menetou-Salon zonder overdadigheid, máár juist wel een uitmuntende precisie en puurheid. Ook verkrijgbaar op halve fles.
Ca' Rugate behoort tot de top van de regio. Het bedrijf wordt ondertussen geleid door de derde generatie. Perfecte uitvoering van een Soave Classico door. Frisse, fruitige en mineraal verfijnde wijn de garganegadruif, met een alcoholpercentage van slechts 12%.
Saint Cosme heeft de wijngaard het afgelopen decennium herplant met frisse druivenrassen en dat merk je aan alles in deze 2022: elegante zuren, gedroogde abrikoos, kruiden en bloesems
Domaine Pellé is vooral bekend van zijn fantastische Menetou-Salons, maar beschikt tevens over wijngaarden in Sancerre. Dit top exemplaar van het oogstjaar 2022 beschikt over een perfecte balans tussen fraîcheur en fruitdikte.
Deze 100% Viognier is afkomstig van een wijngaard met een bodem van kalk en zanderige klei die direct grenst aan het zuidelijke deel van ‘Les Champauvins’.
Een magnifieke, houtgerijpte Menetou-Salon afkomstig van de wijngaard ‘Vignes de Ratier’ met het kenmerkende ‘terre blanche’ terroir. Hét bewijs dat het relatief onbekende Menetou-Salon, net als de beroemde appellations Sancerre en Pouilly-Fumé, absoluut uw aandacht waard is.
De groeiende roep om duurzaamheid en biologische producten ontgaat ook de wijnwereld niet. Wijnboeren moeten aan een eisenpakket voldoen, om in aanmerking komen voor het keurmerk ‘biologisch’. Er moet in de wijngaarden volledig worden gewerkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest en met zo min mogelijk onnatuurlijke middelen. Het materiaal dat in de wijngaarden wordt gebruikt is dus organisch. Het staat in biologische wijnbouw centraal dat er milieuvriendelijk wordt geproduceerd en daarom wordt er vaak toevlucht gezocht tot het gebruik van ‘natuurlijke vijanden’ voor de bestrijding van plagen en ziekten. Om in aanmerking te komen voor het Europese keurmerk voor biologische wijn, moeten wijnboeren laten zien de standaard minstens drie jaar te kunnen handhaven. Het nadeel is dus een grote kostenpost voor rekening van de wijnboer, voordat het wijnhuis gecertificeerd biologisch is.