Drinkt u liever wijn in de wetenschap dat er in de wijngaarden en wijnkelders is gewerkt naar een biologische of biodynamische standaard? Daar hebben wij alle begrip voor, dus hebben wij een selectie voor u gemaakt van ons bio-aanbod. Bent u benieuwd naar wat die benaderingen precies inhouden? Lees dan hier over de verschillende manieren van wijnmaken.
Grenache Blanc en viognier gevinifieerd en gerijpt in nieuwe vaten geven de typische krachtige aroma's van fruit (abrikoos, perzik, peer) en witte bloemen. Een verfijnde neus en vol in de mond met tonen van amandelen en vers fruit.
(Organic) Les Deux Albion Blanc Saint Cosme IGP Vaucluse 2023 biedt een rijke en complexe smaakervaring met tonen van rijp steenfruit, citrus en florale nuances, ondersteund door een zijdezachte textuur en een lange, elegante afdronk.
Domaine Pellé is vooral bekend van zijn fantastische Menetou-Salons, maar beschikt tevens over wijngaarden in Sancerre. Dit top exemplaar van het oogstjaar 2023 beschikt over een perfecte balans tussen fraîcheur en fruitdikte.
Genoemd naar de St. George-kerk en voorheen eigendom van de wijngaard die wordt beschouwd als een van, zo niet dé beste van de regio. Intense geur van abrikozen, citrus, peer, witte peper en subtiel aanwezige minerale tonen. Deze wijn barst van rijp geel fruit en biedt een rijke en tegelijkertijd droge en volle smaak. Ontdek de verrukkelijke harmonie van deze Grüner Veltliner.
Deze biologische Châteauneuf-du-Pape Blanc uit 2023, gemaakt van 100% Roussanne, biedt een rijke en complexe smaak met tonen van honing, perzik en vanille, ondersteund door een levendige zuurgraad en een lange, elegante afdronk.
Morillon is een synoniem voor chardonnay. Dit druivenras staat al meer dan 200 jaar in Südsteiermark. Deze afkomstig van de Ried Eckberg gemaakt door Weingut Lackner Tinnacher is een prachtige, hele eigen, minerale stijl Chardonnay.
(Organic) Menetou Salon Les Blanchais Dme Pelle 2022 biedt een levendige en frisse smaakervaring met tonen van citrus en groene appel, perfect gebalanceerd door een knapperige zuurgraad en minerale accenten.
De Weisser Burgunder Parzelle Schottergrube Reserve 2022 biedt een harmonieuze balans tussen romige textuur en levendige zuurgraad, met delicate aroma's van honing, brioche en witte bloemen, en een lange, minerale afdronk.
Vorig jaar hadden wij het genoegen om het kroonjuweel Matacán van wijnmaker José Rodríguez de Vera aan te kunnen bieden. Van deze gewilde icoonwijn maakt hij jaarlijks maar één vat: dat zijn zo’n 300 flessen. De Vera reserveert het allerbeste van zijn oogst voor deze wijn en alléén wanneer hij zelf vindt dat er überhaupt een vat goed genoeg is om het tot Matacán te schoppen brengt hij zijn paradepaard in kleine oplage op de markt. Oogstjaar 2018 is een unicum. Met maar liefst 2 Matacáns, één Chardonnay en één Garnacha. Wij kunnen ons geluk niet op!
Karaktervolle (biologische) wijn van het inmiddels populaire druivenras pecorino, dat na in het nabije verleden bijna uitgestorven leek – maar nu aan een ware ‘revival’ bezig is. Fris, helder en mineraal.
Met deze ongewone mix van viognier, marsanne, roussanne en vermentino vormt Bianco di Fabbrica een ideale verbinding tussen zuidelijk Toscane en noordelijke Côtes du Rhône.
De groeiende roep om duurzaamheid en biologische producten ontgaat ook de wijnwereld niet. Wijnboeren moeten aan een eisenpakket voldoen, om in aanmerking komen voor het keurmerk ‘biologisch’. Er moet in de wijngaarden volledig worden gewerkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest en met zo min mogelijk onnatuurlijke middelen. Het materiaal dat in de wijngaarden wordt gebruikt is dus organisch. Het staat in biologische wijnbouw centraal dat er milieuvriendelijk wordt geproduceerd en daarom wordt er vaak toevlucht gezocht tot het gebruik van ‘natuurlijke vijanden’ voor de bestrijding van plagen en ziekten. Om in aanmerking te komen voor het Europese keurmerk voor biologische wijn, moeten wijnboeren laten zien de standaard minstens drie jaar te kunnen handhaven. Het nadeel is dus een grote kostenpost voor rekening van de wijnboer, voordat het wijnhuis gecertificeerd biologisch is.