Drinkt u liever wijn in de wetenschap dat er in de wijngaarden en wijnkelders is gewerkt naar een biologische of biodynamische standaard? Daar hebben wij alle begrip voor, dus hebben wij een selectie voor u gemaakt van ons bio-aanbod. Bent u benieuwd naar wat die benaderingen precies inhouden? Lees dan hier over de verschillende manieren van wijnmaken.
Deze biologische witte Lirac uit 2023 biedt een weelderige smaak van abrikozen, rijpe perzik en vanille, met een sappige, brede en complexe structuur en mooie zuren.
Dat Katharina Tinnacher geweldige wijnen kan maken in de Oostenrijkse Steiermark, was ons allang duidelijk. In de samenwerking met de talentvolle jonge wijnmaker Cristoph Neumeister blijkt sprake van kruisbestuiving: de eigen hang naar delicate terroirwijnen enerzijds en het frivole van een moderne natuurwijn anderzijds. Het resultaat is een pure, fijne Sauvignon Blanc.
Een frisse en elegante organische Sauvignon Blanc uit Gamlitz, Südsteiermark, met verfijnde aroma's van citrus, kruisbessen en een prachtige mineraliteit.
Een complexe en verfijnde organische Sauvignon Blanc uit de Welles-wijngaard in Südsteiermark, met een elegante mix van frisheid, mineraliteit en rijp fruit.
Een verfijnde en organische Morillon (Chardonnay) uit de Ried Steinbach in Südsteiermark, met precisie, elegantie en een mineraliteit die het unieke terroir weerspiegelt.
Een uitzonderlijke biodynamische witte wijn uit de Hermitage, Rhône, gemaakt van marsanne-druiven, bekend om zijn complexiteit en elegantie. De wijngaard waar het uit komt, L 'Ermite geheten, ligt op de kam van de Hermitage-heuvel en is één van de meest gerenommeerde wijngaarden van de Rhône.
Een biologische witte Côtes du Rhône met een verfijnde balans tussen frisheid, mineraliteit en aromatische complexiteit. Hominis Fides Blanc 2022 weerspiegelt het uitzonderlijke terroir van Saint Cosme.
Een complexe en verfijnde witte Côtes du Rhône van Saint Cosme, met diepe mineraliteit, elegante fruittonen en een indrukwekkende structuur. Een zeldzame expressie van terroir en vakmanschap.
Ermitage De l’Orée is een van de Hermitage-wijnen van M. Chapoutier, afkomstig uit de gelijknamige heuvel in het hart van de noordelijke Rhône. Deze wijn wordt gemaakt van oude Marsanne-stokken, waarvan sommige meer dan 70 jaar oud zijn. Een wijn met kracht, finesse en uitzonderlijk rijpingspotentieel.
Een rijke en complexe biodynamische witte wijn uit de Hermitage, Rhône, gemaakt van zéér oude wijnstokken met marsanne-druiven. Ze staan in Le Méal, een van de iconische wijngaarden op de heuvel. Het behoort tot de allerbeste wijnen van de hele regio.
Heerlijk fris en kruidig met tonen van peer, meloen en abrikoos. Mooie citrustoets, sappige grapefruit en de typische, levendige noot van witte peper. Rijk maar toch elegant verfijnd, met typische geuren en smaken voor het ras. Heerlijk in combinatie met Limburgse asperges.
De groeiende roep om duurzaamheid en biologische producten ontgaat ook de wijnwereld niet. Wijnboeren moeten aan een eisenpakket voldoen, om in aanmerking komen voor het keurmerk ‘biologisch’. Er moet in de wijngaarden volledig worden gewerkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest en met zo min mogelijk onnatuurlijke middelen. Het materiaal dat in de wijngaarden wordt gebruikt is dus organisch. Het staat in biologische wijnbouw centraal dat er milieuvriendelijk wordt geproduceerd en daarom wordt er vaak toevlucht gezocht tot het gebruik van ‘natuurlijke vijanden’ voor de bestrijding van plagen en ziekten. Om in aanmerking te komen voor het Europese keurmerk voor biologische wijn, moeten wijnboeren laten zien de standaard minstens drie jaar te kunnen handhaven. Het nadeel is dus een grote kostenpost voor rekening van de wijnboer, voordat het wijnhuis gecertificeerd biologisch is.