Drinkt u liever wijn in de wetenschap dat er in de wijngaarden en wijnkelders is gewerkt naar een biologische of biodynamische standaard? Daar hebben wij alle begrip voor, dus hebben wij een selectie voor u gemaakt van ons bio-aanbod. Bent u benieuwd naar wat die benaderingen precies inhouden? Lees dan hier over de verschillende manieren van wijnmaken.
Ermitage De l’Orée is een van de Hermitage-wijnen van M. Chapoutier, afkomstig uit de gelijknamige heuvel in het hart van de noordelijke Rhône. Deze wijn wordt gemaakt van oude Marsanne-stokken, waarvan sommige meer dan 70 jaar oud zijn. Een wijn met kracht, finesse en uitzonderlijk rijpingspotentieel.
Een rijke en complexe biodynamische witte wijn uit de Hermitage, Rhône, gemaakt van zéér oude wijnstokken met marsanne-druiven. Ze staan in Le Méal, een van de iconische wijngaarden op de heuvel. Het behoort tot de allerbeste wijnen van de hele regio.
Deze biologische Riesling uit de unieke 'Lieu-Dit Fels' wijngaard op blauwe leisteenbodems biedt een verfijnd palet van citrus- en florale tonen, ondersteund door een levendige mineraliteit en een elegante structuur.
Een biodynamische witte topwijn uit Collioure; de Chrysopee blanc 2022 combineert verfijnde rijkdom met minerale frisheid. Een authentieke weerspiegeling van het unieke terroir, gemaakt door M. Chapoutier.
Ermitage De l’Orée is een van de Hermitage-wijnen van M. Chapoutier, afkomstig uit de gelijknamige heuvel in het hart van de noordelijke Rhône. Deze wijn wordt gemaakt van oude Marsanne-stokken, waarvan sommige meer dan 70 jaar oud zijn. Een wijn met kracht, finesse en uitzonderlijk rijpingspotentieel.
Oude Clairette-stokken op kalk- en mergelterrassen boven Gigondas leveren een geconcentreerde, biologisch gecultiveerde Rhône-blanc met loepzuivere mineraliteit en indrukwekkende gastronomische breedte.
Een rijke en complexe biodynamische witte wijn uit de Hermitage, Rhône, gemaakt van zéér oude wijnstokken met marsanne-druiven. Ze staan in Le Méal, een van de iconische wijngaarden op de heuvel. Het behoort tot de allerbeste wijnen van de hele regio.
De groeiende roep om duurzaamheid en biologische producten ontgaat ook de wijnwereld niet. Wijnboeren moeten aan een eisenpakket voldoen, om in aanmerking komen voor het keurmerk ‘biologisch’. Er moet in de wijngaarden volledig worden gewerkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest en met zo min mogelijk onnatuurlijke middelen. Het materiaal dat in de wijngaarden wordt gebruikt is dus organisch. Het staat in biologische wijnbouw centraal dat er milieuvriendelijk wordt geproduceerd en daarom wordt er vaak toevlucht gezocht tot het gebruik van ‘natuurlijke vijanden’ voor de bestrijding van plagen en ziekten. Om in aanmerking te komen voor het Europese keurmerk voor biologische wijn, moeten wijnboeren laten zien de standaard minstens drie jaar te kunnen handhaven. Het nadeel is dus een grote kostenpost voor rekening van de wijnboer, voordat het wijnhuis gecertificeerd biologisch is.