Algemeen beeld web header desk copy 2 witAlgemeen beeld web header desk copy 2 wit


Drinkt u liever wijn in de wetenschap dat er in de wijngaarden en wijnkelders is gewerkt naar een biologische of biodynamische standaard? Daar hebben wij alle begrip voor, dus hebben wij een selectie voor u gemaakt van ons bio-aanbod. Bent u benieuwd naar wat die benaderingen precies inhouden? Lees dan hier over de verschillende manieren van wijnmaken.

Biologische witte wijn

55 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Pagina
    • M. Chapoutier Ermitage De l'Orée blanc 2023 (Organic)
    en-primeur
    M. Chapoutier Ermitage De l'Orée blanc 2023 (Organic)
    0,75L - Frankrijk - Rhône

    Ermitage De l’Orée is een van de Hermitage-wijnen van M. Chapoutier, afkomstig uit de gelijknamige heuvel in het hart van de noordelijke Rhône. Deze wijn wordt gemaakt van oude Marsanne-stokken, waarvan sommige meer dan 70 jaar oud zijn. Een wijn met kracht, finesse en uitzonderlijk rijpingspotentieel.

    Info aanvragen
    • M. Chapoutier Ermitage 'Le Méal' Blanc 2023 (Organic)
    en-primeur
    M. Chapoutier Ermitage 'Le Méal' Blanc 2023 (Organic)
    0,75L - Frankrijk - Rhône

    Een rijke en complexe biodynamische witte wijn uit de Hermitage, Rhône, gemaakt van zéér oude wijnstokken met marsanne-druiven. Ze staan in Le Méal, een van de iconische wijngaarden op de heuvel. Het behoort tot de allerbeste wijnen van de hele regio.

    Info aanvragen
    • M. Chapoutier Schieferkopf Riesling Lieu-Dit 'Fels' 2022 (Organic)
    M. Chapoutier Schieferkopf Riesling Lieu-Dit 'Fels' 2022 (Organic) | Colaris
    0,75L - Frankrijk - Elzas

    Deze biologische Riesling uit de unieke 'Lieu-Dit Fels' wijngaard op blauwe leisteenbodems biedt een verfijnd palet van citrus- en florale tonen, ondersteund door een levendige mineraliteit en een elegante structuur.

    Info aanvragen
    • Chrysopée Blanc 2022 – Bila-Haut Collioure (Organic)
    Chrysopée Blanc 2022 – Bila-Haut Collioure (Organic)
    0,75L - Frankrijk - Languedoc-Roussillon

    Een biodynamische witte topwijn uit Collioure; de Chrysopee blanc 2022 combineert verfijnde rijkdom met minerale frisheid. Een authentieke weerspiegeling van het unieke terroir, gemaakt door M. Chapoutier.

    Info aanvragen
    • M. Chapoutier Ermitage De l'Orée blanc 2022 (Organic)
    • M. Chapoutier Ermitage De l'Orée blanc 2022 (Organic)
    • M. Chapoutier Ermitage De l'Orée blanc 2022 (Organic)
    M. Chapoutier Ermitage De l'Orée blanc 2022 (Organic)
    0,75L - Frankrijk - Crozes-Hermitage, Rhône

    Ermitage De l’Orée is een van de Hermitage-wijnen van M. Chapoutier, afkomstig uit de gelijknamige heuvel in het hart van de noordelijke Rhône. Deze wijn wordt gemaakt van oude Marsanne-stokken, waarvan sommige meer dan 70 jaar oud zijn. Een wijn met kracht, finesse en uitzonderlijk rijpingspotentieel.

    Info aanvragen
    • Le Poste Blanc Côtes du Rhone 2021 Saint Cosme (Organic)
    Le Poste Blanc Côtes du Rhone 2021 Saint Cosme (Organic)
    0,75L - Frankrijk - Côtes du Rhône

    Oude Clairette-stokken op kalk- en mergelterrassen boven Gigondas leveren een geconcentreerde, biologisch gecultiveerde Rhône-blanc met loepzuivere mineraliteit en indrukwekkende gastronomische breedte.

    49,50
    • M. Chapoutier Ermitage 'Le Méal' Blanc 2022 (Organic)
    • M. Chapoutier Ermitage 'Le Méal' Blanc 2022 (Organic)
    • M. Chapoutier Ermitage 'Le Méal' Blanc 2022 (Organic)
    M. Chapoutier Ermitage 'Le Méal' Blanc 2022 (Organic)
    0,75L - Frankrijk - Crozes-Hermitage, Rhône

    Een rijke en complexe biodynamische witte wijn uit de Hermitage, Rhône, gemaakt van zéér oude wijnstokken met marsanne-druiven. Ze staan in Le Méal, een van de iconische wijngaarden op de heuvel. Het behoort tot de allerbeste wijnen van de hele regio.

    Info aanvragen

55 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Pagina

Biologisch-gecertificeerde wijn, wat is dit?


De groeiende roep om duurzaamheid en biologische producten ontgaat ook de wijnwereld niet. Wijnboeren moeten aan een eisenpakket voldoen, om in aanmerking komen voor het keurmerk ‘biologisch’. Er moet in de wijngaarden volledig worden gewerkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest en met zo min mogelijk onnatuurlijke middelen. Het materiaal dat in de wijngaarden wordt gebruikt is dus organisch. Het staat in biologische wijnbouw centraal dat er milieuvriendelijk wordt geproduceerd en daarom wordt er vaak toevlucht gezocht tot het gebruik van ‘natuurlijke vijanden’ voor de bestrijding van plagen en ziekten. Om in aanmerking te komen voor het Europese keurmerk voor biologische wijn, moeten wijnboeren laten zien de standaard minstens drie jaar te kunnen handhaven. Het nadeel is dus een grote kostenpost voor rekening van de wijnboer, voordat het wijnhuis gecertificeerd biologisch is. 

filters
Naar boven