Drinkt u liever wijn in de wetenschap dat er in de wijngaarden en wijnkelders is gewerkt naar een biologische of biodynamische standaard? Daar hebben wij alle begrip voor, dus hebben wij een selectie voor u gemaakt van ons bio-aanbod. Bent u benieuwd naar wat die benaderingen precies inhouden? Lees dan hier over de verschillende manieren van wijnmaken.
Prachtig fris rosé uit het Zuiden van Frankrijk, biologisch bovendien! Met zijn zijdezachte textuur en langdurige afdronk, is deze wijn een ideale keuze voor zonnige dagen en past perfect bij charcuterie en tapas.
De groeiende roep om duurzaamheid en biologische producten ontgaat ook de wijnwereld niet. Wijnboeren moeten aan een eisenpakket voldoen, om in aanmerking komen voor het keurmerk ‘biologisch’. Er moet in de wijngaarden volledig worden gewerkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest en met zo min mogelijk onnatuurlijke middelen. Het materiaal dat in de wijngaarden wordt gebruikt is dus organisch. Het staat in biologische wijnbouw centraal dat er milieuvriendelijk wordt geproduceerd en daarom wordt er vaak toevlucht gezocht tot het gebruik van ‘natuurlijke vijanden’ voor de bestrijding van plagen en ziekten. Om in aanmerking te komen voor het Europese keurmerk voor biologische wijn, moeten wijnboeren laten zien de standaard minstens drie jaar te kunnen handhaven. Het nadeel is dus een grote kostenpost voor rekening van de wijnboer, voordat het wijnhuis gecertificeerd biologisch is.