Drinkt u liever wijn in de wetenschap dat er in de wijngaarden en wijnkelders is gewerkt naar een biologische of biodynamische standaard? Daar hebben wij alle begrip voor, dus hebben wij een selectie voor u gemaakt van ons bio-aanbod. Bent u benieuwd naar wat die benaderingen precies inhouden? Lees dan hier over de verschillende manieren van wijnmaken.
Het Toscaanse Il Borghetto maakt, in de woorden van Antonio Galloni (Vinous): “wijnen van opmerkelijk karakter en individualiteit”. Het is een echte ‘boutique winery’: van Montigiano worden nog geen 6.000 flessen van gemaakt.
Het Toscaanse Il Borghetto maakt, in de woorden van Antonio Galloni (Vinous): “wijnen van opmerkelijk karakter en individualiteit”. Monte de Sassi heeft nét wat meer volume dan Il Borghetto’s Montigiano en is een opstap naar het topstuk Clante S.G.D.V.: met een stevigere kern, blijft de wijn elegant en licht.
Nauwkeurige selectie van de beste Chardonnay druiven gelegen op het hoogste punt van het landgoed. Na rijping in het vat, heeft deze wijn een stevige structuur en body met een smaakvol culinair karakter.
Artisans Partisans is een collectief van wijnmakers met oog voor de natuur in Corbières. Zij maken van heerlijke natuurwijnen zoals deze Carignan: sappig, lichtvoetig, frivool en een klein beetje 'funky'.
Deze 100% Viognier is afkomstig van een wijngaard met een bodem van kalk en zanderige klei die direct grenst aan het zuidelijke deel van ‘Les Champauvins’.
Een magnifieke, houtgerijpte Menetou-Salon afkomstig van de wijngaard ‘Vignes de Ratier’ met het kenmerkende ‘terre blanche’ terroir. Hét bewijs dat het relatief onbekende Menetou-Salon, net als de beroemde appellations Sancerre en Pouilly-Fumé, absoluut uw aandacht waard is.
Rodríguez de Vera Tinto is een stevig baasje: na de (handmatige) oogst en vergisting op roestvrijstalen tanks, rijpt de wijn gedurende 15 maanden op 225L Frans eiken barriques van tweede passage. In de neus aroma's van rijpe bessen, vanille, cacao en koffie met daarnaast tonen van specerijen als kaneel en zwarte peper.
Deze elementen keren terug in de smaak, gecombineerd met stevige, maar rijpe tannines en een lange afdronk.
De oudste mousserende wijn ter wereld. 100% Mauzac met persistente, fijne bubbels. Frisse, ingetogen geur van appel, citroen en meloen. Mooie fraîcheur, mineraal verfijnd. Gemaakt in een droge, verkwikkende stijl.
Single vineyard rode Loire afkomstig van de oudste wijnstokken van het domein (circa 60 jaar). Dit is zonder enige twijfel een van de lekkerste rode wijnen van de regio. Les Grézeaux is geconcentreerd doch elegant van structuur en bezit een voorbeeldige fraîcheur waardoor hij al op jonge leeftijd heerlijk is. Tegelijkertijd kan hij nog minimaal 10 jaar rijpen.
Domaine Pellé is vooral bekend van zijn fantastische Menetou-Salons, maar beschikt tevens over wijngaarden in Sancerre. Dit top exemplaar van het oogstjaar 2022 beschikt over een perfecte balans tussen fraîcheur en fruitdikte.
Saint Cosme heeft de wijngaard het afgelopen decennium herplant met frisse druivenrassen en dat merk je aan alles in deze 2022: elegante zuren, gedroogde abrikoos, kruiden en bloesems
De topcuvée gemaakt van druiven van ‘vieilles vignes’. De opbrengst van deze oudste stokken van Grand Veneur mag dan laag zijn, maar het weinige fruit dat geoogst wordt is ongelofelijk geconcentreerd!
Vermentino samen met viognier, marsanne en roussanne: bloesems in de aanzet, met citroen, geel fruit en mediterraanse kruiden. Licht en fris, maar vol en rijk in de mond.
Fluwelige smaak met massa’s rood en paars fruit (kirsch en zwarte bessen), harmonieuze tannine, mooie fraîcheur en daardoor ongekende elegantie en lengte.
Ze noemen het zelf 'sangiovese in purezza': een pure, speelse variant. Lichtvoetig, zachtkruidig, sappig en rond. Denk daarbij aan kersenfruit, bessen en granaatappel.
Grenache Blanc en viognier gevinifieerd en gerijpt in nieuwe vaten geven de typische krachtige aroma's van fruit (abrikoos, perzik, peer) en witte bloemen. Een verfijnde neus en vol in de mond met tonen van amandelen en vers fruit.
De groeiende roep om duurzaamheid en biologische producten ontgaat ook de wijnwereld niet. Wijnboeren moeten aan een eisenpakket voldoen, om in aanmerking komen voor het keurmerk ‘biologisch’. Er moet in de wijngaarden volledig worden gewerkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest en met zo min mogelijk onnatuurlijke middelen. Het materiaal dat in de wijngaarden wordt gebruikt is dus organisch. Het staat in biologische wijnbouw centraal dat er milieuvriendelijk wordt geproduceerd en daarom wordt er vaak toevlucht gezocht tot het gebruik van ‘natuurlijke vijanden’ voor de bestrijding van plagen en ziekten. Om in aanmerking te komen voor het Europese keurmerk voor biologische wijn, moeten wijnboeren laten zien de standaard minstens drie jaar te kunnen handhaven. Het nadeel is dus een grote kostenpost voor rekening van de wijnboer, voordat het wijnhuis gecertificeerd biologisch is.