Italië-Chianti

Biologische wijn

Onkruid, ongedierte en ziektes zijn problemen waar de wijngaarden veel mee te kampen hebben. Normaliter zal de wijnboer er voor kiezen om dit met chemische bestrijdingsmiddelen en mechanisch tegen te gaan. De biologische wijnboer zal dit op een andere manier moeten oplossen. Dit betekend wel dat het meer tijd en moeite kost waardoor de kostprijs ook zal stijgen. In plaats van kunstmest wordt er gebruik gemaakt van dierlijke mest en plantaardige mest. Een goed plantenmengsel zal er voor zorgen dat er gedurende het hele seizoen bloemgroei plaatsvindt en stikstof bindt. Dit zorgt er voor dat er door deze diverse wortelgroei de bodem luchtig wordt. Doordat tractoren erosie zullen veroorzaken zal men er voor kiezen om deze zo min mogelijk te gebruiken.

De voordelen van Biologische wijn

Meeldauw is een van de ziektes waar de druiven mee te kampen hebben. Door deze ziekte zullen de druiven ineen schrompelen. De Meeldauw zal in een gewone wijngaard worden tegengegaan door zwaveloplossing. Dit zal een biologische wijnboer zoveel mogelijk proberen te beperken en zal daarin de aangetaste bladeren wegknippen. Waar de meeste wijnboeren insecten tegen gaan door insecticiden, zal er bij biologische wijngaarden voor gekozen worden om bijvoorbeeld kippen in te zetten om larven te bestrijden en roofvogels om niet gewenste volgens als spreeuwen tegen gaan. Na jaren zal er een natuurlijk proces plaats vinden en de druivenstokken zullen weerbaarder zijn tegen insecten.

Wetgeving biologische wijn

Sinds 2012 is er een wetgeving voor biologische wijnproductie in de Europese Unie. Hierin is bepaald dat het sulfiet gehalte beperkt moet worden tot wel 30 tot 50 milligram per liter lager zijn dan bij reguliere wijnbouw. Ook verbied deze wet het gebruik van sorbine zuur. Als men aan deze voorwaarden voldoet dan mag de wijn biologisch genoemd worden.

Geselecteerde biologische wijn

Bent u benieuwd naar onze biologische wijn? We hebben een aantal biologische wijnen voor u geselecteerd die u kunt bestellen voor een aantrekkelijke prijs.
Pergola teeltwijze Italië
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473