2019 | Nieuw-Zeeland | Hawke's Bay

Blank Canvas Syrah Element Vineyard Gimblett Gravels Hawke's Bay 2019

  • Blank Canvas Syrah Element Vineyard Gimblett Gravels Hawke's Bay 2019
  • Blank Canvas Syrah Element Vineyard Gimblett Gravels Hawke's Bay 2019
  • Blank Canvas Syrah Element Vineyard Gimblett Gravels Hawke's Bay 2019
  • + 1
Opslaan

"Les 60 meilleures syrahs du monde" (La Revue du Vin de France)

Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Syrah
  • Land & Regio
    Nieuw-Zeeland, Hawke's Bay
45,00
/ prijs per fles
Opslaan
Op voorraad.
  • 100% proefgarantie
  • Gratis bezorgd vanaf €75
  • Levering binnen 3 werkdagen
  • Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
Proefnotitie
Specificaties
Awards

Een ode aan de noordelijke Rhône

De verborgen parel binnen het prachtige repertoire van Blank Canvas. Afkomstig van de piepkleine maar zeer prestigieuze Gimblett Gravels subregio in Hawke's Bay, op Nieuw-Zeeland's Noordereiland. De reputatie van Nieuw-Zeeland in rood stoelt met name op de sublieme Pinots die het land voortbrengt, maar ook de beste Syrah's van de Gimblett Gravels worden tot de wereldtop gerekend. In februari 2024 publiceerde het gerenommeerde Franse wijnblad La Revue du Vin de France een artikel met als titel "Les 60 meilleures syrahs du monde". En welke wijn prijkt er fier op de cover naast de grote Côte-Rôtie's en Hermitage's van Jamet, Chave en Guigal? Juist, de Gimblett Gravels Syrah van Blank Canvas. Onze bescheiden allocatie was vorig jaar uitverkocht voordat we er erg in hadden, maar gelukkig hebben we dit jaar wat meer weten te bemachtigen. We hopen van harte dat het voldoende is om alle liefhebbers met een hart voor Syrah te bedienen.

WijnsoortRode Wijn
LandNieuw-Zeeland
DruivenrasSyrah
RegioHawke's Bay
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2019
Flesinhoud0.75
Alcoholgehalte13 %
Op dronk vanaf2023
Op dronk tot2035
AllergenenSulfieten
Art.nr.K204518
Awards
  • Blank Canvas Syrah Element Vineyard Gimblett Gravels Hawke's Bay 2019
  • Blank Canvas Syrah Element Vineyard Gimblett Gravels Hawke's Bay 2019
  • Blank Canvas Syrah Element Vineyard Gimblett Gravels Hawke's Bay 2019
  • Blank Canvas Syrah Element Vineyard Gimblett Gravels Hawke's Bay 2019

Cameron Douglas MS 95/100 punten
"A powerful bouquet driven by aromas of spices and dark red fleshed fruits, seasoned red meats and there’s layers of barrel and smoke, wood spices and pressed violets. Complex and youthful. Equally powerful on the palate with a firm taut texture from tannins and back bone of acidity; tempering and contrasting core fruit flavours of dark berries and spiced meats layer in complexity and mouthfeel. This wine needs more time, it is delicious already, dry and lengthy. Best drinking from very late 2023 through 2033."

Bob Campbell MW 95/100 punten
"Intense wine with an appealing seamless texture and lifted aromatics. Dark berry, cassis, dark chocolate, vanilla, anise, and black pepper are also evident. Elegant, supple wine—a pleasure to taste." James Suckling 94/100 punten "Aromas of black pepper, wet stone, crushed blueberries and plums. Medium- to full-bodied with velvety tannins. Nicely balanced, showing richness of fruit without being overdone. Dense, packed spice tingles on the palate. Very well composed.

La Revue du Vin de France 93/100 punten
“This syrah comes from the Gimblett Gravels terroir, in Hawke’s Bay, includes 65% whole cluster. Aged in mainly old barrels, it exudes black pepper, violet and a nice mintiness. Good management of maturity with dynamic juice. This wine stands out for its tactile elegance, its aromatic charm and the finesse of its tannins.”

Rebecca Gibb MW, Vinous 92/100 punten
"The 2018 Element Vineyard usually contains some Gruner Veltliner skins but this vintage is 100% Syrah due to differences in ripening times between the two varieties. It is wild fermented with a five day cold soak and hand plunged. It’s all that you would want a cool climate Syrah to be: smoky bacon, fragrant pepper, but with a sense of more sweet, lush fruit on the finish. There’s 60% whole bunches, giving a light furriness to the mouthcoating tannins."