Brouilly Laforest winnaar Perswijn Wijnconcours voorjaar & zomer

In het Perswijn Wijnconcours Voorjaar & Zomer werden wijnen genomineerd die moeten voldoen aan een ‘fris en dorstlessend karakter die eveneens wat koeler te serveren zijn’.

Perswijn Winnaar
De wijn die beantwoort aan al deze criteria en is uitgeroepen tot winnaar in de categorie rood tussen € 10 en € 15, is een Beaujolais geworden en wel de Brouilly 2017 Domaine Laforest.

Perswijn beoordeling: eerste plaats voorjaar & zomer wijncocnours

Hubrecht Duijker over Domaine de L’Amandine

Hubrecht Duijker beschrijft op zijn website de Domaine de L’Amandine 2016 als volgt:

Wilde bloemen groeien uitbundig op Domaine de l’Amandine, en druiven eveneens, op 45 hectare. De door Jean-Pierre Verdeau gedirigeerde bezitting ligt bij het Rhône-dorp Séguret, maar brengt niet alleen Rhône-wijnen voort, maar ook streeksoorten. Waaronder een vriendelijke, toegankelijke rode Vin de Pays de Vaucluse gedoopt Cuvée Mathilde 2016. Deze heeft een voor zijn streek ongebruikelijke samenstelling, want de belangrijkste druif, 40 procent van de blend, is merlot; caladoc, carignan, grenache en syrah vormen de rest. Het is, zoals gezegd, een makkelijke wijn, soepel dus, met een licht gekruide, milde fruittoets (rijpe bramen, kersen, vijgen) plus een hint van laurierdrop. Fris serveren, dat is het devies.

Perswijn: Rhône Grand Veneur betaalbare klasse

Na de aanbevelingen van Hubrecht Duijker, Onno Kleyn en Harold Hamersma is het nu de beurt aan het blad Perswijn die onze Côtes-du-Rhône Réserve Grand Veneur 2014 bejubelt in haar nieuwste uitgave. Lees hier het artikel zoals gepubliceerd in het januari/februari magazine 2016:

Château La Tour de By in De Telegraaf

Zaterdag 23 januari 2016 schreef Pieter Nijdam  in de Rubriek Eten en Genieten van Dagblad De Telegraaf een mooi verhaal over de negatieve, maar zeker ook over de positieve ontwikkelingen in de Bordeauxregio. In het bijzonder noemt hij Château La Tour de By als een uitzondering op het gebied van prijs en kwaliteit en prijst hij de veelbelovende kwaliteit van jaargang 2015. Klik op de afbeelding en lees het volledige verhaal:

Alaviana 2013 Winnaar Perswijn Wijnconcours Najaar & Winter

Verheugd zijn we dat De Alaviana 2013 uit het Noord-Spaanse Catalayud zondag 25 oktober 2015 werd uitgeroepen tot winnaar van het Perswijn Wijnconcours Najaar & Winter in de klasse tot € 10,00.

Deze prachtige blend van grenache en syrah gemaakt door gepassioneerd wijnmaker Ludovico Vano en door de Spaanse Wijnbijbel Guía Peñín  beloond met 93 punten, verdient het om geproefd te worden.