Winebusiness.nl lovend over Minervois La Croix de Saint Jean

Charlotte van Zummeren beschrijft de Minervois La Croix de Saint JeanOp woensdag 20 februari 2019 schreef wijnschrijfster Charlotte van Zummeren een mooi artikel over de Minervois-wijnen van Domaine La Croix de Saint Jean.

Ze roemt de prijs/kwaliteitverhouding gefabriceerd door wijnmaker Michel Fabre die uitgegroeid is tot een autoriteit.

De samenvatting van haar betoog: Dit zijn drie hele mooie wijnen. De icoonwijn Lo Paire kan nog makkelijk jaren liggen, maar is nu ook al fantastisch. Lo Manaitge is, hoewel nog steeds stevig, wat soepeler. De cuvée Michel is een wijn die je blijft inschenken. Prachthuis!

Lees hier het volledige artikel

Vino Nobile Azienda Dei verkozen tot Wijn van het jaar

Guus Bender met de oorkondeHet Proefschrift Wijnconcours bestaat 30 jaar. Wederom is een veelheid aan wijnen beoordeeld in deze voor Nederland grootse en gerespecteerde wijncompetitie.

Verheugd zijn we dat ze onze Vino Nobile de Montepulciano van Azienda Agricola Dei uit, zoals ze zelf zeggen ‘de allerbeste wijnen die in Nederland en België verkrijgbaar zijn’, verkozen hebben tot Wijn van het Jaar in de prijscategorie € 15,00 tot € 20,00.

Hiernaast ziet u onze vinoloog Guus Benders die de oorkonde in ontvangst heeft genomen.

> klik hier om naar de Vino Nobile op onze website te gaan.

Oorkonde Proefschrift Wijnconcours 2018

Oorkonde Proefschrift Wijnconcours 2018 – Wijn van het Jaar
Vino Nobile de Montepulciano 2015 Azienda Agricola Dei

Brouilly Laforest winnaar Perswijn Wijnconcours voorjaar & zomer

In het Perswijn Wijnconcours Voorjaar & Zomer werden wijnen genomineerd die moeten voldoen aan een ‘fris en dorstlessend karakter die eveneens wat koeler te serveren zijn’.

Perswijn Winnaar
De wijn die beantwoort aan al deze criteria en is uitgeroepen tot winnaar in de categorie rood tussen € 10 en € 15, is een Beaujolais geworden en wel de Brouilly 2017 Domaine Laforest.

Perswijn beoordeling: eerste plaats voorjaar & zomer wijncocnours

Hubrecht Duijker over Domaine de L’Amandine

Hubrecht Duijker beschrijft op zijn website de Domaine de L’Amandine 2016 als volgt:

Wilde bloemen groeien uitbundig op Domaine de l’Amandine, en druiven eveneens, op 45 hectare. De door Jean-Pierre Verdeau gedirigeerde bezitting ligt bij het Rhône-dorp Séguret, maar brengt niet alleen Rhône-wijnen voort, maar ook streeksoorten. Waaronder een vriendelijke, toegankelijke rode Vin de Pays de Vaucluse gedoopt Cuvée Mathilde 2016. Deze heeft een voor zijn streek ongebruikelijke samenstelling, want de belangrijkste druif, 40 procent van de blend, is merlot; caladoc, carignan, grenache en syrah vormen de rest. Het is, zoals gezegd, een makkelijke wijn, soepel dus, met een licht gekruide, milde fruittoets (rijpe bramen, kersen, vijgen) plus een hint van laurierdrop. Fris serveren, dat is het devies.

Perswijn: Rhône Grand Veneur betaalbare klasse

Na de aanbevelingen van Hubrecht Duijker, Onno Kleyn en Harold Hamersma is het nu de beurt aan het blad Perswijn die onze Côtes-du-Rhône Réserve Grand Veneur 2014 bejubelt in haar nieuwste uitgave. Lees hier het artikel zoals gepubliceerd in het januari/februari magazine 2016: