ADEGAS TERRAE: MODERNE EN DYNAMISCH UIT RUIG GALICIË
Adegas Terrae ontstond in 2017 en heeft als doel het prestige van Galicische wijn in de wereld te verhogen, de laatste trends te volgen en betaalbare luxe in elke fles te bieden. De naam komt van de Latijnse term terrae, wat aarde betekent. "De aarde is waar we van houden en zoveel aan te danken hebben, omdat het de bakermat van onze wijnen is."
Over Adegas Terrae
Moderne presentatie
Het gaat hier niet alleen - zoals bij Rueda - om de puurheid en frisheid van de wijn in de fles, maar ook om de presentatie, die modern moet zijn waarbij de bodega zich opzettelijk onderscheidt van het traditionele fles- en etiketontwerp.
De inhoud wordt gedomineerd door albariño, misschien wel de meest iconische witte druif van Spanje, met in het kielzog loureiro en godello. Perfecte match met schelp- en schaaldieren en altijd puur, dat wil zeggen zonder hout.
Ligging
Adegas Terrae is een recent initiatief met 33 hectare wijngaard verdeeld over de vijf appellaties van Galicië: Rías Baixas, O Ribeiro, Monterrei, Ribeira Sacra en Valdeorras. Allemaal gelegen in het noordwestelijke puntje van Spanje, ten noorden van de grens met Portugal. Galicië staat bekend om zijn weelderige groene landschappen en zijn kustlijn, die wordt doorkruist door talrijke riviermondingen. Ook staat het wereldwijd bekend om zijn hoofdstad, Santiago de Compostela, uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO en een belangrijke toeristische- en bedevaartsbestemming.
Galicië maakt deel uit van het vochtige Spanje en heeft een klimaat met zeer verschillende regio's voor het verbouwen van wijnen. De invloed van de Atlantische Oceaan aan de kust en het landklimaat in het binnenland vormen een gevarieerd mozaïek dat karakter geeft aan de wijnen. Galicië is groen, het is water, het is cultuur, het is kunst en geschiedenis, Galicië is wijn...
Wijnmaker
Wijn is een grote passie van Pablo Estévez, de wijnmaker van Adegas Terrae. Hij is expert in Galicische druivenrassen, en garandeert het voortbestaan van de kwaliteit en stijl van de wijnen.
Hij groeide op in O Ribeiro en geeft trots toe dat hij sinds zijn kindertijd verbonden is met de wereld van wijn. Hij specialiseerde zich in oenologie om zijn professionele carrière - zo'n twintig jaar geleden - te beginnen.
Tegenwoordig is hij een van de meest prestigieuze oenologen in Spanje en wordt hij beschouwd als een van de grote promotors van de transformatie van wijn in Galicië. Zijn carrière nadert al honderd internationale onderscheidingen en daaraan wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar de Award voor Beste Oenoloog van Jonge Wijnen van Spanje 2020 toegevoegd.