Decanter: 95 punten Château Brown Pessac-Léognan

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: Colaris
op 13-01-2022
Decanter: 95 punten Château Brown Pessac-Léognan
Decanter: 95 punten Château Brown Pessac-Léognan

De historie van Château Brown gaat ver terug. Het château dankt zijn naam aan de Schotse wijnhandelaar John Lewis Brown, die zich na de revolutie in 1795 in Bordeaux settelde. Het château kende pieken en dalen en wisselde meerdere keren van eigenaar. In 2004 kocht de familie Mau, samen met de Nederlandse zakenman Cees Dirkzwager, Château Brown. De ambitie was om naam en faam te maken binnen de Pessac-Léognan appellation en mee te tellen tussen al die grote Bordeauxnamen. Het lukte Jean-Christophe Mau om de critici en internationale pers voor zich te winnen en hen te overtuigen van de kwaliteit die Château Brown te bieden had.

Château Brown

De witte Bordeauxwijnen van Château Brown zitten op het niveau van de Grands Crus en behoren tot de top van Bordeaux. Château Brown Blanc wordt gemaakt van sauvignon blanc en sémillon, waarbij sauvignon blanc de hoofdrol speelt. Een wijn vol finesse en een geweldige intensiteit. De druiven worden in de wijngaard al geselecteerd en alleen de beste druiven worden geplukt voor hun Grand Vin.

Chateau brownChateau brown

Pessac-Léognan

Ten zuiden van de stad Bordeaux ligt de appellation Pessac-Léognan, een AOC waaronder zowel witte als rode wijn geproduceerd mag worden. Voor de witte wijnen wordt vooral gebruik gemaakt van sauvignon en sémillon. Deze druiven gedijen uitstekend op de arme bodems van zand, klei en kalksteen. Het klimaat wordt bepaald door de Garonne en de bossen waar de wijngaarden veelal door zijn omringd.

Witte Pessac-Léognan is vaak complex, intens aromatisch en met een mooie, lange afdronk. Mede doordat bij veel châteaus (nieuwe) barriques worden gebruikt voor zowel de gisting als de opvoeding van de wijn. De wijnen kunnen soms wel tien jaar of langer ouderen.

Château Brown Pessac-Léognan 2019 (blanc)

Bijna lichtgevend geelgroen. Breed uitwaaierend bouquet van limoen, kruisbes, grapefruit, ceder en toast. Intens, krachtig en exotisch van smaak vol gele grapefruit, passievrucht, ananas en limoen met vanille, ceder en brioche.

Met een vette textuur, uitstekende fraîcheur, hoog concentraat en enorme lengte. Exotisch rijke witte Pessac-Léognan van gerenommeerd château. Op Cru Classé niveau. Tien maanden gerijpt op barriques (50% nieuw) van Frans eikenhout. 60% sauvignon blanc, 40% sémillon. 13,5% alc. Lekker bij coquilles met Noilly Prat saus, gegrilde zwaardvis en langoustines. Nu van genieten tot 2027. Verpakt in kistjes van zes flessen. 

Decanter: 95 punten

Wealthy Scottish wine trader John Lewis Brown settled in Bordeaux shortly after the Revolution, in 1795. For the estate’s white first wine, just 5ha are planted to 70% Sauvignon Blanc and 30% Semillon – fermented in barrel and aged 8-10 months on the fine lees, 50% in new barrels and 50% second-use.

Andy Howard MW: Rich, mouth filling, complex palate with fine balance. Notes of wax, zesty lime and orange, subtle oak with spice notes. Great purity of flavour, very long. A good future ahead.

Tom Parker MW: Brings both a smoky and savoury character to the palate, which is pithy and textural more than fruit-forward. Intriguing and peppery, an esoteric style that moves its focus away from the prominence of fruit.

Tim Triptree MW: Intense passion fruit and guava with herbaceous, herbal notes. Full, opulent style with a creamy mouthfeel, persistent flavours and mouth watering acidity. Well balanced with good complexity for ageing.

Inschrijfformulier

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 509 reviews