Le Domaine d'Henri

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze artikels toevoegen aan uw huidige bestelling?

Geplaatst door: Colaris
op 09-04-2022
Le domaine d'Henri
Le domaine d'Henri

CHABLIS

Michel Laroche is een van de grote namen in Chablis. Zijn liefde voor minerale Chardonnay van de kimmeridge-bodem in Noord-Frankrijk zit heel diep. Na zijn pensioen kroop het bloed toch waar het niet gaan kon en begon hij weer een wijndomein. Dit runt hij samen met zijn kinderen en het is opgedragen aan Michels vader Henri. Lees meer over dit wijnhuis...

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.6 uit 5 op basis van 234 reviews

Over Le Domaine d'Henri

Le Domaine d Henri Colaris.nl Google ChromeLe Domaine d Henri Colaris.nl Google Chrome

De wijnmakersfamilie

FamilleFamille

Meer dan 300 jaar wijnervaring

De wijnwortels van de familie Laroche gaan terug tot de 17e eeuw, maar het wijnbedrijf raakt in de loop van de tijd erg verdeeld; slechts twee hectare gingen over naar Michels vader. Die breidde het oppervlak weer uit tot zes hectare, in de jaren 60 een behoorlijke omvang. Lange tijd werd de grond verpacht aan het door Michel opgerichte bedrijf Domaine Laroche, maar na het aflopen van het pachtcontract werden de oude familiewijngaarden de basis voor het nieuwe Domaine d’Henri.

Hij runt dit niet als een business, maar meer als een hobby. Hij doet dat overigens samen met zijn vier kinderen (waarvan de twee dochters actief meewerken in het nieuwe bedrijf). 

SceneScene

85 jaar oude stokken

Van de 8 hectare liggen er 3,5 in Maligny, waar zijn grootvader ooit woonde, en 4,5 ha in Fourchaume, de grootste premier cru-wijngaard van Chablis. Een deel van de stokken is extreem oud (85 jaar) en wordt separaat als ‘vieilles vignes’ gebotteld. Men werkt zoveel mogelijk biologisch.

Chablis op zijn best

De Laroches zijn terughoudend met het inzetten van houtrijping. De wijn vergist spontaan en er wordt zo min mogelijk gefilterd en geklaard, om zoveel mogelijk smaak in de wijn te houden.

SceneScene

De wijnstijl

In de wijnkelder wordt zo min mogelijk hout gebruikt, alleen ter ondersteuning (11% in de Chablis, telkens iets meer in de Premier Cru’s tot ongeveer 35%). Alleen spontane gisting en er wordt zo min mogelijk gefilterd en geklaard teneinde zoveel smaak in de wijn te houden. Daarbij maakt Michel Laroche gebruik van zijn jarenlange ervaring met Chablis. Niet alleen wij waren onder de indruk, ook volgens Hubrecht Duijker zijn dit unieke wijnen. Over een van de vorige jaargangen van de appellation village Saint Pierre schrijft hij lovend: “Dit is Chabliszonder-meer op zijn best. Een wijn die aantoont dat met Le Domaine d'Henri een nieuwe ster werd geboren.”


Le Domaine d Henri Colaris.nl Google ChromeLe Domaine d Henri Colaris.nl Google Chrome

  

Bekijk de video over het domein