Quinta da Pedra Escrita

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze artikels toevoegen aan uw huidige bestelling?

Geplaatst door: Colaris
op 30-08-2023
Quinta da Pedra Escrita: "Onze ontdekking uit de Douro"
Quinta da Pedra Escrita: "Onze ontdekking uit de Douro"

"Onze ontdekking uit de Douro"

Rui Roboredo Madeira is de bezongen eigenaar én wijnmaker van Quinta da Pedra Escrita. Dit wijnhuis zit in een enorme opwaartse spiraal en wordt nu pas écht opgemerkt door de internationale wijnpers. Rui’s wijnen zijn nu heel correct geprijsd. De vraag is echter: voor hoe lang nog? Het zou ons niets verbazen als in de nabije toekomst de hele wijnwereld bekend wordt met de uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding van deze fantastische, biologisch gecertificeerde wijnen.

Quinta Pedra Escrita: 'Elegante wijnen met veel structuur'

Het succes van wijnmaker Rui Roboredo Madeira is af te lezen aan de lovende kritieken van bijvoorbeeld het gerespecteerde Decanter en Wine Spectator. Die laatste noemde Rui één van de oenologen van de jongere generatie die toonaangevend zijn voor de grote uplift in de kwaliteit van Portugese wijn.

De schist-wijngaarden van Rui liggen tussen de wijngaarden van andere tophuizen, op 575 meter hoogte in de Douro Superior: het meest ruige en onherbergzame gedeelte van de vallei. Daar waar de Duero verandert in de Douro en de Spaanse Hoogvlakte af duikt, zijn de omstandigheden om druiven te groeien lastig. De dagen zijn heet en winderig, maar de nachten koud. De zanderige toplaag ligt op een onderbodem van graniet en bevat weinig voedingsstoff en. Maar dit is allemaal onderdeel van Rui’s wijngaardstrategie die het geheim van zijn wijnen vormt.

'Rui Roboredo Madeira: één van de oenologen die toonaangevend zijn voor de toenemende kwaliteit van de Portugese wijnen'. (Wine Spectator)


Ondanks de droogte irrigeert Rui niet: de stokken moeten hard werken en leveren een laag rendement, wat de concentratie van het fruit vergroot. Het grote verschil tussen dagen nachttemperaturen vertraagt de rijping, wat uiteindelijk de balans van smaken, geuren, zuren en tannine in het fruit ten goede komt. Daarbij komt dat die onvergeefl ijke, granieten bodems een geweldige aromatische complexiteit met zich meebrengen en daarmee voor een uniek karakter van de wijnen zorgen. Wij nodigen u van harte uit om dit zelf aan den lijve te ondervinden, vóórdat het grote publiek er mee weg loopt!