2019 | Italië | Piemonte, Barolo
Brezza Barolo Castellero 2019
Hoogste waardering Italiaanse sommeliers, ongelooflijk wervelend en soepel, zijdezacht en na enkele momenten krachtig, perfect in balans, complex, heerlijk rood fruit, met in de lange afdronk fluweelzachte tannines.
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasNebbiolo
- Land & RegioItalië, Piemonte, Barolo
47,50
/ prijs per fles
Niet op voorraad
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
arolo Castellero, Hoogste waardering 5 trosje - Italiaanse sommeliers - WineEnthousiast 95/100 punten - 93/100 Parker.
Licht robijnrode wijn met granaatachtige reflecties. In de neus is de wijn boeiend en vrolijk met noten van wilde viooltjes, hyacint, bosje munt, cola, mandje zwarte kersen en zure kersen, bergamotschil. Daarna volgt een gloed van specerijen, gedomineerd door steranijs en kardemom. In de mond is de wijn ongelooflijk wervelend en soepel, zijdezacht en na enkele momenten krachtig, perfect in balans, complex, heerlijk rood fruit, met in de lange afdronk fluweelzachte tannines.
De Castellero wijngaard (0,7 ha) is gelegen in het stadje Barolo, op een hoogte van rond de 300 meter. De grondsoort is zandleem, 40% zand, 33% slib en 27% klei, gelegen op de zuidelijke helling. De wijngaard is in 1970 aangeplant met een plantdichtheid van 3.700 stokken per ha.
Begin oktober worden de druiven handmatig geplukt en zorgvuldig geselecteerd op de allerbeste kwaliteit. Na de pluk worden de druiven in kleine kratten, met maximaal 15 kg druiven, naar de wijnmakerij gebracht alwaar de trossen worden ontsteelt en de druiven zacht geperst. Na een zachte persing van de druiven ondergaan zij het vergistingsproces in grote stalen vaten. Deze alcoholische vergisting duurt meestal ca. 7-8 dagen bij temperaturen van maximaal 26 °C. De malolactische vergisting, bij een temperatuur van 18 °C duurt meestal zo rond de 10-15 dagen waarbij de most regelmatig wordt rondgepompt. De verdere rijping van deze Cru Barolo geschiedt in grote Slavonische eiken vaten van 1500 tot en met 3000 liter, (met op het vuur gebogen planken, maar niet geroosterd) en geen nieuwe eik! Hierna wordt de wijn wordt gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog minimaal 1 jaar in de kelders van het domein.
Slechts 5.000 flessen worden jaarlijks gemaakt van deze fantastisch mooie Cru Barolo.
Het beste moment om van deze fantastische Barolo te genieten is zo'n 6 tot 10 jaar na het jaar van de oogst. Drink de Barolo niet warmer dan 18 °C en open de fles enkele uren van te voren, of decanteer de wijn.
Wijn/spijstip Italiaanse sommeliers Cru Barolo: Gerechten met reebout en rode bessensaus, of als dessert bij een kaasplank met harde en rijpe kazen.
WineEnthousiast: 95/100 punten
The nose is fruity, fresh, fleshy and offers finesse as well as racy minerality. It reveals notes of fleshy and juicy blackberries and plum and small notes of crunchy and juycy cherry associated with fine touches of raspberry, blueberry as well as a hing of licorice. The mouth is fresh, juicy, well-balanced, dicreetly tight and offers a beautiful acidulous frame with suavity and a beautiful gourmandise and fleshiness on an elegant definition. On the palate this wine expresses notes of fleshy, juicy red cherry and berries with small notes of plum associated with fine touches of violet and lily. Hints of blond tobacco, licorice stick and chocolate with, in the background, Bourbon Vanilla. Tannins are well-built and elegant. Beautiful persistence. There are dicreet hings of fresh hazelnut in the after-taste.
Robert Parker: 93/100 punten
The Giacomo Brezza e Figli 2016 Barolo Castellero is a compact and pretty wine with grapes sourced in the vineyards just outside the beautiful town of Barolo, where the Brezza family has its headquarters. Made with organic fruit, Castellero is bright and compact, with a delicate stream of blue flower, rose, cassis and crushed stone. Those anise and licorice-like aromas are also well developed. This offers a lot of simple and straightforward Barolo purity, making it a great near or medium-term proposition.
Over Brezza:
De familie Brezza is sedert 1885 eigenaar en exploitant van hun wijnmakerij en wijngaarden. Thans is de 4e generatie die de tradities voortzet. De filosofie van Brezza is om geen blendwijnen te produceren maar uitsluiten mono rassenwijnen. En vooral veel zorg, tijd en aandacht aan een gezonde wijngaard te besteden. Het oogsten geschiedt zeer zorgvuldig met de hand. De focus is om de druiven op het juiste rijpingsmoment te plukken. De pluk geschiedt dan ook zeer selectief en meerdere malen wordt de wijngaard hiervoor doorlopen. Brezza maakt geen gebruik van aangekochte gisten voor het vergisten van hun wijnen. Gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gisten uit de wijngaard. De rijping van de wijn geschiedt traditioneel in grote Slavonische eikenhouten vaten van 3000 liter die niet worden geroosterd. Alle wijnen die in de eiken vaten rijpen worden niet gefilterd of geraffineerd.
Licht robijnrode wijn met granaatachtige reflecties. In de neus is de wijn boeiend en vrolijk met noten van wilde viooltjes, hyacint, bosje munt, cola, mandje zwarte kersen en zure kersen, bergamotschil. Daarna volgt een gloed van specerijen, gedomineerd door steranijs en kardemom. In de mond is de wijn ongelooflijk wervelend en soepel, zijdezacht en na enkele momenten krachtig, perfect in balans, complex, heerlijk rood fruit, met in de lange afdronk fluweelzachte tannines.
De Castellero wijngaard (0,7 ha) is gelegen in het stadje Barolo, op een hoogte van rond de 300 meter. De grondsoort is zandleem, 40% zand, 33% slib en 27% klei, gelegen op de zuidelijke helling. De wijngaard is in 1970 aangeplant met een plantdichtheid van 3.700 stokken per ha.
Begin oktober worden de druiven handmatig geplukt en zorgvuldig geselecteerd op de allerbeste kwaliteit. Na de pluk worden de druiven in kleine kratten, met maximaal 15 kg druiven, naar de wijnmakerij gebracht alwaar de trossen worden ontsteelt en de druiven zacht geperst. Na een zachte persing van de druiven ondergaan zij het vergistingsproces in grote stalen vaten. Deze alcoholische vergisting duurt meestal ca. 7-8 dagen bij temperaturen van maximaal 26 °C. De malolactische vergisting, bij een temperatuur van 18 °C duurt meestal zo rond de 10-15 dagen waarbij de most regelmatig wordt rondgepompt. De verdere rijping van deze Cru Barolo geschiedt in grote Slavonische eiken vaten van 1500 tot en met 3000 liter, (met op het vuur gebogen planken, maar niet geroosterd) en geen nieuwe eik! Hierna wordt de wijn wordt gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog minimaal 1 jaar in de kelders van het domein.
Slechts 5.000 flessen worden jaarlijks gemaakt van deze fantastisch mooie Cru Barolo.
Het beste moment om van deze fantastische Barolo te genieten is zo'n 6 tot 10 jaar na het jaar van de oogst. Drink de Barolo niet warmer dan 18 °C en open de fles enkele uren van te voren, of decanteer de wijn.
Wijn/spijstip Italiaanse sommeliers Cru Barolo: Gerechten met reebout en rode bessensaus, of als dessert bij een kaasplank met harde en rijpe kazen.
WineEnthousiast: 95/100 punten
The nose is fruity, fresh, fleshy and offers finesse as well as racy minerality. It reveals notes of fleshy and juicy blackberries and plum and small notes of crunchy and juycy cherry associated with fine touches of raspberry, blueberry as well as a hing of licorice. The mouth is fresh, juicy, well-balanced, dicreetly tight and offers a beautiful acidulous frame with suavity and a beautiful gourmandise and fleshiness on an elegant definition. On the palate this wine expresses notes of fleshy, juicy red cherry and berries with small notes of plum associated with fine touches of violet and lily. Hints of blond tobacco, licorice stick and chocolate with, in the background, Bourbon Vanilla. Tannins are well-built and elegant. Beautiful persistence. There are dicreet hings of fresh hazelnut in the after-taste.
Robert Parker: 93/100 punten
The Giacomo Brezza e Figli 2016 Barolo Castellero is a compact and pretty wine with grapes sourced in the vineyards just outside the beautiful town of Barolo, where the Brezza family has its headquarters. Made with organic fruit, Castellero is bright and compact, with a delicate stream of blue flower, rose, cassis and crushed stone. Those anise and licorice-like aromas are also well developed. This offers a lot of simple and straightforward Barolo purity, making it a great near or medium-term proposition.
Over Brezza:
De familie Brezza is sedert 1885 eigenaar en exploitant van hun wijnmakerij en wijngaarden. Thans is de 4e generatie die de tradities voortzet. De filosofie van Brezza is om geen blendwijnen te produceren maar uitsluiten mono rassenwijnen. En vooral veel zorg, tijd en aandacht aan een gezonde wijngaard te besteden. Het oogsten geschiedt zeer zorgvuldig met de hand. De focus is om de druiven op het juiste rijpingsmoment te plukken. De pluk geschiedt dan ook zeer selectief en meerdere malen wordt de wijngaard hiervoor doorlopen. Brezza maakt geen gebruik van aangekochte gisten voor het vergisten van hun wijnen. Gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gisten uit de wijngaard. De rijping van de wijn geschiedt traditioneel in grote Slavonische eikenhouten vaten van 3000 liter die niet worden geroosterd. Alle wijnen die in de eiken vaten rijpen worden niet gefilterd of geraffineerd.
Specificaties