Top Cru Barolo van Brezza vol kruidigheid (rozemarijn, munt, mirte) en bombastisch in de neus en mond met rijp rood fruit en zachte tannines die eindigen in een fluweelzachte, langdurende afdronk. Niet te jong drinken, kan zeker decennia liggen om nog mooier te worden.
De op 250 meter hoogte gelegen Cannubi wijngaard is gelegen in het dorp Barolo. Hij bestrijkt in totaal 1,4 hectare en heeft een zuidoostelijke expositie. De bodem bestaat uit zand (37%), slib (39%) en klei (24%). De wijngaard is aangeplant met nebbiolodruiven, met een plantdichtheid van 3.700 stokken per ha. De wijngaard is deels aangeplant in 1994 en deels in 2003 herplant. Veel wijnliefhebbers waarderen deze fantastische Barolo om zijn frisheid en complexiteit. In oktober, november worden de druiven handmatig geoogst. Hierbij wordt het beste fruit geselecteerd. De druiventrossen worden hierna in kleine kratten naar de wijnmakerij gebracht. In de wijnmakerij worden de druiven zacht geplet. De malolactische fermentatie geschiedt onder een gecontroleerde temperatuur van 26 °C gedurende een periode van 17 tot 20 dagen op cement. De 2e vergisting geschiedt in vaten van Slavonisch eikenhout met een inhoud van 30 hl. De verdere rijping geschiedt eveneens op vaten van Slavonisch eiken van 30 hl. gedurende 24-30 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijft zij nog minimaal 12 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Coming from the heart of the original part of Cannubi, this wine lifts from the glass with such elegance that it automatically sets you on your heels. Aromas of fresh cherries, pink roses, sweet spices, new leather and incense all combine in the glass. The purity of the palate is remarkable with flavors of crushed red fruits, dried violets, wild herbs and dried earth. Superfine tannins hide their seriousness as this wine will go the distance. Drink now–2050. — Jeff Porter