Brezza Sarmassa 2018 Barolo
Top Cru Barolo van Brezza vol kruidigheid en bloemigheid (oosterse kruiden peper, cacaobonen, viooltjes) en bombastisch in de neus en mond met rijp rood fruit en zachte tannines die eindigen in een fluweelzachte, lang aanhoudende afdronk. Deze prachtige Cru Barolo begint "op dronk" te komen rond 2027-28. Vervolgens kunt u nog van deze fantastische Barolo genieten tot 2045. Decanteer de wijn of open de fles 24 uur van tevoren.
Verder Lezen- SmaakprofielKrachtig & Complex
- DruivenrasNebbiolo
- Land & RegioItalië, Barolo, Piëmonte
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75,-
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
"De top Cru van Brezza"
Begin oktober worden de druiven handmatig geplukt en zorgvuldig geselecteerd op de allerbeste kwaliteit. Na de pluk worden de druiven in kleine kratten, met maximaal 15 kg druiven, naar de wijnmakerij gebracht alwaar de trossen worden ontsteeld en de druiven zacht geperst. Na een zachte persing van de druiven ondergaan zij het vergistingsproces in grote stalen vaten. Deze alcoholische vergisting duurt meestal ca. 10-12 dagen bij temperaturen van maximaal 26 °C. De malolactische vergisting, bij een temperatuur van 18 °C, duurt meestal zo rond de 20 dagen waarbij de most regelmatig wordt rondgepompt. De verdere rijping van deze Cru Barolo geschiedt voor een periode van 24 maanden in grote vaten van Slavonische eikenhout vaten van 30 hectoliter, (met op het vuur gebogen planken, maar niet geroosterd). Vervolgens nog 8 maanden in grote cementen vaten, waarna de wijn wordt gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog minimaal 1 jaar in de kelders van het domein.
-
Pasta Bolognese
-
Oude kaas
-
Parmezaan
-
Pecorino
Wine Enthusiast
95/100 punten
Varietal aromas of rose, camphor, new leather and ripe dark-skinned berry lead the nose. Firmly structured and still youthfully austere but already delicious, the palate delivers ripe Marasca cherry, cranberry, licorice and tobacco alongside a tannic backbone. Vibrant acidity keeps it balanced and loaded with energy. Drink 2028–2038
Decanter
94/100 punten
Lower production volume than usual for Brezza's Sarmassa, located in the flatter and more evolved soil of the MGA, helps to give balance to this 2018 vintage. Aromas of red currants, liquorice, pepper, then dried cherry with a great depth of mint; a multifaceted Barolo with graceful complexity. The attack is austere yet precise, with crisp acidity, clean red currant flavour and a crunchy finish
Antonio Galloni (Vinous)
93/100 punten
The 2018 Barolo Sarmassa benefits from the addition of the fruit that would have gone into the Riserva. A Barolo of breadth and power, the Sarmassa possesses terrific depth and plenty of substance. Dark plum, gravel, cured meat, smoke, licorice and incense add to a feeling of somber gravitas. I won’t be surprised if the 2018 turns out to be even better than this note suggests. Hints of dried herb, menthol, licorice and incense linger on a finish graced with notable aromatic complexity.
Robert Parker
92/100 punten
The 2018 Barolo Sarmassa (a certified organic wine) is pristine and polished throughout. The Nebbiolo grape has this terrific capacity of delivering deep inner power in a manner that is not immediately apparent. It creeps up on you, delivering more complexity and nuance along the way. Only the 15% alcohol is out of line (this extra heat is a problem throughout the vintage), but the wine otherwise comes together with good focus.
