Brunello di Montalcino
Sangiovese op het wereldpodium
Wat begon als de droom van één wijnhuis, is uitgegroeid tot het internationale topstuk, dat sangiovese heeft gekatapulteerd tot nationale druif. Hoewel Brunello al gemaakt werd vóór de twintigste eeuw, werd de wijnstijl van lange houtopvoeding door pionier Feruccio Biondi-Santi pas breed overgenomen na de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag heeft de sangiovese van Montalcino zijn eigen karakter; rijper dan sangiovese elders uit de regio en donker van fruit – denk aan zwarte kersen, bramen en frambozenjam - complex, kruidig en zelfs hartig. Er gaat daarom niets boven een glas Brunello bij herfstige gerechten als ossobuco, pasta met paddestoelen en gerijpte kazen als pecorino en Parmezaanse kaas.
Ontdek meer Brunello's
Vanwege de schaarste op deze selectie gaat een aantal van onze Brunello's via inschrijving. Bekijk onze actuele inschrijvingen middels onderstaande button.