Brunello di Montalcino 'Campo di Marzo' 2019 Il Valentiano
Campo di Marzo is het veld waar boeren, vóór de tijd van georganiseerde legers, zich in de lente op militair appèl verzamelden. Nu liggen daar de wijngaarden van ‘boutique winery’ Il Valentiano. Valentina en Fabiano maken er Brunello in moderne stijl met een rijping van 24 tot 36 maanden op Frans eikenhout. Nootachtig, rokerig, aards, donker en rijp.
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSangiovese
- Land & RegioItalië, Brunello di Montalcino
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
"A beautiful and tightly wound Brunello" - James Suckling
De naam van de wijngaard Campo di Marzo kent zijn oorsprong in de vroege Middeleeuwen. In die tijd waren er nog geen professionele legers en soldaten waren eenvoudige vrije boeren. Er werd gevochtend in de lente of de zomer, omdat het in de winters moeilijk was jezelf te beschermen tegen de kou en gevechten duurden nooit lang: de boeren terug naar huis om de druiven te oogsten. Aan het begin van de lente werden de krijger-boeren opgeroepen ter inspectie: het "Campo di Marzo" genoemd, omdat het plaatsvond in maart.
De wijn is donker robijnrood met licht purperen glinsteringen. De wijn geeft een mooie aromatische geur met nuances van rood fruit, vanille en vers hout. De smaak is vol, rond, droog en heeft een geweldig mooie lange afdronk.
James Suckling
94/100 punten
A beautiful and tightly wound Brunello with black-cherry, berry, bark and dark-mushroom character throughout. Medium to full body, juicy fruit and a fresh finish. From organically grown grapes. Give it three to four years to come around. Best after 2026.
Vinous
90/100 punten
Dark and brooding, the 2019 Brunello di Montalcino Il Valentiano slowly evolves with a savory blend of stone dust, wild herbs and scant black cherry. This is a soft and round effort with saline minerals that add traction as wild berry fruits slowly saturate. A balsamic tinge is left to linger along with edgy tannins, as the 2019 finishes with admirable length and youthful tension.