Volle geconcentreerde wijn uit Toro.
Geschatte winkelwaarde De Wijngids 2020: € 16,00

Land Spanje
Regio Toro
Oogstjaar 2015
€ 12,75 € 15,00 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Tinta de Toro
Op dronk van 2019 tot 2026
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 14,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij barbecue, gegrild vlees, harde kazen, rood vlees, stoofschotels en wildgerechten.

Proefnotitie

Zich altijd vergelijkend met het naburige Ribera del Duero en gemaakt van hetzelfde druivenras - tempranillo -, lijkt deze Toro werkelijk voor niemand te hoeven onderdoen. Van het grote oogstjaar 2015 en gemaakt van druiven afkomstig van zeer oude stokken die meer dan 80 (!) jaar oud zijn. Deze stokken hebben een opbrengst van amper 2 kg druiven per stok!
Eerst een fijn bouquet en vervolgens vlezig in de mond, met evidente hout-invloed, vanille en een fluwelen fruithart. Boordevol rode en zwarte bes, vijgenpasta en een noterige finale.

Cañus Verus 2015 Viñas Viejas Bodegas Covitoro | Vino de Toro - 9 Hamersma, 8,5 De Wijngids

Beoordelingen

DGH | De Grote Hamermsa

9     *STERWIJN*
Fraai rood uit een minder bekende regio van een buitengewoon bekende druif, tempranillo (aldaar bekend als tinta de toro). Afkomstig van 80 jaar oude stokken resulteert dat in een diepe en compacte rode. Vroeger rustiek en old school, geliefd bij rustieke en old school Spanjaarden. Thans met veel zwart fruit, bittere chocola, vanilleroom en smeerbare tannines. Hedendaagser en genaakbaarder. Bijzonder goed voor dit geld. Er iets bij eten? Wat dacht u van toro? En dan bedoel ik niet die tonijn.

De Wijngids 2020 Masters of Wine

Toro is in zekere zin te vergelijken met het naburige Ribera del Duero; de wijnen zijn immers gemaakt van hetzelfde druivenras – tempranillo – en heeft omstandigheden die op die van Ribera lijken. Ribera del Duero heeft desalniettemin een veel grotere reputatie, al lijkt deze Toro voor niemand te hoeven onderdoen. Hij is van het grote oogstjaar 2015 en gemaakt van druiven afkomstig van echte viñas viejas van meer dan 80 jaar oud. Het geheim schuilt hem daarbij in de kleine opbrengsten van amper twee kilogram druiven per stok, en de concentratie en intensiteit van het fruit! Eerst heeft hij nog een gesloten bouquet, maar goed houtgebruik en fruitconcentratie zijn duidelijk merkbaar. Vervolgens vlezig in de mond, met structuur, elegantie, evidente houtinvloed, vanille en een fluwelen fruithart. Boordevol rode en zwarte bes, vijgenpasta en een noterige finale. Frank vindt het een mooie, gebalanceerde en goed gemaakte wijn.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473