Verfijnde, elegante Cabernet Sauvignon uit Curicó.
Geschatte winkelwaarde De Wijngids 2020: € 20,00

Land Chili
Regio Curicó Valley
Streek Lontué Valley
Wijnmaker Korta Wines
Oogstjaar 2016
€ 9,95 € 12,00 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Cabernet Sauvignon
Op dronk van 2018 tot 2023
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 14 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij barbecue, biefstuk , harde kazen en stoofschotels.

Korta Wines

Het wijnhuis Korta Wines is een Chileens wijnhuis dat perfect past in de traditie van ons Nieuwe Wereld-assortiment. Het familiebedijf Korta is klassiek Chileens en biedt hele zuivere wijnen met fruit en veel karakter!

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Vers gezette mokka in de neus met impressies van rijpe bessen en heerlijke kruidigheid. Vlezig en gekonfijt in de mond met zachte tannine en volop fraîcheur die de zwarte bessencoulis vrijwaart van overdreven body. Rijpe, versmolten tannine en cacaotoets completeren de lange afdronk van deze mineraal verfijnde, elegante Cabernet.

Cabernet Sauvignon Barrel Selection GR 2016 Korta Wines - Lontué Valley

Beoordelingen

DGH | De Grote Hamermsa

8,5
Een cabernet sauvignon die Chili op de kaart heeft gezet als specialist in cabernet sauvignon. Volop cassis, bramenconfiture, een pepermuntje op de achterhand, bitter chocolaatje ernaast en de liefdevolle hand van fijnmazige tannines.

De Wijngids 2020 Masters of Wine

Korta had lange tijd alleen maar wijngaarden waarvan ze het fruit aan derden verkochten. Pas relatief recent hebben ze zich in wijnproductie gestort. Dat gebeurde in 1997, nadat de familie Corta-Bucarey het historische Santa Ana de Peteroa domein in de regio Curicó konden verkrijgen. Ze zouden meer dan 180 hectare rood en 30 hectare wit aanplanten. Zowel op de uitlopers van de Andes als in Zapallar aan de kust van Curicó, dat een grote reputatie geniet als bijzonder uniek koel-klimaatgebied. Deze cabernet komt uit het hart van de Lontué vallei, uit een terroir dat bekend staat als Sagrada Familia. Met vers gezette mokka in de neus en impressies van rijpe bessen en munttoets. Vlezig en gekonfijt in de mond met zachte tannine en volop fraîcheur. Rijpe, versmolten tannine en cacaotoets completeren de lange afdronk van deze mineraal verfijnde, elegante Cabernet. Indrukwekkende wijn met veel spanning en diepgang.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473