Wijngaard Californië

Wijnen uit Californië

Meer dan 90 procent van alle wijnen die geproduceerd worden in de Verenigde Staten komen uit Californië. De omvang van de wijngaarden zijn enorm en alles wordt groots aangepakt. De kwaliteit van Californische wijnen zijn uiteenlopend, vaak eenvoudig maar soms ook van hoge kwaliteit. De Spanjaarden plantte aan het eind van de 18de eeuw de eerste wijnstokken in Californië aan. De wijnen werden al snel succesvol. Helaas kregen ook de wijn gaarden in Californië te maken met de phylloxera (de druifluis) eind 19de eeuw. Tot overmaat van ramp kregen ze aan het begin van de 20ste eeuw ook nog te maken met de drooglegging, die veertien jaar duurde. In de loop van de vorige eeuw herstelde de wijnbouw zich wat resulteerde in een enorme groei en wereldwijde bekendheid.

Meer over wijnland Californië

Californië is een enorm gebied met bijna 200.000 ha aan wijngaarden. Het gebied is opgedeeld in vele districten die weer onderverdeeld zijn in wijnbouwgebieden. Deze wijnbouwgebieden worden American Viticultural Area’s (AVA’s) genoemd. Bij de classificatie AVA is het van belang dat minimaal 85 procent van de druiven uit dit gebied komen, verder is zijn geen regelgeving voor de wijnmakers in dit gebied.

Een bekend wijngebied is Central Valley waar het overgrote deel van de wijnen geproduceerd worden. Door de enorme warmte is het vrijwel onmogelijk om druiven van kwaliteit te kweken. De wijnen uit Central Valley staan bekend als fruitig, makkelijk en betaalbaar. Napa Valley produceert de beste rode wijnen van Californië. Slechts vijf procent van de Californische wijnen komt hier vandaan.

De druivenrassen uit Californië

Cabernet sauvignon is veruit de belangrijkste blauwe druif in Californië. Maar de merlot, zinfandel, pinot noir en syrah doen het erg goed in dit gebied. Het zijn veelal rijke, fruitige wijnen met een hoog alcoholgehalte. Zinfandel wordt gezien als een echt Amerikaanse druif, echter kennen we de druif ook onder de naam primitivo in Italië.
Witte wijn wordt met name gemaakt van de chardonnay. Daarnaast zien we andere Europese druiven als de sauvignon blanc, chenin blanc en de pinot gris veel terug in de Californische witte wijnen terug.

Geselecteerde Californische wijnen

Bent u benieuwd naar de smaak van een Californische wijn? We hebben een aantal wijnen uit Californië voor u geselecteerd die u kunt bestellen voor een aantrekkelijke prijs.
Wijngebieden in Californië druivenoogst Californië
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473