2020 | Italië | Valpolicella, Veneto
Campo Lavei 2020 Valpolicella Supériore DOC Ca'Rugate (Organic)
Een Valpolicella die flirt met Amarone; de kruidenkast en zoetrijp fruit in één glas!
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCorvina, Corvinone, Rondinella
- Land & RegioItalië, Valpolicella, Veneto
24,50
/ prijs per fles
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
"Baby-Amarone met sensueel bouquet"
Amedeo Tessari is het hoofd van een wijnmakersfamilie en herkende in de heuvels van Monforte d’Alpone de kwaliteit om mooie wijnen te kunnen maken. Ca' Rugate draagt de naam van een oud-vulkanische heuvel bij het centrum van Brognoligo. Hoewel Amedeo Tessari al enige tijd druiven teelde, ontstond het eerste wijnhuis op de heuvel Rugate ‘pas’ rond 1950, nadat zoon Fulvio Tessari wijngaarden kocht in het district Monte Fiorentine. Hij schafte grote eiken vaten en nieuwe betonnen tanks aan en begon zijn eigen wijn te maken. Vader en zoon breidden het wijnhuis uit met terrein en technologie, maar het zou nog tot 1986 duren voordat de wijn onder het label van Ca’ Rugate gemaakt zou worden. Sinds de start van het nieuwe millenium is het rap gegaan met de ontwikkeling van het wijnhuis. Een belangrijke rol daarin speelt Michele Tessari; de broer van Fulvio, die sinds 2001 betrokken is bij het wijnhuis. Zijn invloed in de wijngaarden en strategische reorganisatie hebben ook geleid tot uitbreidingen van het wijnhuis in verschillende richtingen. Eerst kwamen er wijngaarden bij in het naburige Valpolicella-gebied en het duurde niet lang (2008) of ook in Lessini Durello werden wijngaarden gekocht voor de productie van mousserende wijnen. Om die uitbreidingen in wijngaardareaal een plek te kunnen geven, werd in 2002 werd een nieuw wijnhuis geopend in Montecchia di Crosara en in 2006 opende Ca’Rugate zelfs een wijnmuseum gevuld met antieke landbouwartikelen.
Omdat duurzaamheid, transparantie en beschermen van de authentieke aard van de streekwijnen hoog in het vaandel staan bij Ca’ Rugate, zijn ze sinds 2013 aangesloten bij de Federazione Italiana Vignaioli Independenti: een vereniging van onafhankelijke wijnboeren, die het karakter van de streek- en wijnen uitdragen door milieuverantwoordelijke wijnbouw.
Deze wijn wordt gekenmerkt als ‘baby-Amarone’, omdat de wijn veel van wanten heeft met de bekende grote broer uit de Valpolicella. Dat heeft niet alleen met de assemblage van druiven (corvina, corvinone en rondinella) te maken, maar ook met de vinificatie. Na de oogst wordt een gedeelte van de druiven gedroogd, voordat ze bij het restant van de ontsteelde en vergiste druiven worden gevoegd. De druiven krijgen dan nog een week te tijd om verder te vergisten: het is dus eigenlijk een ripasso. Ná de persing worden kleine eikenhouten vaten gevuld met de wijn, die daarin acht tot tien maanden verder rijpt. De Campo Lavei-wijngaard ligt op de kalksteen- en kiezelrijke heuvels van Montecchia di Crosara. De eerste wijnstokken werden er aangeplant in 2001.
De Campo Lavei heeft een donkerrode kleurspiegel en glanst fraai. Sensueel bouquet van chocola, Turks fruit, pruimencompote, tabak, specerijen, zwarte kers en mokka. In de mond genereus zoetrijp met opnieuw tonen chocola, mokka, bosbessenjam en een floraal accent. Tevens de mooie frisheid, die typisch is voor de Ca’Rugate wijnen. Een Valpolicella die méér dan Superiore is en zeer veel waar geeft voor het geld.
Omdat duurzaamheid, transparantie en beschermen van de authentieke aard van de streekwijnen hoog in het vaandel staan bij Ca’ Rugate, zijn ze sinds 2013 aangesloten bij de Federazione Italiana Vignaioli Independenti: een vereniging van onafhankelijke wijnboeren, die het karakter van de streek- en wijnen uitdragen door milieuverantwoordelijke wijnbouw.
Deze wijn wordt gekenmerkt als ‘baby-Amarone’, omdat de wijn veel van wanten heeft met de bekende grote broer uit de Valpolicella. Dat heeft niet alleen met de assemblage van druiven (corvina, corvinone en rondinella) te maken, maar ook met de vinificatie. Na de oogst wordt een gedeelte van de druiven gedroogd, voordat ze bij het restant van de ontsteelde en vergiste druiven worden gevoegd. De druiven krijgen dan nog een week te tijd om verder te vergisten: het is dus eigenlijk een ripasso. Ná de persing worden kleine eikenhouten vaten gevuld met de wijn, die daarin acht tot tien maanden verder rijpt. De Campo Lavei-wijngaard ligt op de kalksteen- en kiezelrijke heuvels van Montecchia di Crosara. De eerste wijnstokken werden er aangeplant in 2001.
De Campo Lavei heeft een donkerrode kleurspiegel en glanst fraai. Sensueel bouquet van chocola, Turks fruit, pruimencompote, tabak, specerijen, zwarte kers en mokka. In de mond genereus zoetrijp met opnieuw tonen chocola, mokka, bosbessenjam en een floraal accent. Tevens de mooie frisheid, die typisch is voor de Ca’Rugate wijnen. Een Valpolicella die méér dan Superiore is en zeer veel waar geeft voor het geld.
- Kalfsmedaillon
- Ree
- Lasagne met tomatensaus
Specificaties
Blend | 45% Corvina, 40% Corvinone, 15% Rondinella |
---|---|
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Italië |
Druivenras | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Regio | Valpolicella, Veneto |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2020 |
Flesinhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Classificatie | DOC Valpolicella |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2029 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Natuurkurk |
Art.nr. | E106571 |
Awards | |