Chardonnay wijngaard in Limoux

Over de hele wereld wordt chardonnay verbouwd. Een makkelijke druif die makkelijk wegdrinkt. Het is dan ook de populairste witte druif en maakt kwalitatief de beste witte wijnen. Denk hierbij aan wijnen uit Bourgogne maar ook de Nieuwe Wereld. De smaak varieert enorm, van fris en staalachtig tot intens en tropisch. Als een van de weinige witte druivenrassen is chardonnay geschikt om op hout te rijpen.

Elegante Chardonnay uit Bourgogne

De bakermat van de chardonnay is Bourgogne en zijn naam is te danken aan het gelijknamige pittoreske Bourgondische dorpje Chardonnay. In het wereldberoemde Chablis worden uitsluitend witte wijnen gemaakt van de chardonnay. Hier worden door het noordelijke klimaat en de kalkbodem minerale en strakke wijnen gemaakt met rijp fruit, die ingetogener zijn dan de Chardonnay's uit de Nieuwe Wereld. Chablis wijn wordt zowel gerijpt op roestvrijstaal als op eikenhout. Andere bekende Bourgogne Chardonnay's komen onder andere uit Meursault, Puligny-Montrachet, Pouilly-Fuissé en Montagny. Witte topbourgognes kunnen wel tot tien jaar opgelegd worden, maar de meeste zijn het lekkerst als ze binnen vier jaar gedronken worden. Chardonnay is overigens ook één van de drie druivenrassen die gebruikt worden in champagne.

Fruitig en smaakrijk

In landen als Chili en Argentinië worden intense chardonnay wijnen gemaakt vol fruit. Als de wijn een hoog alcoholpercentage bevat zal de wijn rond en zoet smaken. Chardonnay uit warmere landen kunnen we uitbundiger noemen, met fruittonen van meloen, perzik, ananas en tropisch fruit. Chardonnay kan gedronken worden bij vis, zachte kazen, wit vlees, maar de toppers kunnen ook bij rood vlees gedronken worden.

U treft hier onder enklele Chardonnay toppers uit ons assortiment aan. Voor alle chardonnay wijnen klik hier.

Chardonnay wijngaard nabij Macon Chardonnay druiven
 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473