Château Berliquet 2016 Saint-Emilion Grand Cru Classé
• De allerlaatste vintage voordat modehuis CHANEL het Château overnam
• Buurman van Premier Grand Cru Classé Canon
• Parker: "The palate has fantastic intensity and energy"
James Suckling raadt aan deze vintage in 2023 te drinken, dit is uw kans! U zult er absoluut geen spijt van krijgen. Integendeel: u zult er juist spijt van krijgen als u niet toeslaat
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasMerlot, Cabernet Franc
- Land & RegioFrankrijk, Saint-Emilion
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
"Rising star St. Emilion"
- Lamsbout
- Hert
- Brokkelkaas
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Cabernet Franc, Merlot |
Regio | Saint-Emilion |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2016 |
Flesinhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 13.5 % |
Classificatie | AOC Saint Emilion |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2040 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
Art.nr. | E107421 |
Awards | |
Robert Parker's Wine Advocate
93/100 punten
Medium to deep garnet-purple in color, the 2016 Berliquet (blended of 75% Merlot and 25% Cabernet Franc) is a little mute to begin, opening out to expressive kirsch, black plums and black cherry compote scents plus nuances of unsmoked cigars and dried herbs. Medium to full-bodied, the palate has fantastic intensity and energy, with a firm frame of ripe, grainy tannins and a lively lift to the mineral-laced finish.
James Suckling
93/100 punten
Love the combination of dark berries, sweet tobacco and wet earth here. Full-bodied, juicy and chewy with lots of tannins, solid fruit concentration and a medium finish. A blend of 75 per cent merlot and 25 per cent cabernet franc. Try in 2023.
Jeff Leve (The Wine Cellar Insider)
93/100 punten
Floral, fruity and perfectly ripe, the nose that combines crushed rocks and fruit is just great. On the palate, the wine is even better with its volume, lift and sweetness. Rich, energetic and silky, let it age 7-9 years and you will have a very special wine. 93 Points