2023 | Frankrijk | Bordeaux, Saint-Emilion

Château Berliquet 2023 Saint-Émilion Grand Cru Classé

  • Château Berliquet 2023 Saint-Émilion Grand Cru Classé
  • Château Berliquet 2023 Saint-Émilion Grand Cru Classé
  • Château Berliquet 2023 Saint-Émilion Grand Cru Classé
en-primeur
Opslaan

• De rising star van modehuis CHANEL
• Buurman van Premier Grand Cru Classé Canon
• (94-95)/100 punten: "Generous fruit in this vintage" - James Suckling

Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Merlot, Cabernet Franc
  • Land & Regio
    Frankrijk, Bordeaux, Saint-Emilion
51,00
/ prijs per fles
Opslaan
Nog 2 beschikbaar
En Primeur: wijn nu reserveren, pas later beschikbaar
  • 100% proefgarantie
  • Gratis bezorgd vanaf €75
  • Levering binnen 5 werkdagen
  • Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Awards

“Generous fruit in this vintage” - James Suckling

Château Berliquet werd in 2017 gekocht door CHANEL dat tevens de iconen Château Canon (St. Emilion Premier Grand Cru Classé) en Rauzan-Ségla (Margaux 2e Grand Cru Classé) bezit.

Berliquet ligt direct naast Canon. De wijngaarden (10 hectare waarvan 7 in productie) zijn deels op het beroemde kalkplateau van Saint-Emilion gesitueerd en deels op de hoger gelegen hellingen met een onderbodem van klei(-kalksteen). Bij de overname was de eerste gedachte om het wijngaardareaal van Berliquet bij Canon in te lijven. Echter, wijnmaker Nicolas Audebert zag een interessant potentieel in het unieke terroir van Berliquet en besloot om het château zijn eigen identiteit te laten behouden.

Berliquet is in conversie naar biologische wijnbouw en de wijn wordt gemaakt door het team van Canon met dezelfde know-how en dezelfde minutieuze zorg.

Kenner Jane Anson schreef in 2020 in haar ‘encyclopedie’ Inside Bordeaux: ‘Berliquet will no doubt see a great boost in profile and renown over the coming decade’. Ook Robert Parker’s Wine Advocate ziet dat hier enorm hard aan de weg wordt getimmerd: ‘This estate just goes from strength to strength’.

We zien inderdaad dat de kwaliteit van Berliquet de laatste jaren spectaculair is gestegen. Vroeger niet meer dan een ‘aardige’ wijn, tegenwoordig een vooraanstaande, luxe wijn.
Blend59% Merlot, 41% Cabernet Franc
WijnsoortRode Wijn
En PrimeurJa
LandFrankrijk
DruivenrasCabernet Franc, Merlot
RegioBordeaux, Saint-Emilion
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2023
Flesinhoud0.75
Alcoholgehalte14 %
ClassificatieAOC Saint Emilion
Op dronk vanaf2026
Op dronk tot2048
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
Art.nr.E108010
Awards
  • Château Berliquet 2023 Saint-Émilion Grand Cru Classé
  • Château Berliquet 2023 Saint-Émilion Grand Cru Classé
  • Château Berliquet 2023 Saint-Émilion Grand Cru Classé

Lisa Perrotti-Brown
(94-96)/100 punten
A blend of 59% Merlot and 41% Cabernet Franc, the 2023 Berliquet has a pH of 3.53 and it is ageing in 10% amphorae and 90% oak barriques, of which 34% are new. It has a deep garnet-purple color and it hops from the glass with fragrant notes of wild blueberries, plum preserves, and kirsch, followed by hints of lilacs, fragrant soil, and cardamom. The medium-bodied palate is bright and energetic, with intense red and black berry layers and super-silky tannins, finishing with wonderful length and tension.

James Suckling
(94-95)/100 punten
A plump and juicy wine with redcurrants and plums, as well as orange peel. Full and layered with round, juicy tannins and a flavorful finish. Generous fruit in this vintage.

William Kelley, Robert Parker’s Wine Advocate
(93-95)/100 punten
The 2023 Berliquet is the first vintage produced in the estate's new winery, equipped with double the number of vats, permitting proper separation of blocks. That's especially important, as Berliquet is a more diverse terroir than Canon, and it can now be interpreted with much more precision. Offering up aromas of cherries, black raspberries, licorice and violets, it's medium to full-bodied, pillowy and layered, with a fleshy core of concentrated fruit, refined, chalky tannins and lively acids.