Château Duhart Milon 2024 Pauillac 4e Grand Cru Classé
- 4e Grand Cru Classé gelieerd aan Lafite Rothschild
- "The skill of the Lafite team is clear here" - Jane Anson, Inside Bordeaux (92 punten)
- Krachtiger en gestructureerder dan Clerc-Milon
- Op originele kist per 6 flessen
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasMerlot, Cabernet Sauvignon
- Land & RegioFrankrijk, Bordeaux, Pauillac
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
-
Vanaf €75 gratis bezorgd
-
Levering binnen 3 werkdagen
-
Verzekerd verzonden
-
100% proefgarantie
"The skill of the Lafite team is clear here" - Jane Anson, Inside Bordeaux
Duhart Milon is een 4e Grand Cru Classé. Monsieur Duhart was, naar verluidt, een kaper in dienst van Louis XV, die besloot zich na zijn dienstjaren te vestigen in de Médoc. Zijn woning staat nog steeds op het etiket - al heeft Duhart-Milon saillant genoeg geen echt chateau meer, maar meer een wijnfaciliteit.
De wijngaarden liggen ten westen van Lafite, iets verder landinwaarts dan Clerc Milon. Vanwege de noordelijke ligging in Pauillac en de koele zand- en grindrijke bodems rond het dorp Milon, staat hier relatief veel merlot aangeplant. In recente jaren is het bezig met herplanten en mede daardoor is er (zoals ook vorig jaar) iets meer cabernet in de blend terug te vinden dan gewoonlijk. Dit jaar is de blend 78% Cabernet Sauvignon en 22% Merlot.
Bij Duhart-Milon wordt doorgaans iets meer nieuw hout gebruikt voor de rijping dan bij Clerc Milon, maar in dit jaar is dat milder. De stijl van Duhart-Milon is wat ze noemen ‘backward’: iets mysterieuzer en gereserveerder. De wijn is typisch Pauillac en gericht op structuur, donker fruit, met grafiet, toast, tabak en kruiden in de neus. Het biedt een reflectie van Lafite Rothschild in elegantie en finesse.
William Kelley, Robert Parker;'s The Wine Advocate
(90-93)/100 punten
A blend of 78% Cabernet Sauvignon and 22% Merlot, the 2024 Duhart-Milon was cropped at 32 hectoliters per hectare, and it was here that the Lafite team concluded the harvest. Offering up aromas of cassis and red berries mingled with hints of violets, pen ink, licorice and toasty oak, it's medium to full-bodied, supple and fleshy, with a round, integrated, charming profile, concluding with a moderately persistent finish.
Jane Anson, Inside Bordeaux
92/100 punten
Shows density and balance, with leafy but fragrant aromatics that unfurl slowly, and bright acidity that is not overpowering to the blueberry and blackcurrant fruits. The skill of the Lafite team is clear here, and this is a classically balanced Duhart that will age well. Harvest September 25 to October 4, 32hl/h yield, above the Pauillac average.
Peter Moser, Falstaff
92/100 punten
Dark ruby, deep core, purple reflections, brighter on the rim. Medium complexity, preserved cherries, strawberry confit, subtle acid structure, fine fruit expression on the finish, already accessible and very gluggable.