2014 | Frankrijk | Bordeaux, Pessac- Léognan

Château Haut-Bailly 2014 Pessac Léognan Grand Cru Classé

  • Château Haut-Bailly 2014 Pessac Léognan Grand Cru Classé
  • Château Haut-Bailly 2014 Pessac Léognan Grand Cru Classé
  • Château Haut-Bailly 2014 Pessac Léognan Grand Cru Classé
Opslaan

Oude jaargangen Haut-Bailly zijn steeds moeilijker te vinden na de onthulling van de prachtige nieuwe cuverie. In de wijngaard vooral cabernet sauvignon - op een excellent terroir met veel grind - die in 2014 excellent fruit gaf!

Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Merlot, Cabernet Sauvignon
  • Land & Regio
    Frankrijk, Bordeaux, Pessac- Léognan
Normale prijs: 92,50 Speciale prijs: 74,72
U bespaart
/ prijs per fles
Opslaan
Op voorraad.
  • 100% proefgarantie
  • Gratis bezorgd vanaf €75
  • Levering binnen 5 werkdagen
  • Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Awards

"The 2014 Haut-Bailly has a very attractive bouquet" - Vinous

Château Haut-Bailly is één van de oudste estates van de regio. Uit archieven blijkt dat hier al vanaf de 14e eeuw wijn wordt verbouwd. Het huidige château-gebouw dateert van de 19e eeuw. En als we het over historie en leeftijd hebben, pakt Haut-Bailly een record voor wat betreft de aanplant: het beschikt namelijk over de oudste wijnstokken van de appellation. Meer dan een kwart van de stokken heeft de eerbiedwaardige leeftijd van 100 à 120 jaar! Of men er ooit aan heeft gedacht een exclusieve cuvée te maken van de druiven van deze vieilles vignes? Het stellige antwoord is ‘nee’. If we did that, we would take out the heart of Haut-Bailly.’

Huidige eigenaar is de familie Wilmers (sinds 1998). Wijlen Robert Wilmers stelde direct de befaamde Denis Dubourdieu als consulting oenologue aan. En hij gaf niemand minder dan terroir-specialist Kees van Leeuwen en Sovivin’s (‘L’expertise du Sol au Vin’) David Pernet de opdracht om bodemstudies uit te voeren onder meer om vast te stellen welk druivenras waar het beste gedijt. De aanplant is momenteel ca 65% cabernet sauvignon, 30% merlot en 5% cabernet franc.

James Suckling: A very well-made, modern wine with ripe cherry and cassis notes but rather discrete oak. The bright fruit and lively acidity balance the moderately dry tannins very well, and the finish is long and quite complex. Compacted. Needs time to open. Beautiful.
Blend66% Cabernet Sauvignon and 34% Merlot
WijnsoortRode Wijn
LandFrankrijk
DruivenrasCabernet Sauvignon, Merlot
RegioBordeaux, Pessac- Léognan
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2014
Flesinhoud0.75
Alcoholgehalte13 %
ClassificatieAOC Pessac Léognan
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2035
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
Art.nr.1800014
Awards
  • Château Haut-Bailly 2014 Pessac Léognan Grand Cru Classé
  • Château Haut-Bailly 2014 Pessac Léognan Grand Cru Classé
  • Château Haut-Bailly 2014 Pessac Léognan Grand Cru Classé

James Suckling
95/100 punten
A very well-made, modern wine with ripe cherry and cassis notes but rather discrete oak. The bright fruit and lively acidity balance the moderately dry tannins very well, and the finish is long and quite complex. Compacted. Needs time to open. Beautiful.

The Wine Cellar Insider
(93-95)/100 punten
Slow smoked plum, anise and black cherry liqueur on the nose, the wine feels fresh. There is volume, length and complexity, refined tannins and a vibrant, dark blackberry and plum finish. From a blend of 66% Cabernet Sauvignon and 34% Merlot, the wine reached 13% alcohol with a pH of 3.7.

Vinous
(Neal Martin)
94/100 punten 
The 2014 Haut-Bailly has a very attractive bouquet. Blackberry, raspberry, rose petals, tobacco and incense are well defined and very focused. The palate is medium-bodied with supple tannins, a fine bead of acidity, fresh and focused with a very harmonious and elegant finish. This is beginning to drink beautifully now and will continue to meliorate. Superb. Tasted at the Haut-Bailly vertical at the château.