Château Rauzan-Ségla 2017 Margaux 2e Grand Cru Classé

93-95+ punten The Wine Advocate
Medium to deep garnet-purple colored, the 2017 Rauzan-Ségla leaps from the glass with fragrant exotic spices and dried herbs over a core of blackberries, warm cassis and redcurrant jelly with hints of lavender and crushed stones. Medium-bodied, fine, fresh and elegant, it has soft, fine-grained tannins and wonderful freshness, finishing with an herbal lift.
The blend this year is 62% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot and 2% Petit Verdot, harvested between September 12th and October 2nd at an average yield of 40 hectoliters per hectare. It was aged for 18 months in French oak, 60% new. The alcohol is 13.2%, and the pH is 3.68.

  • Smaakprofiel
    Krachtig & Complex
  • Druivenras
    Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
  • Herkomst
    Frankrijk, Bordeaux
€ 89,00
Op voorraad
Bewaar
  • Persoonlijk advies door vinologen.
  • Wijnen direct van de wijnmakers.
  • Professionele opslag van uw collectie.
    Uw wijn bewaren in de professionele ondergrondse kelders van Colaris! Dit is bovendien voor onze klanten gratis tot vijf jaar na oogstjaar; daarna rekenen we een zeer schappelijke vergoeding van slechts € 1 per fles per jaar.
Proefnotitie
Specificaties
Awards
  • Https& Beef Wellington
  • Https& Ossenstaart
  • Https& Lamskoteletten
  • Https& Lamsrack
Art.nr.1939017
Flesinhoud0.750000
WijnsoortRode Wijn
LandFrankrijk
RegioBordeaux
ClassificatieAOC Margaux
SmaakprofielKrachtig & Complex
DruivenrasCabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Jaargang2017
Alcoholgehalte13,5 %
Op dronk vanaf2022
Op dronk tot2046
AllergenenSulfieten
AfsluitingNatuurkurk

93-95+ punten The Wine Advocate
Medium to deep garnet-purple colored, the 2017 Rauzan-Ségla leaps from the glass with fragrant exotic spices and dried herbs over a core of blackberries, warm cassis and redcurrant jelly with hints of lavender and crushed stones. Medium-bodied, fine, fresh and elegant, it has soft, fine-grained tannins and wonderful freshness, finishing with an herbal lift.
The blend this year is 62% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot and 2% Petit Verdot, harvested between September 12th and October 2nd at an average yield of 40 hectoliters per hectare. It was aged for 18 months in French oak, 60% new. The alcohol is 13.2%, and the pH is 3.68.

 

Winkelwagen samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Naar boven