Chenin Blanc wijngaard in de Pyreneeën

Chenin Blanc is een druivensoort die in zowel droge, mousserende en heerlijk zoete wijnen goed op zijn plek is. Maar ook in lang houdbare wijnen is de druif zeer geschikt. De oorsprong van chenin blanc ligt in de Loire waar prachtige wijnen als Vouvray en de mousserende crémant de Loire gemaakt worden. Toch is het een vrij onbekend hoofdras doordat het een relatief lastige druif is. Door overproductie, onrijpheid of slechte behandeling kan een onaangename schrale wijn met een scherpe zuur ontstaan. Maar er kunnen ook prachtige wijnen gemaakt worden van chenin blanc. Bijvoorbeeld in Anjou-Touraine, waar veel wijngaarden met deze druif aangeplant zijn. Dit zijn strakke florale wijnen of juist wijnen met indrukken van honing, perzik, peer en amandelen.

Zuid-Afrikaanse ‘Steen’

In Zuid-Afrika is chenin blanc verreweg de meest aangeplante druivenras. Hij werd net als de muskaatdruif en de colombard aangeplant door nazaten van de Franse Hugenoten die zich eind 17e eeuw aan de Kaap vestigden. In het Afrikaans veranderde de naam chenin in 'steen'. Dankzij moderne vinificatietechnieken maakt men tegenwoordig ongecompliceerd lekkere wijn, bestemd om jong te drinken. Chenin van 'eerste pluk' levert ook de allereerste primeurwijn van het jaar op, ruim voor de Beaujolais.

Hier onder treft u een aantal toppers uit ons Chenin Blanc assortiment. Voor alle Chenin Blanc wijnen kijk hier.

Chenin Blanc 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473