Chianti Classico Riserva 2020 Tenuta Tignanello - Marchese Antinori
Een iconische Super‑Tuscan wijn uit Toscane (voorheen Chianti Classico Riserva), met dominante Sangiovese én elegante bijdragen van Cabernet‑variëteiten. Kersen, bloemen en spice in perfecte harmonie met verfijnde houttonen.
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCabernet Sauvignon, Sangiovese
- Land & RegioItalië, Toscane, Chianti
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
-
Vanaf €75 gratis bezorgd
-
Levering binnen 3 werkdagen
-
Verzekerd verzonden
-
100% proefgarantie
Intens, elegant & gestructureerd met diepgang
Diep robijnrood. De neus onthult rijpe kersen, frambozen en viooltjes, subtiel gevormd door hints van witte chocolade, kokos en vers ingewreven tabak. In de mond een rijke en opulent beleving met laagjes fruit, fluweelzachte tannines en een gelaagde structuur van koffie, cacao en specerijen. De afdronk is lang, harmonieus en belooft een mooie evolutie met flesrijping.
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Cabernet Sauvignon, Sangiovese |
Regio | Chianti, Toscane |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2020 |
Flesinhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Classificatie | DOCG Chianti Classico |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2035 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
Art.nr. | E106288 |
Awards | |
James Suckling
94/100 punten
This is like a Brunello in its structure with excellent length. Racy and focused. Aromas of violets and dried flowers with hints of bark and dark cherries. Medium-bodied with very fine tannins and a gorgeous finish. One for now or the cellar. Drinkable but better after 2026.
Wine Spectator
95/100 punten
Antinori’s Chianti Classico Riserva is consistently outstanding, and classic in 2020. The grape source is the iconic Tenuta Tignanello, the source of Antinori’s game-changing super Tuscans Tignanello and Solaia. CEO Renzo Cotarella oversees the winemaking. His team blends 90 percent Sangiovese with Merlot and Cabernet Franc after fermenting and malolactic conversion in open-topped, conical stainless steel tanks; aging takes place in 225-liter French oak barriques for 14 months. The wine’s iron, olive and tobacco notes deliver that Tuscan feel, and the riserva designation, for just a few dollars more, ensures greater depth, structure and longevity than the annata.