2020 | Frankrijk | Loire
Chinon "La Croix Boissée" 2020 Domaine Bernard Baudry (Organic)
Een krachtig biodynamisch cru van Domaine Bernard Baudry: La Croix Boissee geeft rijp zwart fruit, donkere chocolade en mooi stevig gestructureerd.
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCabernet Franc
- Land & RegioFrankrijk, Loire
Normale prijs: 38,50 Speciale prijs: 35,95
/ prijs per fles
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
"Wijn met een stevige ruggengraat prachtig in balans"
De wijngaard La Croix Boissee ('het beboste kruis') is gelegen op zanderige kleibodems als toplaag voor een onderlaag van kalk; een hoog percentage mica zorgt voor een lichtglinsterend effect. Het terroir draagt bij aan de fraîcheur van de wijn, maar geeft het ook zijn kenmerkende mineraliteit en body. De biologische wijngaard is gelegen op het zuiden en vangt daarmee een grote hoeveelheid zonlicht en warmte; de druiven rijpen er goed.
Na de handmatige oogst ondergaan de druiven een fermentatie in eikenhouten vaten voor 20 dagen en een rijping van maar liefst 24 maanden op eikenhout. Die vaten zijn gedeeltelijk vervaardigd van nieuw hout, gedeeltelijk van eerder gebruik (2 of 3 jaar oud). Tenslotte rust de wijn nog 9 maanden op cementen tanks, met als doel het geheel te integreren.
Deze robijnrode wijn heeft granatrode glinstering, diep van kleur. Het houtgebruik geeft een licht rokerige toets en draagt bij aan het kruidige aspect van de druiven; donkere chocolade of cacao, zelfs een zweem zoethout. Het rijpe, zwarte fruit domineert in deze wijn. In zijn jeugd heeft de wijn een stevige ruggengraat door de tannineuze structuur, die naarmate de tijd verstrijkt verzacht maar goed overeind blijft. De wijn is geconcentreerd en mooi in balans; een prachtige wijn om te drinken of bewaren.
Na de handmatige oogst ondergaan de druiven een fermentatie in eikenhouten vaten voor 20 dagen en een rijping van maar liefst 24 maanden op eikenhout. Die vaten zijn gedeeltelijk vervaardigd van nieuw hout, gedeeltelijk van eerder gebruik (2 of 3 jaar oud). Tenslotte rust de wijn nog 9 maanden op cementen tanks, met als doel het geheel te integreren.
Deze robijnrode wijn heeft granatrode glinstering, diep van kleur. Het houtgebruik geeft een licht rokerige toets en draagt bij aan het kruidige aspect van de druiven; donkere chocolade of cacao, zelfs een zweem zoethout. Het rijpe, zwarte fruit domineert in deze wijn. In zijn jeugd heeft de wijn een stevige ruggengraat door de tannineuze structuur, die naarmate de tijd verstrijkt verzacht maar goed overeind blijft. De wijn is geconcentreerd en mooi in balans; een prachtige wijn om te drinken of bewaren.
Specificaties