Deze 2015 is een kanjer! In sporttermen: hij bokst royaal boven zijn gewicht. Zo compleet, evenwichtig en complex dat hij gemakkelijk door kan gaan voor een Haut-Médoc van de dubbele prijs!

Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Streek Médoc
Oogstjaar 2015
€ 11,50 € 13,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven 50% merlot en 50% cabernet sauvignon
Op dronk van 2018 tot 2025
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos
Recensie: Col 17-

Proefnotitie

Wordt gezien als het kleine broertje van Château La Tour de By, maar is in werkelijkheid het naburige domein met zijn eigen wijngaarden. Cru Bourgeois van 50% merlot en 50% cabernet sauvignon en in 2015 dankzij de ligging op de gravel bodems – net als La Tour de By – zeer goed geslaagd.
Fonkelend bramenpaars, diep van kleur. Meer cabernet in de neus dan merlot terwijl dit een blend van 50/50 is. Zwarte bes, cassis, dille, zoethout, caramel en espresso. In de mond sappig met uitstekend paars en rood pitfruit, ceder en zwoelrijpe tannine. Veel concentratie en lengte. Toegankelijk maar met veel reserve. Bij alles van de grill, wild en lamskoteletjes. Een half uurtje van te voren open maken of decanteren en hij is al heerlijk. Blijft zeker tien jaar op niveau.

Château La Roque de By 2015 Médoc Cru Bourgeois

Beoordelingen

Colaris Wijnen
Score: 17-

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473