Ongelooflijk mooie Chateau La Tour de By, intens, rijp en zacht met veel lengte en concentratie.

Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Streek Médoc
Wijnmaker Château La Tour de By
Oogstjaar 2009
€ 19,95 € 23,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot
Op dronk van 2013 tot 2027
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per doos en kist

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij biefstuk , gegrild vlees, harde kazen, lam, rood vlees, stoofschotels en wildgerechten.

Proefnotitie

Zowel de cabernet sauvignon, merlot als petit verdot is rijp en in blakende gezondheid binnen gehaald. Omdat La Tour de By inmiddels alleen maar met oude stokken is beplant - gemiddelde leeftijd ruim 40 jaar - is de concentratie dit jaar formidabel. De wijn heeft een diepe, paarsrode kleur met paarse schitteringen, hevig tranend. Intense neus van cassis en ceder gevolgd door een tsunami aan zwarte en rode bessen, veel sap en sappigheid en mooie, ongelooflijk rijpe en zachte tannine voor zo’n jonge rode Bordeaux. Veel lengte en concentratie. Goede structuur en frisheid, hetgeen een bewaarpotentieel van minimaal 15 tot 20 jaar garandeert.”

Château La Tour de By 2009 Médoc

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

Hubrecht Duijker heeft zowel in zijn columns in het FD van de afgelopen jaren als ook op zijn website www.hubrechtduijker.com diverse keren over de wijn bericht. We citeren: “Château La Tour de By, één van de meest betrouwbare en beste wijn uit de Médoc die ik ken. De bijna 75 hectare bestrijkende wijngaard wordt bewerkt met respect voor het milieu. Insecticiden zijn dus taboe. Voorts geschiedt wijnbereiding zeer zorgvuldig en heel klassiek. Zo blijft de wijn, die vergist wordt in zowel houten kuipen als stalen tanks, tussen de 20 en 30 dagen in contact met de schillen, met als doel flink wat kleur en extract te krijgen. De vatrijping die daarna plaatsvindt, geschiedt in half ondergrondse kelders en duurt voor de grand vin gewoonlijk een jaar. Voor elke oogst wordt een vijfde tot bijna een derde van de fusten vernieuwd. Net als bij elke grote Médoc is cabernet sauvignon de belangrijkste druif en voor 60 procent aanwezig in de beste wijn. Daarna volgen merlot met 35 procent en petit verdot met 5 procent. De stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 à 40 jaar. Alle factoren samen resulteren in een Médoc - classificatie Cru Bourgeois - die buitengewoon betrouwbaar is. Ik volg Château La Tour de By al een meer dan kwart eeuw, en heb nog nooit een teleurstellende jaargang geproefd of gedronken, ook niet uit lichte jaren.”

Château La Tour de By

Éen van de meest betrouwbare en beste Châteaux uit de Médoc. 
Jaar in jaar uit zeer constant van kwaliteit en betaalbaar.

Meer over deze wijnmaker

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Ook interessant
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473