Klassieke Bordeaux stijl en lang bewaarpotentieel.
- 8+ in de grote Hamersma 2014.

Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Streek Médoc
Wijnmaker Château La Tour de By
Oogstjaar 2010
€ 19,95 € 23,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot
Op dronk van 2014 tot 2028
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per kist

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij biefstuk , gegrild vlees, harde kazen, lam, rood vlees en stoofschotels.

Proefnotitie

Een van de allerbeste La Tour de By’s ooit! Enorme concentratie en lengte in deze wijn, van het kaliber van een Grand Cru Classé. Rijp zomerfruit en zwarte bessen in neus en smaak, met een voor La Tour de By ongekende concentratie en lengte. Smaak met paars fruit, tabak en ceder, en veel karakter en complexiteit in de lange afdronk. Sappig met stevige maar rijpe tannine. Klassieke stijl met lang bewaarpotentieel. Super prijs/ kwaliteit verhouding!

Château La Tour de By 2010 Médoc

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

Hubrecht Duijker heeft zowel in zijn columns in het FD van de afgelopen jaren als ook op zijn website www.hubrechtduijker.com diverse keren over de wijn bericht.

We citeren:

Entrecôtekampioenen uit de oude wereld zijn massaal te vinden in alleherkomstbenamingen van de Médoc, het schiereiland ten noordwesten van de stad Bordeaux. Want daar gedijt cabernet sauvignon in zijn volste en fijnste glorie. Een klassieker uit die regio, op en top door de (oogst)jaren heen, is Château La Tour de By.  Zijn elegant ferme 2010 vormt een kostelijke combinatie van besfruit, donkere, laurierachtige elementen en toastig, kruidig hout, met in de verte nog wat munt.

“Château La Tour de By, één van de meest betrouwbare en beste wijn uit de Médoc die ik ken. De bijna 75 hectare bestrijkende wijngaard wordt bewerkt met respect voor het milieu. Insecticiden zijn dus taboe. Voorts geschiedt wijnbereiding zeer zorgvuldig en heel klassiek. Zo blijft de wijn, die vergist wordt in zowel houten kuipen als stalen tanks, tussen de 20 en 30 dagen in contact met de schillen, met als doel flink wat kleur en extract te krijgen. De vatrijping die daarna plaatsvindt, geschiedt in half ondergrondse kelders en duurt voor de grand vin gewoonlijk een jaar. Voor elke oogst wordt een vijfde tot bijna een derde van de fusten vernieuwd. Net als bij elke grote Médoc is cabernet sauvignon de belangrijkste druif en voor 60 procent aanwezig in de beste wijn. Daarna volgen merlot met 35 procent en petit verdot met 5 procent. De stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 à 40 jaar. Alle factoren samen resulteren in een Médoc - classificatie Cru Bourgeois - die buitengewoon betrouwbaar is. Ik volg Château La Tour de By al een meer dan kwart eeuw, en heb nog nooit een teleurstellende jaargang geproefd of gedronken, ook niet uit lichte jaren.”

Perswijn

‘Ook deze mooie 2010 bewijst de potentie van de wijnen van de Médoc. Elders in de Bordeaux is 2010 een jaargang met zeer krachtige wijnen, soms met zeer hoge alcoholgehaltes, tot wel boven de 15%! Vooral in Saint Emilion doet dat probleem zich voor. Bij een château als La Tour de By zal dat niet zo snel gebeuren. De wijn blijft klassiek en elegant, ook in dit soort krachtige jaargangen. In de primeurproeverijen toont hij zich in de betere jaren ook altijd heel goed, en het is mooi dat dit beel wordt bevestigd in de blinde proeverij. Het is een vrij klassieke blend, van 60% cabernet sauvignon, 35% merlot en 5% petit verdot. Het fruit is heerlijk met zware bessen en kersen, de smaakt is droppig, elegant, gepolijst en rijp, met goede zuren en tannine.’

Harold Hamersma

8+ Klassieke, noeste Médoc die manieren is bijgebracht met flink wat eikenhout. Donkerte met vanillelichtpuntjes.

Château La Tour de By

Éen van de meest betrouwbare en beste Châteaux uit de Médoc. 
Jaar in jaar uit zeer constant van kwaliteit en betaalbaar.

Meer over deze wijnmaker

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Ook interessant
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473